Nastat Jeepin tiellä pitää

Joka kevään koominen kohokohta on kun toimistonörtti alkaa jakoavain kovana rassaamaan autoa. Koska miehisyyden mittarini ei yleensä huuda punaisilla kierroksilla, on Jeepin laittaminen kesäkuntoon kauden kovin urotekoni. Postaushan on jo perinne!

Tänä keväänä potkua asiaan antoi rengas-guru.fi ottamalla yhteyttä yhteistyöstä kiinnostuneena. Kerroin, että tottahan tekstiä tuotan, jos lataavat eukon autoon eli muijan maasturiin uudet nastakiekot. Enpä taas tajunnut mihin lupauduin…

By compliments of joku saksalainen verkkokauppa

Miksi ei kannata ajaa vanhoilla talvirenkailla?

Tarinan taustalla on muutaman vuoden takainen puhelinsoitto puolisoltani:

X: ”Katsoitko sen kuvan minkä lähetin?”

Y: ”Joo, en saanut selvää. Mitä siinä oli?”

X: ”Jeeppi kyljellään ojassa!!”

Y: ”Ei helvetti! Mitä sille kävi?”

X: ”Etkö ole kiinnostunut miten mulle kävi?”

Y: ”No en oikeastaan, kun kuitenkin siinä mulle soitat. Miten sille autolle oikein kävi?”

X: ”No tohon tuli just maanviljelijä, joka tuuppaa ton auton traktorin kauhalla pystyyn…”

Y: ”Älä perkele anna sen koskea millään traktorin kauhalla siihen!!!”

X: ”Meni jo… Se on nyt pystyssä.”

Y: ”AAAAARGHHHH!”

Onneksi kyseessä oli siis maatalouskäytössä oleva Jeep Wrangler ja lopputuloksena oli muutama mustalla silikonikiillokkeella peitettävä naarmu Jeepin lasikuitukatossa.

Opetuksena tässä oli, että vaikka pinnat ovat renkaissa kunnossa, ei enää kymmeniä vuosia vanhoilla renkailla todellakaan kannata ajella. Ne olivat kovat kuin naisen pää leffavalinnoissa. Talvirenkaat kannattaa siis vaihtaa ajoissa!

Renkaat netistä

Jottei mainostus unohtuisi on todettava, että netistä renkaat ostamalla voi säästää melkoisesti massia. Homma on tosin hieman kaksipiippuinen: 1. Kumit pitää saada vanteille ja 2. Edullisen hinnan taustalla saattaa olla jokunen vuosi varastoissa pyörimistä.

Renkaat saa kuitenkin vanteille luopumalla 60-80:stä rahulista, joten säästö on tämänkin jälkeen yleensä merkittävä. Ja jos ajaa paljon, niin eivät ne renkaat ehdi viittä vuotta auton alla enää kovettumaankaan, vaikka olisivat jo 3 vuotta sitten valmistetut.

Jos olisin tiennyt mikä perkeleellinen perään paapominen postauksen tekemisestä Saksalaisella autovaraosaverkkojätillä oikein on, olisin itsekin tilannut renkaat kovalla rahalla kotiin! Joskus olisi helpompaa puskea pöytälaatikkoon koko blogi. On näitä oikeitakin töitä…

Loppu hyvin kaikki hyvin!

Tai olisi ollut, jos olisin muistanut, että ostin jo uuden kierroksen kiekkoja viime syksynä... prkl!

comments powered by Disqus