Rovaniemi: nähtävyydet, kuvia ja työviikko

Työt veivät viikoksi Rovaniemelle. Viikon reissut ovat osaltaan rasittavia ja toisaalta niin kovin helppoja. Normaalisti työpäivän aluksi ja päätteeksi tulee ajettua se 200km suuntaansa eli vietettyä 4-5 tuntia autossa. Mutta tullessaan yhteen kaupunkiin viikoksi töihin saa nähdä mitä se "normaali elämä" oikein on. Vapaa-aikaa jää aivan käsittämättömän paljon!

Työmatkan tarpeet

Lentäen tullessa olisi kovin mukava vain napata käsimatkatavarat mukaan. Valitettavasti viikon reissuun kun on jo pakko varautua aavistuksen paremmin. Kauluspaita jokaista päivää kohden ja kaksi pukua ovat vähimmäisvaatimus. Siihen vielä vapaa-ajan takki ja ulkotakki, niin alkaa huoneen henkaritkin jo loppua.

Alusvaatteita, solmioita, taskuliinoja, kalvosinnappeja, shortsit ja paitoja salille, housut ja takki juoksulenkeille... Ja sitten tietysti kenkiä. Työkenkien osalta oli pakko pärjätä kahdella parilla sekä yksillä lepolesteillä, koska mukaan lähti tilaa viemään myös juoksukengät ja salikengät.

Lenkille Rovaniemellä

Päätin jo ennen reissua, että kuntoilen joka päivä. Heti työpäivän päätteeksi siis puku nurkkaan, Sports Tracker sykevyö rinnuksille, laput korville ja ulos. Toisena päivänä otin myös repun selkään ja kameran mukaan napsiakseni muutamia muistoja Lapin ruskasta.

Esteettisenä kokemuksena lenkkeily Rovaniemen keskustan läheisyydessä ei välttämättä ole mieleenpainuvin ja se oikea luonnon kauneus varmaan löytyy hieman kaupungin ulkopuolelta. Mielenkiintoisimpana nähtävyytenä omaan mieleeni jäi tämä seuraava rujon kaunis silta.

Toinen täysin käsittämättömänä rakennelmana mieleenjäänyt nähtävyys oli Arktikum.

Lenkkeilyn lisäksi kävin myös testaamassa paikallisen kuntosalin Kunnon Paikka liikuntakeskuksessa. Tilaa oli todella paljon ja käyminen ilmaista hotelliketjun vakioasiakkaalle.

Rang Mahal take-away

Intialaisen ruoan suurena ystävänä jo aiemmin kirjoitin Rovaniemen intialaisista ravintoloista. Nyt tuli testattua pariin otteeseen myös take-away itselleni mieluisammasta ravintolasta Rang Mahal.

Take away alennuksia ei erikseen ollut, mikä oli pienoinen pettymys. Annokseen kuitenkin mukaan otettuna kuului Lassi -juoma ja Papadami. Otin tänään Naan -leivän sijaan sipulirenkaat, joiden kuvittelin olevan annoksena vaatimattomampi hinnan ollessa 3€, mutta toisin kävi.

Parin viikon päästä Lappi jälleen kutsuu. Tuolloin matkaan kohti sivistyksen viimeisiä rajapyykkejä ja Muoniota.

Muita artikkeleita:

comments powered by Disqus