Kirjan kirjoittaminen ja kiitokset

Toissa perjantaina painosta paukahtivat nidoksemme Menesty Yrittäjänä kirjasta. Lähes vuoden työ tuli päätökseensä.

Aiemmat julkaisuni akateemisilta vuosiltani ovat olleet vain osasia isommissa opuksissa, joten kokemukseni prosessista rajoittui vain kirjoittamiseen. Nyt on suunniteltu, saneltu, kirjoitettu, oikoluettu, markkinoitu ja signeerattu. On aika myös kiittää! Tärkeimmät kiitokseni kirjailijatoverilleni, yhtiökumppanilleni sekä puolisolleni ovat kirjan sisälehdillä, mutta muutama sieltä puuttuu…

Kasvualustani kirjalle

Ensimmäinen ”akateeminen” työni Tampereen Yliopiston Yrittäjyyskasvatuksessa Paula Kyrön luotsauksessa on jälkikäteen katsottuna määritellyt uraani enemmän kuin olisin osannut kuvitella. Vaikkei minusta tullutkaan valtion varoilla projektirahoja tuhlaavaa seminaaripönöttäjää, on toista vuotta kestänyt työni pelkän liiketoimintasuunnittelun parissa avannut ovet isompiin saappaisiin kuin mihin nuoren miehen olisi koskaan ollut edes kohtuullista päätyä.

Aikani konsulttina Konsulttitoimisto Seppo Hoffrénilla puolestaan opetti viidessä vuodessa enemmän liiketoiminnan arjesta kuin kaksikymmentä vuotta keskijohdossa olisi opettanut. Yli 300 erilaista yritystä konsultoituani ja satoja koulutuspäiviä vedettyäni, kykenen luomaan vähintäänkin haparoivan illuusion asiantuntemuksesta lähes jokaisesta vastaantulevasta toimialasta.

Ilman näitä kokemuksia en tällaiseen projektiin olisi koskaan päätynyt.

Kiitos Virpi, Ossi, Antti, Taneli, Henri, Riku, Ville, Ville, Abdi, MyAgent, Markku, Seppo, Paula ja kaikki...

Kuinka kirjoittaa kirja sanelemalla: MyAgent

Mutta nämäkään kokemukset eivät olisi mahdollistaneet varsinaista kirjoittamista. Mikään kokemus ei olisi taikonut päivääni lisää tunteja tai läheisilleni ymmärrystä, mikäli todella olisin istunut yöt kirjoittamassa ja päivät tienaamassa.

Kohtalo oli suopea ja täsmällinen ajoituksessaan. MyAgent tarjosi minulle blogitestiin viikoksi virtuaaliassistenttia aivan samaan aikaan kun kirjaprojekti konkretisoitui. Ilmoitin, että testi kiinnostaa, mutta tarvitsisin saneluilleni puhtaaksikirjoittajan vähän pidemmäksi aikaa. Lopulta äijät jeesasivat minua koko kahden kuukauden saneluprojektin ajan ja automatkat muuttuivat sanelupajoiksi ja sähköiset audionauhoitteet kirjaksi.

Kirjoitin aiheesta lyhyen kirjoituksen lahjontajaksoni päätteeksi, mutta tuo pieni mainosaika mitättömässä blogissani ei ole suhteessa merkitykseen, joka projektilla oli minulle.

Olen sittemmin alkanut sanelemaan muutkin kirjoitukseni. Jopa ne, jotka kirjoitan itse puhtaaksi. Sanelu luo tekstistä luontevampaa, soljuvampaa ja todellisempaa. Suosittelen sitä kaikille, jotka kirjoittavat enemmän.

Isot kiitokset kirjaprojektista kuuluvat siis myös MyAgentille, jolle en enää ole korruptiomainontaa velkaa mutta sitäkin suuremmat vilpittömät kiitokseni.

Jos olet tilanteessa, jossa joudut priorisoimaan omaa ajankäyttöäsi, niin tutustu lafkan meininkeihin! Pyysin äijiltä jonkin markkinointikoukun, jotta voin jakaa mestan sanomaa vielä kertaalleen kiitoksena. Tähänkään sotaan eivät nämä assarisissit lähteneet soitellen, vaan tekivät kokonaisen "ulkoistamisen oppaan" teitä varten! Sen voi ladata alta.

Use Wufoo templates to make your own HTML forms.
comments powered by Disqus