Ruotsin halki autolla: Uppsala - Haaparanta

Kiertoreitti Ouluun Qstockiin ja mökille vei kaksi ja puoli päivää. Ruotsin halki ajaessa nähtävää ei Tukholman jälkeen ollut paljoa, mutta kaikki uutta...

#urbaanisafari Ruotsin ohituskaistoilla. Luulajan hotellihuone oli varsin poikkeuksellinen kokemus...
#urbaanisafari Ruotsin ohituskaistoilla. Luulajan hotellihuone oli varsin poikkeuksellinen kokemus...​

Uppsala

Ensimmäisen päivän shoppailun jälkeen emme viitsineet taittaa matkaa aivan yhtä paljon kuin olin suunnitellut. Jäimme yöksi heti Uppsalaan. TripAdvisorin perusteella katsoin vakuuttavimman hotellin paikkakunnalta. Clarion Hotel Gilet tarjosi poikkeuksellisen edullisesti yöpymistä suhteessa korkeisiin arvioihin.

Hotelli oli todella positiivinen yllätys, sillä puolisoni on todella tarkka huomauttamaan esimerkiksi hotellihuoneen siisteydestä. Nyt huomautuksia ei tullut.

Suomen perushotelleissa on turha odottaa tällaista aamiaista.
Suomen perushotelleissa on turha odottaa tällaista aamiaista.​

Myös aamiainen oli huikea! Runsaasti hedelmiä, rapeaakin rapeampaa pekonia ja lettuja kaikilla herkuilla.

Muutoin kaupungilla ei juuri ollut tarjottavaa...

Mies, joka muisti vuosipäivän!

Kyllä! Vuosien unohtelun jälkeen minä muistin vuosipäivämme! 

VIola Milanon rannekkeet olivat poikkeuksellisen jämäkkää tekoa!
VIola Milanon rannekkeet olivat poikkeuksellisen jämäkkää tekoa!​

Yllätin puolison korulla. Hänellä on tapana pitää erilaisia orgaanisia rannerimpuloita käsissään - kuten melko usein minullakin. Olin siis tilannut meille samanlaiset helyt Viola Milanolta. Mukavan lisän koruihin toivat metallikilvet nimikirjaimillamme VM.

Sundsvall - Uumaja - Luulaja

Matkalla Sundsvalliin maisemat olivat vaihtelevia ja mielenkiintoisia. Siitä eteenpäin eivät niinkään.

Sundsvallin ohi ajavan kannattaa kuitenkin katsastaa Birsta City ostoskeskus moottoritien varressa. Se on kokoluokassaan viimeinen matkalla pohjoiseen.

Birsta Cityssä täysin tavanomainen kenkäkauppa Håkanssons Skor tarjosi muuten miehille Barkeria (vain corrected grain malleja) sekä Allen Edmondsia. 

Muuta nähtävää ei sitten oikein ennen Luulajaa ollutkaan - tai ainakaan sellaisesta emme olleet tietoisia. Sekä Sundsvallin että Uumajan jokirannat kuitenkin näyttivät ihan viihtyisiltä käyskentelyyn, mutta yllätyimme kyllä kaupunkien kokoluokista, joiden olisi odottanut vetävän vertoja Suomen keskittymille.

Luulajan hotellit

Luulajassa arvoimme iäkkään ja elegantin Elite Stadshotelletin sekä Clarion Hotel Sense:n välillä. Clarion kuitenkin voitti erinomaisen Uppsalan kokemuksen takia. Kokemus oli ehkä paras, jonka hotellista olen saanut - ja niitä on kyllä nähty.

Huoneesta oli mahtavat näkymät rantaan.
Huoneesta oli mahtavat näkymät rantaan.​

Deluxe Dubbelrum oli valtaisan kokoinen ja sieltä oli parhaat mahdolliset näkymät Luleån satamaan. Erityistä kiitosta huone sai puolisoltani kylpytakeista ja tohveleista. Ja missä hotellissa huoneissa on 60" televisiot?

Myös espressokeitin oli valmiiksi ladattu. Suositteluni Clarion ketjulle!
Myös espressokeitin oli valmiiksi ladattu. Suositteluni Clarion ketjulle!​

Huoneessa sai myös nauttia kylvystä suuressa kahden mentävässä ammeessa, johon itse asiassa kaksi kääpiötä meinasi jopa hukkua.

Aamiainen tarjoiltiin kattokerroksessa, jossa sen pääsi nauttimaan myös kattoterassilla. Tarjolla oli myös vohveleita suoraan raudalta.

Parempaa aamiaista ei olisi voinut toivoa.
Hyvä aamiainen on road tripin tärkeimpiä hetkiä!​

Näiden kokemusten perusteella Clarion ketju on varsin suositeltava Ruotsissa matkustavalle.

Gammelstadin Kirkkokylä

Ainoa nähtävyys, joka matkalla todella käytiin katsastamassa oli tämä Gammelstadin Kirkkokylä. Kylä on Unescon Maailmanperintöalue ja varsin viehättävä. Pienet mökit ovat sijoittuneet kirkon ympärille ja kylän historia ulottuu lähes 1000 vuoden taa, jolloin se oli vielä saari.

Gammelstadin Kirkkokylän tyypillinen näkymä kirkolta kadulle.
Gammelstadin Kirkkokylän tyypillinen näkymä kirkolta kadulle.​

Kohti Qstockia

Viimeisellä pyyhkäisyllä Haaparannan kautta ja siellä kierrellessä tajusimme, että kumpikaan ei ollut hankkinut vielä lippuja loppuunmyydylle festarille. Netti olikin kaveri seuraavan päivän mustaa pörssiä seuratessa. Liput lopulta löytyivät törkeään hintaan kuten odottaa saattaa - mutta siksihän sitä duunia tehdään...

Mökillä pääsimne patikoimaan ja Oulujokeen.
Mökillä pääsimme patikoimaan ja Oulujokeen.​
Edelliset artikkelit:

ETUSIVU

comments powered by Disqus