Daimon Barber - tyylikkäät hiuspomadet

Daimon Barber on Lontoosta ponnistava miesten hius-, parta- ja ihokosmetiikan tuotesarja, jolle tyyli ja pientuotanto ovat tärkeitä. Keskiössä ovat laadukkaat perinteiset pomadet, joita ei ole ylibrändätty muka-äijä-vedätyksellä. Näitä tuotteita ei ole tehty bensalenkkarille, jonka ostohousut vipattavat, mikäli mainoksessa näkyy tissit. Daimon Barber on miehille, jotka tietävät mitä haluavat.

Otin laajahkon testin setin sisältöön. Alta löydät perusteet erilaisiin pomade-tyyppeihin.

Yhteistyössä Daimon Barber

Testin taustaa

Blogin kautta tulee melko paljon erilaisia yhteistyökyselyitä erilaisista miesten kosmetiikoista. Olen myös saanut useampia lähetyksiä, joista en ole ehtinyt tai innostunut kirjoittamaan. En siis taputellut vielä kovin innoissani käsiäni, kun Daimon Barberin tiimoilta oltiin yhteydessä.

Tuotemerkki oli kuitenkin tuttu, sillä olin investoinut kuukausia aiemmin Daimon Baberin kampaan. Tuolloin ostin tarinan käsityöstä ja perinteistä, joilla huijasin itseäni tyytyväisenä kampaamaan hiuksiani päivittäin neljänkympin luisella kammalla. Tämä on juuri sitä kaunista turhuutta ja modernia itsepetosta, josta nautin. Näin ollen päätin antaa kerrankin kosmetiikalle mahdollisuuden ja kerroin, että testaan tuotteet ja teen sitten päätöksen yhteistyöstä.

Sarjaan tutustumisen jälkeen oli selvää, että tämä yhteistyö läpäisi hevonpaskafiltterini. Daimon Barber oli osannut leipoa tyylikkyyden, paikallisuuden, perinteet ja luonnonmukaisuuden hienosti samaan pakettiin sekä huomioida käyttökokemuksessa myös tuoksut.

Näitä kamoja kauppaavat vain tyylikkäimmät miesten hiusmestat, kuten Studio Tomi Yrjänä ja hänen verkkokauppansa.

Tällä karva määrällä naaman kampaaminen alkaa olla aiheellista.

Pomadet

Pomadeista löytyy viisi eri tyyppiä, jotka tuntemalla voinee arvioida paremmin oikeastaan minkä tahansa pomaden sopivuutta itselle.

No1 hair pomade on helppo ja kevyt pomade helposti käsiteltävään hiukseen sekä luonnollisiin laineisiin. Tämä on hyvä pomade helpolle tukalle.

No2 classic pomade on perinteinen vaseliinipohjainen liisteri, joka antaa jäätävän pidon ja sliipatun lookin. Mutta ihan turha kuvitella saavansa tätä yhdellä pesulla pois. Tällä kun pistää jakauksen vinoon, on parempi sitoutua tyyliin useammaksi päiväksi.

Klassiset vaseliinipohjaiset pomadet sopivat niin rockabilly-larppaajille kuin Väyrys-jakauksen kannattajillekin. Itse saatan laittaa tätä hieman jo suihkun jälkeen illalla, jolloin hiukset ovat vielä aamullakin mukavammin muotoiltavissa.

Vinkki vaseliinipomaden pois pesuun: Käytä välillä myös vesipohjaista vahamaista pomadea. Tämä irrottaa seuraavassa pesussa paremmin myös vaseliinipohjaiset aineet.

No3 wax pomade on partavahan tyyppinen mehiläisvaha tyyppinen hyvin luonnollisen tyylin mahdollistava pomade. Pomade on hieman partavahan tyyppinen ja tulee lämmittää hyvin käsissä ennen levitystä.

No4 clay pomade on no3 tavoin luonnolliseen tyyliin, mutta ehkä hieman sliipatumpaan kampaukseen ja kovempaan pitoon. Clay pomade mahdollistaa peruspomadeo "ilmavamman" kampauksen, jonka kampaamiseen itse käytän lähinnä nahkaista viisipiikkistä, joka myös nyrkkikyllikkinä tunnetaan.

No5 gel pomade on kovaan sliipattuun pitoon sopiva silloin kun no2 tyylinen vaseliinipohja ei innosta. Ehkä enemmän lyhyille hyppyritukille tai pankkiirinaluille, jotka haluavat nähdä kampansa urat jakauksessaan vielä illallakin.

Omat suosikkini olivat no2 ja no4. No1 pito ei riittänyt ja no5 geelimäisyys oli liian sliipattu. No2 nousi suosikiksi melko yllättäen sen vaseliinipohjaisuudesta ja todella hankalasta poispesusta huolimatta. 

Yhteenveto

Hyvän hiustuotteen löytäminen ei aina ole helppoa ja kavereiden tai foorumien suositukset eivät sitä merkittävästi helpota. Hiuslaatu ja -tyyli on aina henkilökohtainen ja siihen sopivat eri ihmisille erilaiset tuotteet. Itse en ole koskaan mitään lopullista "vakiotuotetta" löytänyt, mutta viime aikaisten testien perusteella Daimon Barberin no2 ja no4 sekä punainen Reuzel tulevat pysymään hyllyssä pitkään!

comments powered by Disqus