Mika Niemi

Saatat pohtia, kuka on tämä tyyli-esoterian ja ura-Eldoradon imaami, joka kuvittelee olevansa oikeutettu määrittelemään henkilökohtaisen onnen ja menestyksen saloja sekä hyvän tyylin perusteita. Kuka on tämä bloggaaja, jonka puheet ovat tekojansa suurempia ja puvut suomalais-romanttista ruhoaan tiukempia? Kuka on Mika Niemi?

Olkoon tämä sivu CV:ni ja wikipedia-sivuni, kunnes sellaisen joskus joku luo.

Kuka on Mika Niemi?
Kuka on Mika Niemi?

Ohituskaistalla

”Ohituskaistalla” ei viittaa kokemukseeni ylemmyydestä oikealla kaistalla matelevia kohtaan sen enempää kuin ajotyylistänikään. Se viittaa mahahaava-mentaliteettiin. Kaikki tai ei-mitään karakteeriin. Vauhtisokeuteen.

Se viittaa persoonaani. Päässäni elävään illuusioon, että aina on oltava tavoite - aina uusi päämäärä. Se on yksityinen tragediani sekä pelastukseni. Tavoitteet ja onnistumiset tuovat iloa - työ vapauttaa. Mutta vauhtisokea ei näe levähdyspaikan kauneutta.

Mika Niemi - työ

Työni määrittelee minut todennäköisesti paremmin kuin mikään muu. En elä sille, mutta elän siitä. Ehkä siksi vastuita ja harrasteita on kertynyt useampia. Olen toimitusjohtaja, yrittäjä, konsultti, kirjoittaja sekä tallityöläinen.

Edututor Oy

Toimin toimitusjohtajana ja osakkaana verkkokauppaa viidessä maassa harjoittavassa yrityksessä. Kauppojamme Suomessa ovat mm. grillikauppa.com, led-valot.fi sekä paista.fi. Myös tässä blogissa kyseiset kaupat ovat olleet näkyvillä ja ne ovat olleet myös keskeinen tekijä tämän blogin synnyssä. Onhan blogi saanut alkunsa hakukoneoptimoinnin testialustana.

Vaikka olen ollut yrityksessä vasta muutaman vuoden, olen ollut mukana sen taipaleella hallituksen sparraajana ensimmäisestä päivästä saakka.

Kaupan Liitto

Toimin vuonna 2017 Kaupan Liiton hallituksessa.

Ensimmäistä kertaa koskaan verkkokauppa on nyt mukana Kaupan Liiton hallituksessa linjaamassa suomalaisen kaupan tulevaisuutta. Samalla S-ryhmän, Keskon, Stockmannin ja muiden isojen joukossa edustan pk-yrittäjyyttä.

DressLikeA Oy

DressLikeA.com on kansainvälisesti tunnustettu miesten tyylin blogi, joka tunnetaan bloggaajastaan Atte Rytkösestä. Miesten tyylin ja hyvin pitkälti tämän blogin kautta luotujen ystävyyssuhteiden yhdistämä pieni ryhmämme päätti luoda DLA:sta jotain enemmän.

Olemme luoneet miesten asusteiden ja vaatteiden verkkokaupan, jonka tarkoituksena on tarjoa muutama tarkoin valikoitu ja äärimmäisen laadukas klassikkotuote, joissa yhdistyy rentous, ilmavuus sekä eleganssi.

Roolinani on toimia liiketoimintajohtajana ja yhdistää tiimimme uskomattomat lahjakkuudet taiteen, tyylin, visuaalisuuden sekä verkkokaupan alueilla.

Pajala Coaching

Asumme ratsutilalla, jonka pyörittäminen yrittäjänä on puolisoni ammatti. Tämän yrityksen puitteissa tehtäväni vaihtelevat kirjanpitäjästä tallityöläiseen. Yrityksen aputoiminimi Pajala Coaching toimii kuitenkin myös harvojen ja valittujen johdon konsultoinnin projektieni mahdollistajana.

Pitkä taustani liikkeenjohdon konsultoinnissa määrittelee minua edelleen ja palkkapäteminen on veressäni. Siksi otan toisinaan vastaan yksittäisiä konsultointi- tai seminaaritoimeksiantoja, joissa koen pystyväni luomaan merkittävää lisäarvoa.

Talentum: Menesty Yrittäjänä

Yli 300 konsultoimaani yritystä ja niistä opitut tarinat kiteytyivät kirjaksi vanhan kollegani kanssa kirjoitetussa kirjassa: Menesty Yrittäjänä. Vieraanamme kirjassa ovat mm. Taneli Tikka, Ville Tolvanen ja Riku Rantala.
Kirjasta lisää täällä.

Kauppalehti.fi

Kirjamme nimeä kantava blogi Kauppalehdessä on toinen digitaalisen messuamisen kanavani. Sen jutut jaan myös tänne omaan blogiini näkymään. Siksi etusivulta artikkelin avaamalla saatat päätyä toisinaan Kauppalehden sivuille.

Elämä ja arvot

Haluaisin kertoa aktiivisista harrastuksistani ja filantrooppisista pyrkimyksistäni. Ne ovat kuitenkin vähäisiä.

Mutta kuka sitten on Mika Niemi liike-elämän ulkopuolella?

Olen idealisti, joka uskoo oikeudenmukaisuuteen enemmän kuin tasapuolisuuteen ja vihreään tulevaisuuteen enemmän kuin talouden pakkokasvuun samalla haaveillen progressiivisen ansioverotuksen purkamisesta, negatiivisesta tuloverosta sekä sataprosenttisen perintöveron utopiasta.

Olen pasifisti-patriootti. Reservin yliluutnantti. Suvakki.

Olen nojatuolifilosofi, jonka filosofiset aikakausilehdet pölyttyvät kasvavassa pinossaan. Fenomenologi-relativisti, jolle fysiikan takainen todellisuus on käsittämätön. Epistemologinen agnostikko, jolle selitys metafyysisestä kaikkivoipasta persoonallisesta entiteetistä on kosmisen kiehtova mutta ei koskaan henkilökohtaisesti hyväksyttävä.

Salaa olen laiska ja mukavuudenhaluinen. Olen riman ylittäjä mutta vain siellä, missä rima on matalalla. Samalla katseeni on jo seuraavassa esteessä. Kilpajiuoksu itseäni vastaan ei pääty koskaan.

Mika Niemi sosiaalisessa mediassa

Kaupallisuus

  1. Blogilla ei ole suoria yhteistyökumppaneita. Mutta tunnen paljon yrittäjiä ja verkkokauppiaita. Ilmoitan potentiaalisen puolueellisuuteni aina artikkelissa.
  2. Mikäli jokin tuote tullaan joskus saamaan ilmaiseksi tai minulle tilitetään kassi kaupalla rahuleita, se kerrotaan erikseen (maininta yhteistyöstä).
  3. Kun teen linkityksiä ulos sivuilta, käytän affiliate -linkkejä silloin kun se on mahdollista - mutta vain jos koen järkeväksi suositella kyseistä sivustoa!
comments powered by Disqus