Mika Niemi

Saatat pohtia, kuka on tämä tyyli-esoterian ja ura-Eldoradon imaami, joka kuvittelee olevansa oikeutettu määrittelemään henkilökohtaisen onnen ja menestyksen saloja sekä hyvän tyylin perusteita. Kuka on tämä kirjoittaja, jonka puheet ovat tekojansa suurempia ja puvut suomalais-romanttista ruhoaan tiukempia? Kuka on Mika Niemi?

Kuka on Mika Niemi?
Kuka on Mika Niemi?

Ohituskaistalla

”Ohituskaistalla” ei viittaa kokemukseeni ylemmyydestä oikealla kaistalla matelevia kohtaan sen enempää kuin ajotyylistänikään. Se viittaa mahahaava-mentaliteettiin. Kaikki tai ei-mitään karakteeriin. Vauhtisokeuteen.

Se viittaa persoonaani. Päässäni elävään illuusioon, että aina on oltava tavoite - aina uusi päämäärä. Se on yksityinen tragediani sekä pelastukseni. Tavoitteet ja onnistumiset tuovat iloa - työ vapauttaa. Mutta vauhtisokea ei näe levähdyspaikan kauneutta.

Mika Niemi - työ

Työni määrittelee minut todennäköisesti paremmin kuin mikään muu. En elä sille, mutta elän siitä. Ehkä siksi vastuita ja harrasteita on kertynyt useampia.

Edututor Oy

Toimin toimitusjohtajana verkkokauppaa viidessä maassa harjoittavassa yrityksessä. Kauppojamme Suomessa ovat mm. grillikauppa.com, led-valot.fi sekä paista.fi. Myös tässä blogissa kyseiset kaupat ovat olleet näkyvillä ja ne ovat olleet myös keskeinen tekijä tämän blogin synnyssä. Onhan blogi saanut alkunsa hakukoneoptimoinnin testialustana.

Olen ollut mukana hallituksen sparraajana yrityksen perustamisesta lähtien. 2014 liityin osakkaaksi ja johtajaksi. 2018 exitoimme yrityksen osaksi Ruotsin pörssiin noteerattua Bygghemma Groupia (Netrauta, Taloon, Kodin1). Toimin edelleen yrityksen toimitusjohtajana.

Tässä tarinamme Kauppalehden suulla.

Muut tehtävät

 

Elämä ja arvot

Haluaisin kertoa aktiivisista harrastuksistani ja filantrooppisista pyrkimyksistäni. Ne ovat kuitenkin vähäisiä.

Mutta kuka sitten on Mika Niemi liike-elämän ulkopuolella?

Olen idealisti, joka uskoo oikeudenmukaisuuteen enemmän kuin tasapuolisuuteen ja vihreään tulevaisuuteen enemmän kuin talouden pakkokasvuun samalla haaveillen progressiivisen ansioverotuksen purkamisesta, negatiivisesta tuloverosta sekä sataprosenttisen perintöveron utopiasta.

Olen pasifisti-patriootti. Reservin yliluutnantti. Suvakki.

Olen nojatuolifilosofi, jonka filosofiset aikakausilehdet pölyttyvät kasvavassa pinossaan. Fenomenologi-relativisti, jolle fysiikan takainen todellisuus on käsittämätön. Epistemologinen agnostikko, jolle selitys metafyysisestä kaikkivoipasta persoonallisesta entiteetistä on kosmisen kiehtova mutta ei koskaan henkilökohtaisesti hyväksyttävä.

Salaa olen laiska ja mukavuudenhaluinen. Olen riman ylittäjä mutta vain siellä, missä rima on matalalla. Samalla katseeni on jo seuraavassa esteessä. Kilpajiuoksu itseäni vastaan ei pääty koskaan.

Mika Niemi sosiaalisessa mediassa

Kaupallisuus

  1. Blogilla ei ole suoria yhteistyökumppaneita. Mutta tunnen paljon yrittäjiä ja verkkokauppiaita. Ilmoitan potentiaalisen puolueellisuuteni aina artikkelissa.
  2. Mikäli jokin tuote tullaan joskus saamaan ilmaiseksi tai minulle tilitetään kassi kaupalla rahuleita, se kerrotaan erikseen (maininta yhteistyöstä).
  3. Kun teen linkityksiä ulos sivuilta, käytän affiliate -linkkejä silloin kun se on mahdollista - mutta vain jos koen järkeväksi suositella kyseistä sivustoa!
comments powered by Disqus