Persoonat menestyksen taustalla

Olen viimeaikoina saanut olla mukana useassa hienossa jutussa ja olen pyrkinyt hieman reflektoimaan näiden yhteistöiden taustoja. Miksi ja mistä idea syntyi? Mikä sai meidät viemään asioita eteenpäin?

Kerta toisensa jälkeen ainoaksi vastaukseksi jää, että yhteistyön muut osapuolet olivat vain niin pannahisen mukavaa porukkaa.

Social life á Paris​
Social life á Paris​

Sosiaalinen älykkyys ennen kirjaviisautta

Vuosi vuodelta vakuutun enemmän opintojen ja kirjaviisauden turhuudesta ja vaikutun sosiaalisesti lahjakkaista ja vilpittömistä persoonista. Yritän oppia heiltä sitä samaa välittömyyttä ja hyväntuulisuutta, jota he säkenöivät.

Parhaiden yritysten taustalla ovat persoonat. Persoonat, joiden voin luottaa vastaavan sähköpostikyselyihini ilman muistutuksia ja jotka vastaavat puhelimeen hyväntuulisina ja iloisina yhteydenotostani.

Olin sitten kuluttaja, yrittäjä tai bloggaaja, toimin mieluiten mukavien ihmisten kanssa.

Näiden tyyppien kanssa innovoidaan ja innostutaan. Heidän kanssaan lähdetään ilolla mökille grillaamaan ja luomaan. Tekemään niitä asioita, joista myös meidän hyvä meininki muodostuu.

Mikään hieno ei synny hampaita kiristelemällä ja väkisin vääntämällä. Tarvitaan hyvää meininkiä ja hienoja ihmisiä. Välittömiä ja vilpittömiä persoonia, joiden kanssa asioi tai tekee töitä ilolla.

​

Kumpi heistä haluaisit olla?

Mieleeni on lähtemättömästi jäänyt skenaario illallisesta:

Oikealla puolellasi istuu ihminen, joka on karismaattinen ja innostava. Hän kertoo tehneensä ihmeellisiä asioita. Hän saa sinut pitämään itseään maailman mielenkiintoisimpana ihmisenä.

Vasemmalla puolellasi istuu ihminen, joka osoittaa vilpitöntä kiinnostusta sinuun. Hän haluaa kuulla tekemisistäsi ja keskustella kanssasi. Hän saa sinut pitämään itseäsi maailman mielenkiintoisimpana ihmisenä.

Kumman heistä muistat pidempään? Kumman kanssa haluaisit viettää aikaa?

comments powered by Disqus