Pelaamisesta ja voittamisesta: All in for Jättipotti!

En ole pelannut vuosiin mitään. En ole ”ehtinyt”. Aikoinaan ostamani PS3 on toiminut vain DVD soittimena ja pokeri-chipit lojuneet laatikossa. Jostain syystä minua kuitenkin puraisi pelikärpänen pari kuukautta sitten ja pelasin FarCry 2 pelin läpi muutamalla istumalla. Vääräuskoisten verinen virtuaalilahtaaminen oli tavallaan kovin rentouttavaa.

Kuitenkin pelaan ja kisaan jatkuvasti. Koen verkkoliiketoiminnan isona pelinä verkossa, jonka pisteitä on helppo seurata analytiikasta ja tulosta tuloslaskelmasta ja jonka jättipottia meistä useimmat hakevat. Se on tavallaan varsin samankaltaista kuin bloggaaminen tai jopa uhkapelaaminen.

Moni kaveri sen sijaan on paiskonut nettipokeria (esim täällä). Toiset ovat hävinneet ja toiset voittaneet. Pokeri on siinä mielessä hieman kuten laskeutumissivujen rakentaminen verkossa: Et aina onnistu, mutta tekniikan tuntemalla ja taistelusi valitsemalla osaava voi pärjätä. Jättipotti on vain harvan saavutettavissa, mutta pieni voitto pokerista nettopalkan piristäjänä sopii nätisti useimman meistä taskuun.

Kisaaminen antaa päämääriä ja adrenaliinia - intoa ja uskallusta. Itsensä vertaaminen muihin ei välttämättä ole hyveellistä tai vie kohti valaistusta, mutta instrumentalistista menestystä kohden se usein vie. Se on elämää. Voittamista ja häviämistä.

Vanhempani olivat laittamassa minut aikanaan Steiner-kouluun. Onneksi eivät laittaneet!

On hienoa, että on ihmisiä, jotka näkevät omat arvonsa ja tavoitteensa suhteessa vain itseensä. On hienoa, että kaikki eivät ole kilpailuhenkisiä. Mutta minuuteni on muodostunut osaltaan nimenomaan kilpailuhenkisyyteni ja tavoitteellisuuteni perustalle. Olen onnellinen siitä, että osaan ja haluan tarttua elämän Texas hold ’emiin ja pelata tieni isoimpaan pöytään.

I’m all in!

comments powered by Disqus