Tyylibloggaaja Mika Niemi: Vain harva Suomessa osaa tehdä blogillaan bisnestä

Ess.fi halusi viikko sitten haastatella. Jutun piti mennä sekaan yleisesti tyyliblogeista kertovaan juttuun, mutta nähtävästi en kanna samaa tuskaa paineista ja kauniista elämästä kuin muut haastatellut.

Oli miten oli, en olisi viisi vuotta sitten uskonut, että tämä on se syy, miksi minua halutaan haastatella. Ammattillisesti tietty hieman harmillista... Mutta liiketoimintaan tämäkin luonnollisesti kääntyi.

Blogi ei ole Mika Niemelle työ, mutta siitä on ollut hyötyä henkilöbrändäyksen välineenä. "Sen kautta on tullut bisneksiä ja uusia verkostoja", Niemi sanoo.

Koska juttu on lukumuurin takana ja otsikko saattaa muutoin antaa väärän kuvan, alla muutama lainaus:

Klassista, hillittyä bisnespukeutumista suosiva Niemi toteaa, että miesten tyyliblogeja on kahta lajia:

- On fashion forward -blogeja, jotka seuraavat muodin trendejä ja joiden seuraajakunnasta enemmistö on naisia. Toinen ryhmä ovat tyyliin keskittyvät blogit, jotka painottavat laadukasta bisnespukeutumista. Niillä ei ole juurikaan naisseuraajistoa, Niemi kuvailee.

Niemen oma blogi edustaa jälkimmäistä, muttei insinöörimäisessä hengessä, vaan estetiikkaa ja mielihyvää painottaen. Grillikauppa.com-verkkokaupan osakas kiinnostui laadukkaasta pukeutumisesta jo aiemmissa asiantuntijatehtävissään. Huoliteltu pukeutuminen toi nuorelle miehelle ammatillista uskottavuutta.

Pukeutumistyyliään Niemi luonnehtii termillä "vähemmän mutta parempaa".

- Hillittyä ja uskottavaa, mutta rentoa. Käsintehty vaate edustaa myös ekologisesti kestäviä arvoja, vaikka myönnän, että mukana on puhdasta fiilistelyä artesaanityön tuottamasta ilosta, Niemi sanoo.

Suomi lapsenkengissä

Kaupallisia paineita blogilla ei siis ole, mutta verkkokauppiaana Niemi tekee jatkuvasti yhteistyöprojekteja bloggaajien kanssa.

- Tosi harva Suomessa osaa tehdä blogillaan bisnestä. Liiketoiminnallisesti ja hakukoneosaamisen näkökulmasta Suomi on lapsenkengissä, hän sanoo.

- Usein keskivertobloggaaja on mainostajan näkökulmasta parempi kuin top 20 -bloggaajat, jotka hinnoittelevat itsensä ulos.

Lue ess.fi juttu kokonaisuudessaan täältä.

Stressiä ja paineita bloggauksesta?

Haastattelussa selvästi minultakin pyrittiin kysymään, että koenko paineita bloggauksesta. Myönsin, että en ole tottunut sanomaan uusille mahdollisuuksille koskaan ei, ja joskus kieltämättä harmittaa, ettei ehdi kaikennäköisiin yhteistyökuvioihin tarttumaan. Rinnakkaisjutusta kuitenkin ilmeni, että nämä eivät olleet niitä paineita, joita naisbloggaajat kokevat.

Konsulttina sähköistä markkinointia kouluttaessani vitsaillen kerroin tapauksesta jenkeissä, jossa pop-tähti "paloi loppuun" twitterin takia, kun hän ei enää osannut miettiä muuta kuin mitä kyseisestä hetkestä voisi twiitata. Nyt vastaavaa kertovat pienen kansamme bloggarit. Aikamoista...

Tietysti olen jäävi puhumaan, sillä tämä ei ole työni, ja siihen varsinaiseen työhöni suhtaudun 247-mallilla.

Pienenä maan pinnalle palautuksena vinkkaankin Habanero Kitchen blogin. Suomen suosituimpiin ruokablogeihin kirkkaasti lukeutuva saitti on varustettu kamerakännykän laatuisilla annoskuvilla, joissa ei astiaston symmetriaa tai syväterävyyksiä ole mietitty. Kielikin on usein tajunnan virtaa, jota en omasta suodatuksestani päästäisi läpi millekään hallinnoimalleni saitille. Se toimii kuin vuohenjuusto burgerissa... eli äärimmäisen hyvin mutta silti makuasia!

Somen orjat ja elämänne kiilloittajat: Painukaa ulos ja eläkää - siellä on hieno keli. Tai vielä parempi: Ottakaa läppäri syliin ja tehkää töitä - se vapauttaa.

Minä teen nyt molemmat!

comments powered by Disqus