Arctic Laughs: Stand Up viikonloppu

Pari viikkoa ja viikonloppua on painettu taas heräämisestä nukahtamiseen joko maailmalla tai kotitoimistolla. Tämä viikonloppu oli kuitenkin pitkästä aikaa pyhitetty lomailuun. Suuntana oli Helsinki ja Arctic Laughs - englanninkielisen stand upin festarit.

Arctic Laughs keräsi kolmena iltana peräkkäin kahteen näytökseen lukuisia stand up koomikoita niin Suomesta kuin ulkomailta. Jokaisessa näytöksessä oli vähintään seitsemän koomikkoa, joten vaihtelua riitti.

Seurahuoneen pesäero muihin Cumuluksiin: Pekonia aamiaisella... Kävin keräilemässä aamiaisen sänkyyn. Hänelle siemeniä ja jogurttia - minulle rasvaista sikaa.
Seurahuoneen pesäero muihin Cumuluksiin: Pekonia aamiaisella...​

Varasimme jokaiselle illalle liput yhteen näytökseen per ilta. Kohtuuhintaiset huoneet olivat tosin melko nihkeässä ydinkeskusta - liekö ravintolapäivä täyttänyt myös hotellihuoneita?

Stand Up

Olemme melko aktiivisesti käyneet stand up keikoilla viimeisten muutaman vuoden ajan. Koomikoiden setit uudistuvat vain hiljalleen ja samat jutut eivät toimi montaa kertaa. Siksi tämä englanninkielinen festari uusine naamoineen oli erityisen mielenkiintoinen.

Stand Upin hienous piilee minulle, paitsi tietenkin viihteessä ja nauramisessa, myös liberaalissa ilmapiirissä ja ajatusmaailmassa, jonka esitykseen tulijat useimmiten jakavat. Skene ei ole tarkoitettukaan taantumuksellisille ja takakireille konservatiiveille. Toisaalta näen stand up esityksissä paljon yhtäläisyyksiä liikkeenjohdon kouluttamiseen. Molemmissahan pyritään viihdyttämään ihmisiä puhumalla oivaltavasti paskaa…* Jokaisella esiintyjällä on myös omia maneereitaan ja näiden tunnistaminen auttaa aina myös oman esiintymisen kehittämisessä.

*Retoriikkatutkat päällä kiitos!

Robert Petterson: oma letkeä itsensä lavalla
Robert Petterson: oma letkeä itsensä lavalla​

Pariin otteeseen eturivissä istuessani on minultakin ammattia tiedusteltu. Kohokohta varmasti oli Tampere Talossa tänä vuonna. Nimettyäni itseni konsultiksi usea satapäinen yleisö hiljeni ja taustalta kuului yksinäinen huokaisuun verhottu ”AUTS”! Toisella kerralla Savoy -teatterissa Ali Jahangiri revitteli aiheella nimettyään minut ennen kysymystään ”henkkamaukka mieheksi” (Touché). Piikitettyäni miestä hänen omasta Trainers House taustastaan, kävi ilmi, että olipa mies hakenut myös meidän Konsulttitoimistoomme aikoinaan.

Suomi se muistuttaa aina pienuudestaan...

Arctic Laughs

Savoy teatteri oli oikein hyvä paikka tapahtumalle. Mutta väkeä se vaati toki täyttyäkseen: Stand Up ei ole parhaimmillaan väljässä tilassa. Hyvin kuitenkin tuntui paikka täyttyvän, vaikka alkuviikosta lippuja varatessa hieman huolestuttavalta istumakartta oli varausten osalta näyttänyt. Täyttymiseen saattoi kuitenkin vaikuttaa myös se, että jo perjantain toisessa näytöksessä esityksen päättyessä kävijät toivotettiin tervetulleiksi samalla lipulla myös viikonlopun muihin näytöksiin. On vaikea sanoa, paljonko muina päivinä oli vanhalla lipulla tulijoita tai mahtuivatko kaikki sisään. Mukavaa kuitenkin, että esityksiä sai seurata täydessä salissa. Toivottavasti järjestäjillekin kuitenkin kertyi tuottoa!

Kaikista lipuistaan erikseen maksaneena olisi kai pitänyt suomalaiseen tapaan katkerana kiristellä hampaitaan, mutta mieluusti hyvästä viihteestä maksoi. Ja paikat olivat aina oman valinnan mukaiset. Ja emmehän mekään lopulta menneet kuin yhteen näytökseen per ilta, vaikka molempiin olisi mahdollisuudet olleetkin.

Stand Upin ohella keskustasta löytyi muutakin ihmeteltävää. Esplanadi tukkeutui lauantaina väestä Ravintolapäivän kunniaksi.
Stand Upin ohella keskustasta löytyi muutakin ihmeteltävää. Esplanadi tukkeutui lauantaina väestä Ravintolapäivän kunniaksi.​

Kaikki esiintyjät olivat hyviä ja joukossa olleet suomalaisetkin olivat selvästi valmistautuneet hyvin englanninkieliseen esitykseen. Erityisesti minut yllätti Robert Petterson, joka oli saanut sanaleikkiin perustuvan tapansa toimimaan hienosti myös englanniksi.

Perjantain ja lauantain myöhäisesitysten päätösesiintyjät olivat kuitenkin omaa aivan huikeaa luokkaansa. Etenkin Glenn Wool mutta myös Al Pitcher toivat suuren maailman Stand Upin Helsinkiin. Miehissä yhdistyivät Riku Suokkaan ja Ilari Johanssonin hersyvä esiintymistaito, Riku Sottisen ja Ali Jahangirin mukaansatempaava energia sekä Sarasvuon ego ja itsevarmuus. Todella huikeaa!

Ravintolapäivä

Arctic Laughs oli ajoitettu loistavasti juuri viikonloppumatkaajalle, koska samalla pääsimme ihmettelemään ravintolapäivän karnevaalia. Koko homma olisi mennyt ohi, ellen olisi käynyt aamukävelyllä Bulevardilla ja huomannut Ruttopuistossa alkavaa kohinaa.

Ruttopuiston kohinaa Ravintolapäivänä
Ruttopuiston kohinaa Ravintolapäivänä​
Jotain pientä tietty tarttui Bulevardilta mukaan...
Ruoan lisäksi jotain muutakin pientä tietty tarttui Bulevardilta mukaan...​

Kävelimme myös yhdessä myöhemmin Ruttopuiston ja Espan läpi kojut silmäillen. Väkeä oli huikeasti mutta fiilis kesäisessä ilmassa ja aurinkoisessa säässä oli loistava.

Tästä kelpaa jatkaa työviikkoon Poriin, Tampereelle ja Kemiin!

Edelliset artikkelit:

ETUSIVU

comments powered by Disqus