Sports Tracker HRM2 sykevyö testissä

Vuoden alussa tuli kai kolmenkympin kriisi. Aloitin terveysintoilun ruokavaliota viilaamalla ja keväällä lisäsin päälle urheilun. Näiden ansiosta olen kymmenen kiloa kevyempi, minulla on kaappi täynnä huonosti istuvia pukuja ja olen murtanut kylkiluuni, telonut olkapääni ja revähdyttänyt etureiteni.

Koska olen hyvin tulosorientoitunut, haluan konkreettisia mittareita myös liikkumisesta. Toisen gadget -intoilijaystäväni suosituksesta hankin Sports Trackerin, joka tuo kaiken lenkin sisällön puhelimeeni - sykkeitä, reittejä, korkeuseroja, kalorin kulutuksia ja jopa matkan varrella otettuja kuvia myöten yhteen näkymään.

HRM2 malli on saman hintainen kuin vanhempi malli, mutta tämä sopi iPhonen lisäksi muihinkin malleihin (WM8 beta ja Android). Lisäksi tässä mallissa on ladattava akku toisin kuin vanhemmassa mallissa. On siis ehdottomasti suositeltavaa ostaa HRM2.

Sports Tracker HRM2 on käytettävyydeltään täysin pommin varma! Yhteyden ottaminen puhelimen bluetoothilla ei vaadi edes salasanaa. Laite menee päälle, kun se kiinnitetään neppareilla vyöhön, ja menee pois päältä, mikäli puhelimella ei oteta sykemittariin yhteyttä aloittamalla uusi harjoitus.

Oma puhelimeni on Xperia Z (Android 4.3) ja sillä Sports Tracker on toiminut oikein hyvin sovelluksen ajoittaisia hitausongelmia lukuunottamatta. Akkuakaan ei juuri tunnut kuluvan, vaikka puhelin taustalla lenkkeillessä kerää gps ja bluetooth informaatiota.

Lenkin päätteeksi tapahtuma tallennetaan ja se synkronoituu pilveen, mikä mahdollistaa reitin ja sykkeiden seuraamisen myös selaimella tietokoneen näytöltä. Tosiaankin myös matkalla otetut kuvat näkyvät reittikartassa. Suoritteen voi myös jakaa sosiaalisessa mediassa ystävilleen tai julkiseksi. Selainkäyttöliittymä on erinomainen. Siinä hiirtä pitkin reittiä raahaamalla näkee viereisessä graafissa jatkuvasti sykkeen ja korkeuden.

En voisi edes harkita sykevyö + kello yhdistelmän hankkimista tätä käytettyäni. Toki FullHD näyttöisen puhelimen raahaaminen lenkillä on oma hommansa, mutta todennäköisesti se kulkisi mukanani joka tapauksessa.

Laitteen vahvuuksia ja heikkouksia mielestäni ovat:

Vahvuudet

  • Helppokäyttöisyys
  • Selainkäyttöliittymä
  • Kuvien ja reittien yhdistäminen
  • Ladattava

Heikkoudet

  • Ajoittain hidas mobiilisovellus (Android)
  • Puhelin oltava mukana lenkillä

5/5

Lue myös:

comments powered by Disqus