Blogialusta esittelyssä

Olen saanut sekä risuja että ruusuja käyttämästäni blogialustasta ja sen käyttölogiikasta. Risuja olen saanut lähinnä juttujen kronologisesta luettavuudesta sekä siirtymisestä jutusta toiseen. Ruusut ovat liittyneet etusivun visuaalisuuteen ja alustan skaalautuvuuteen eri laitteille. Ajattelin nyt hieman valottaa blogin alustaa, rakennetta ja logiikkaa.

Blogialustana Flockler

Blogini alustan on sponssannut suomalais-kansainvälinen nuori kasvuyritys nimeltä Flockler. Tampereella ja Lontoossa vaikuttava yritys on haalinut lisäkseni muitakin merkittäviä asiakkuuksia kuten The Times, MTV3 ja Alma Media... sekä blogikollega The Nordic Fit, jolta osittain varastinkin ajatuksen Flocklerin käytöstä.

Flocklerin salaisuus on sosiaalisen median sisällön yhdistäminen netissä. Esimerkiksi välilehdelle jaot olen tuonut vain muutamilla klikkauksilla mielestäni jakamisen arvoista sisältöä Facebookista, Twitteristä sekä YouTubesta. Toisaalta esimerkiksi Instagram -välilehdelle päivittyy automaattisesti kaikki Instagramissa jakamani sisältö.

Flocklerin todelliset lukijalle näkymättömät huippuominaisuudet kuitenkin liittyvät huikeisiin hakukoneoptimoinnin toiminnallisuuksiin. Olenkin näiden ansiosta saavuttanut huikeita Google sijoituksia ja siksi kävijöitäkin on puolessa vuodessa kertynyt paljon odotettua enemmän.

Skaalautuvuus: Padit ja puhelimet

Suosittelen ehdottomasti tutustumaan blogini luettavuuteen nimenomaan mobiililaitteilla. Puhelimelle sivusto skaalautuu kahdella omalla tavallaan sekä vertikaalissa asennossa että horisontaalissa.

Huikein lukukokemus syntyy kuitenkin iPadillä, joka korjaa sen nimenomaisen risun, jonka olen muutamaan otteeseen saanut, eli juttujen välillä siirtymisen. Padillä sekä etusivua (kts. ensimmäinen kuva) että artikkeleita itseään (alla) voi selailla kuin lehteä. 

Koska tätä artikkelien selausta ei ainakaan vielä ole selainversiossa käytössä, olen toistaiseksi pyrkinyt laittamaan jokaisen jutun perään kolme linkkiä vanhoihin artikkeleihin (viimeisimmissä kolme viimeistä juttua kronologisesti).

Kirjoitin tämän jutun lähinnä tiedoksi tiettyjä ominaisuuksia kommentoineille sekä tribuuttina Flocklerille, jolta olen lähinnä beta-testausta vastaan saanut huikeaa apua blogin kasaamiseen.

Jos kotoa löytyy iPad, niin laittakaahan testaten!

Muita artikkeleita:

ETUSIVU

comments powered by Disqus