Apua arkeen assistentista

Mihin ihmeeseen ovat unohtuneet sihteerit? Nuo johdon tuottavuuden peruspilarit. Sihteeri oli konsultinurani kulmakivi, joka mahdollisti korkean laskutusasteen sekä keskittymisen oikeisiin asioihin. Silti sihteerin käyttöä pidetään jotenkin mahtailevana ja turhana. Näin ei ole!

Huomisesta lähtien nuori ekonomi Juho on Donna minun Harvey Specterilleni. 

Vietän vähintään toista tuntia autossa päivittäin. Voisiko assistentti muuttaa tämänkin ajan tuottavaksi?​
Vietän vähintään toista tuntia autossa päivittäin. Voisiko assistentti muuttaa tämänkin ajan tuottavaksi?​

Kun omat kädet eivät riitä

Viime aikoina on taas menty kovaa. Inbox on päättäväisesti pidetty kurissa ja tehtäviä hallittu, delegoitu ja suoritettu. Töiden ohessa on ollut myös muita pieniä projekteja, joista pienimpänä ei toki ole tämän blogin viikoittainen ylläpito.

Nyt oheen sain vielä mielenkiintoisen tiedustelun hypätä mukaan erääseen kirjaprojektiin. Olin ehdottoman kiinnostunut mutta huolissani aikani riittävyydestä.

Ajoitus oli täydellinen kun MyAgent -palvelun taustatiimi otti minuun yhteyttä ja kysyi, että olisinko valmis testaamaan heidän johdon assistentin palvelujaan. Voisin ulkoistaa nuorelle vastavalmistuneelle ekonomille esimerkiksi sähköpostin tai somen hallinnoinnin tai vaikka presentaatioiden teon.

Olen intohimoinen itseni johtamisen kehittäjä, joten tälle oli oltava järkevä käyttötarkoitus. En vain vielä tiennyt mikä.

​

Miksi lääkäri voi sanella ja minun pitää kirjoittaa?

Olen useasti autossa istuessani pohtinut, että miksi en voisi esimerkiksi sanella sähköposteja lähteväksi. Jos lääkärin aika on riittävän arvokasta, että hänen sanelunsa voi joku muu kirjoittaa puhtaaksi, miksi siis minun ei olisi?

Usein myös autossa tai lenkillä mieleni muotoilee rikkaampia ajatuksen kulkuja kuin tietokoneella istuessa - tuolloin en enää aiempia ajatuksiani muista.

Päätin siis ottaa tarttua molempiin minulle esitettyihin mahdollisuuksiin. Huomisesta lähtien käytän autossa istumiseni hyödyksi. iPhonen sanelin lataa ajatukseni Dropbox verkkolevylle, josta ne jalostuvat eteenpäin kuormittamatta minua enempää. Mitä tästä kaikesta syntyykään, jää nähtäväksi.

comments powered by Disqus