Esittely: Mika Syrenius

Saatat pohtia, kuka on tämä hobitti, joka kuvittelee olevansa oikeutettu määrittelemään henkilökohtaisen onnen ja menestyksen saloja sekä hyvän tyylin perusteita. Lyhyesti: Kyseessä on etuoikeutettu valkoinen mies, jonka puheet ovat tekojansa suurempia ja puvut suomalais-romanttista ruhoaan tiukempia.

Kuka on Mika Niemi?
Kuka on Mika Syrenius?

Mika Syrenius - työ

Työni määrittelee minut todennäköisesti paremmin kuin mikään muu. En elä sille, mutta elän siitä. Ehkä siksi vastuita ja harrasteita on kertynyt useampia.

Toimin hallitusammattilaisena ja digitaalisen kaupan aktivistina. Yritykseni Northglow:n missio on auttaa verkkokauppoja kasvamaan ja kansainvälistymään.

Olen toiminut kädet savessa nopeasti kasvavan verkkokaupan toimitusjohtajana sekä useiden hallitusten puheenjohtajana. Olen toteuttanut kansainvälistämisiä, yritysostoja sekä exitejä. Taustani on liikkeenjohdon konsultoinnista, jossa konsultoin yli 300 pk-yritystä.

Haluan olla auttamassa, tukemassa ja ohjaamassa intohimoisten kauppiaiden kasvutarinaa hallitus- ja strategiatyön kautta. Haluan myös taistella paremman kaupan kulttuurin puolesta Suomessa. Tarvitaan eettisempää ja vastuullisempaa kauppaa sekä puhuttelevampia ja merkityksellisempiä tapoja kohdata kuluttaja.

Aiemmin toimin toimitusjohtajana verkkokauppaa viidessä maassa harjoittavassa yrityksessä. Kauppojamme Suomessa olivat mm. grillikauppa.com, led-valot.fi sekä paista.fi. Myös tässä blogissa kyseiset kaupat ovat olleet näkyvillä ja ne ovat olleet myös keskeinen tekijä tämän blogin synnyssä. Onhan blogi saanut alkunsa hakukoneoptimoinnin testialustana.

Muita tehtäviä

  • Chairman / Partner, Levykauppa Äx 2018-
  • Chairman / Partner, Dick Johnson 2017-
  • Partner & Co-Founder, DressLikeA 2016 -
  • Ecosystem Partner, Experience Commerce / Business Finland 2019 - 

 

Elämä ja arvot

Haluaisin kertoa aktiivisista harrastuksistani ja filantrooppisista pyrkimyksistäni. Ne ovat kuitenkin vähäisiä.

Mutta kuka sitten on Mika Syrenius liike-elämän ulkopuolella?

Olen idealisti, joka uskoo oikeudenmukaisuuteen enemmän kuin tasapuolisuuteen ja vihreään tulevaisuuteen enemmän kuin talouden pakkokasvuun. Samalla haaveilen progressiivisen ansioverotuksen purkamisesta, negatiivisesta tuloverosta sekä sataprosenttisen perintöveron utopiasta.

Olen pasifisti-patriootti. Reservin yliluutnantti. Suvakki.

Olen nojatuolifilosofi, jonka filosofiset aikakausilehdet pölyttyvät kasvavassa pinossaan. Fenomenologi-relativisti, jolle fysiikan takainen todellisuus on käsittämätön. Epistemologinen agnostikko, jolle selitys metafyysisestä kaikkivoipasta persoonallisesta entiteetistä on kosmisen kiehtova mutta ei koskaan henkilökohtaisesti hyväksyttävä.

Salaa olen laiska ja mukavuudenhaluinen. Olen riman ylittäjä mutta vain siellä, missä rima on matalalla. Samalla katseeni on jo seuraavassa esteessä.

Mika Syrenius sosiaalisessa mediassa

comments powered by Disqus