Wrangler: Tulpat ja öljyt vaihtoon

Käyttöetuautoilijana en ole joutunut likaamaan käsiäni viiteen vuoteen. Puolison Jeeppikin on viety vain vuosittain huoltoon. Laskeutuminen duunarin arkeen olikin rankka, sillä nyt Wranglerin öljyjen vaihdon yhteydessä oli vaihdettava myös tulpat. Asiaa ei auttanut se, että varaosan merkitys tai sijainti olivat minulle täysi mysteeri.

Ettei valkoinen paita likaannu... Eipä tosiaan tullut mieleen, että tässä voisi sotkea itsensä. #facepalm​
Ettei valkoinen paita likaannu... Eipä tosiaan tullut mieleen, että tässä voisi sotkea itsensä. #facepalm​

Tämän postauksen merkittävin sisältö lieneekin itsensä masokistisessa julkisessa nolaamisessa sekä linkkien sisältämässä kaupallisessa yhteistyössä.

BMW ja Jeep varaosat netistä

Olisi jäänyt nämäkin osat vaihtamatta, jos niitä ei olisi netistä tilattu. Jotenkin itselläni ei vain "ole aikaa" pohtiä tällaisia epäolennaisuuksia muutoin kuin kotisohvalla kello 9 jälkeen illalla. Ja kun mahdollisuus esittäytyi, se oli käytettävä. Tehtiin kimppatilaus lankomiehen kanssa: minulle suodatin ja tulpat Jeeppiin - hänelle muutamat varaosat BMW:hen.

​

Öljynvaihto Wrangleriin

Päätin aloittaa helpommasta hommasta. Ei kun öljyt ulos, suodatin irti ja uusi tilalle. Pakko olla helppoa - varsinkin kun konetilassa on tällaisessa oikeassa autossa reilusti tilaa.

​

Niin no, eihän se suodatin näillä hauiksilla tai suodatinavaimilla mihinkään liikkunut. Ähinä ja puhina johtivat turhautumiseen - ja turhautuminen väkivaltaan. Lopullinen ratkaisu oli vasara ja meisseli...

Toimiihan se "avaimena" tämäkin.​
Toimiihan se "avaimena" tämäkin.​
​

Sai vanha suodattimen perkele minkä ansaitsi! Tällä uudella kahvalla suodatin saatiin lopulta vaihtoon...

​

Tulppien vaihto

Ainoa selkeä ongelma Jeepissä on ollut tökkiminen/yskiminen kiihdytettäessä ja suuremmilla vaihteilla. Vaikkei minulla ollut asiasta sen suurempaa tietoa, ajattelin testata, jos vaikka tulppien vaihto auttaisi. Ja auttoihan se!

Tässä kohtaa oli vedettävä appiukkoa hihasta: "Mihinkäs nämä tulpat pitäisi laittaa?". Kuinka ollakaan minun tuurillani ne nyt sattuivat tässä autossa olemaan juuri kaasarin alla - tai sellaiseksi appiukko sitä kai kutsui. Siispä purkamaan!

Ylimääräiset osat tieltä pois... Osa ehkä päätyi myös takaisin. Ylimääräiseksi jääneet roskiin.​
Ylimääräiset osat tieltä pois... Osa ehkä päätyi myös takaisin. Ylimääräiseksi jääneet roskiin.​

Tulppien vaihtoon tarvitsi erikoistyökalut, mitä en todellakaan ollut tullut ajatelleeksi. Onneksi sellaisetkin löytyivät verstaan perältä, joten murskavoitto Jeepistä oli täydellinen.

Erikoishylsyllä tulpat napattiin syvistä kuopistaan.​
Erikoishylsyllä tulpat napattiin syvistä kuopistaan.​

Nyt Wrangler kulkee taas kuin balleriina niityllä. Siis niin kuin maasturi nyt kulkee... ...kuin 90-vuotias balleriina rollaattorilla perunapellolla maiharit jalassa.

Ja kaikki tämä kahdessa tunnissa! Mikäs siinä, jos näin bloggaajana oman auton huoltamisesta vielä tienaakin. Automekaanikko on syntynyt!

Edelliset artikkelit:

ETUSIVU

comments powered by Disqus