Maalaisunelmaa Osa 3: Pakkanen

Ja pian saikin tallikansa kuulla kauhukseen, kun pohjoisesta vyöryi jää ja yltyi tuuli!

Toiset joutuvat vain haaveillen ihailemaan pirteän pakkaspäivän aurinkoa sohvalta kaakaon kanssa. Onneksi maalaisella on aina jokin mukava tekosyy heittää jotain kevyttä niskaan ja lähteä reippailemaan.

Esimerkiksi tilataideteokseksi jäätynyt pyöräkuormaaja on mikä mainioin pulma pureskeltavaksi mekaanisesti ansioituneelle toimistotyöläiselle. Ymmärrykseni polttomoottorillisten koneiden sielunelämästä olikin yhtä paljon plussan puolella kuin ongelman aikaansaanut raikas ulkoilma.

Konsultti aikoi käynnistää koneen ja nouti lämmittimen avukseen. Ja pian saikin öljypohja tulta persaukseen... 

...mutta ei se auta, jos akut on loppu!

Leuto pakkanen oli saanut myös lammen jään jäätymään, vaikka vesi oli virrannut koko leveydeltään padon yli. Isoja lumihiutaleita oli jäätynyt pystyyn lammen jäähän laskeutumiskulmassaan.

Paskan huuhdonta mudan seasta oli enää vain kaunis päiväuni kun jäisiä kokkareita hakattiin pistolapioilla kipinöiden tanssiessa jäällä.

Orivarsa virnuili sivussa ivallisesti tyyli-ikonikseen Michelin -miehen valinneen konsultin jouduttua ensimmäistä kertaa tuolla viikolla rehellisiin töihin. Kuinka voikaan mies hikoilla kuin sika samalla hiljalleen kadottaen tietoisuuden sormien ja varpaiden yhteydestä kehoonsa?

Liekö varsan virnuilu peräisin tämän varsin sopusuhtaisesta talvitakista, jonka oli itselleen pakkasen varalta kasvattanut.

Mutta retoriikka sikseen. Kyllä tästä auringonpaisteesta nautti - pakkasta tai ei. Ja kylmyyshän on vain siviilien mielikuvitusta!

Note-to-self: Arkipäivän päätteeksi sama muistutus tuskin saa vastakaikua puolisoltani, joka on ollut päivän ulkona töissä.

Ja kun jäinen pohjoistuuli soi...

Muita artikkeleita:

ETUSIVU

comments powered by Disqus