Nike Free Run 3.0 juoksukengät

Kesällä tuli jo hankittua shortsia ja teknistä paitaa - sitten sykemittaria ja juomavyötä. Pitihän siis juoksukengätkin päivittää. Huomasin polvien kipeytyvät yli tunnin lenkeillä, koska vanhat lenkkarini olivat lähinnä maastoon ja pehmeämmille alustoille tarkoitetut. Oulussa shoppaillessamme aloin siis kiinnittää huomiota juoksukenkien tarjontaan.

Tarjolla olevat juoksukengät ovat itseasiassa tällä hetkellä aivan karmean näköisiä. New Balance kiinnosti aluksi paljon, koska heillä on vapaa-ajan jalkineissa varsin hyvän näköisiä lenkkareita. Juoksukengät kuitenkin kyseisellä merkillä olivatkin sitten siitä toisesta ääripäästä. Vaikka funktio onkin tällaisissa tuotteissa etusijassa, ei niistä kengistä nyt mahdollisimman rumia tarvitse tehdä.

Esteettisyyden perusteella alkoi vaikuttaa siltä, että vaihtoehtoja on vain yksi: Nike Free-mallisto. Valitettavasti tiesin jo entuudestaan, että Niken lesti ei sovi jalkaani, koska jalkani on normaalia leveämpi. Yllätykseni olikin siis valtaisa, kun kokeilin Oulun Intersportissa kyseistä kenkää jalkaani. Se oli istuvuudeltaan täydellinen! Ilmeisesti Nike on tehnyt Free-mallistoon kapeampiakin lestejä, koska olen kuullut leveydestä vastakkaistakin. Vaihtoehtona oli Nike Free 5.0 kengät, mutta ne olivat jopa leveämmät ja mielestäni esteettisyydessä oli otettu takapakkia.

Kuvan lähde: Nike Free

Nyt kengillä reilun viikon ja noin 50km juostuani täytyy vain kehua niitä. Jousto on niissä aivan uskomaton. Polvien kipeytyminen loppui enkä ole saanut enää rakon rakkoa - siinä missä aiemmin jokainen lenkki muistutti vähintään yhdellä vesikellolla.

Yhteenvetona kengistä voisi todeta: 4/5

Vahvuudet

  • Jousto - erittäin mukavat juosta asfaltilla
  • Ulkonäkö - eivät #*?@£# rumat kuten useimmat kilpailijansa
  • Lesti - ilmeisesti useampia leveyksiä, mutta ainakin leveään jalkaan sopivia malleja saatavilla.

Heikkoudet

  • Kengänpohjien koloihin tarttuu kiviä, mikäli juoksee hiekkatiellä.

Lue myös:

comments powered by Disqus