Maalaisunelmaa Osa 2: Hyvää Joulua!

Tilallisen ihaninta aikaa ovat juhlapyhät, jolloin kaikki elämä rahoittuu ja voi vain rentoutua. Liike-elämänkaista on päättynyt ja vauhti tukevasti pysähtynyt mutaiseen ojanpenkkaan joulupyhien ajaksi...

Jouluaatto alkoi rauhallisissa merkeissä 6:30 puhelimen hälyttäessä aamutalliin. Rentouttavat useamman tunnin unet jyskyttivät takaraivossa kun jouluvalmistelut olivat ilahduttaneet edellisen yön pikkutunteina.

Sää oli kuin morsian. Virkistävä sade ja tuuli karkoittivat väsymyksen silmistä ja virvoittivat kädet kananlihalle, mikä innoitti myös mukavaan reippailuun hölkkäaskelten muodossa vietäessä hevosia tarhoihin. Kyllähän tämä aina voittaa päivän aloittamisen kenkien ja puvun valinnalla sekä täydellisen Prince Albert solmun hiomisella solmioon.

Olin vakaasti päättänyt koristaa tallia aattona vakiofloristini tekemillä kransseilla, jotka hankin tallin pikkujouluihin. Bloggaajanhan kun kuuluisi maalailla elämästää niin ihanan idyllinen mielikuva. Mikäs sen kauniimpaa, kuin hangen loisteessa koristella tallia... Hyvähän se siellä lämpimässä on nettiä lueskella!

No sen verran talliin joulumieltä toki tuotiin, että perinteiset joulupuut vietiin jokaisen hevosen karsinaan. Saivat sitten jouluyön mutustella havuja rauhassa. Samoin tarhoihin jaoimme jokaiselle hevoselle oman kuusen.

Muutaman tunnin kuivattelutauon jälkeen pääsimme taas virkistäytymään mudassa ja siivoamaan paskoja. Myöskään illalla Joulupukin käytyä emme joutuneet muun juhlaväen tavoin jäädä jumittamaan kakkujen ja kahvien ääreen, vaan reippailu sateessa loi jälleen uutta virtaa.

Ohituskaistalla toivottaa lukijoilleen Virkistävää Joulua!

Muita artikkeleita:

ETUSIVU

comments powered by Disqus