Menesty Yrittäjänä

Mikä tekee toisesta yrittäjästä paikallaan märehtivän lampaan ja mikä toisesta saaliiseen katseensa kiinnittäneen nälkäisesti etenevän suden? Mikä on menestyksen resepti suomalaisessa pk-yrityksessä? Näihin kysymyksiin vastataan Antti Sekin ja Mika Niemen uudessa kirjassa.

Olen nähnyt toista tuhatta yritysjohtajaa kursseillani ja konsultoinut yli 300 pk-yritystä. Toiset ovat olleet menestyneempiä kuin toiset. Toisten haaveillessa ja taistellessa päivittäisestä kannattavuudesta, toiset ovat määrätietoisesti rakentaneet kasvavia ja kannattavia yrityksiä.

Haluatko sinä selviytyä päivästä toiseen vai olla oman toimialasi menestyjä?

Kun yrittäjyyden tohtori ja entinen kollegani Antti Sekki kysyi minua mukaan kirjaprojektiin aiheesta, olin välittömästi kelkassa. Antilla oli tutkijan uraltaan selvä näkemys tieteellisesti validoiduista menestystekijöistä, jotka olivat hioutuneet esoteerisesta tiedejargonista konkreettisiksi ohjeiksi miehen rikkaan konsultin uran aikana. Minut haastettiin tuomaan yrittäjän ääni ja arkipäivän kokemukset osaksi ohjeita.

Näin syntyi 68 ohjetta, joiden voidaan nähdä selvästi korreloivan yrityksen ja yrittäjän menestykseen. Tai ehkä paremminkin, joiden voidaan nähdä yhdistävän menestyneitä yrittäjiä ja heidän toimintamallejaan. Lisäksi extra-kappale 69 ottaa kantaa ajankohtaiseen aiheeseen maahanmuutosta sekä maahanmuuttajien korkeammasta yrittäjyys-aktiivisuudesta.

Menesty Yrittäjänä on tehty helppolukuiseksi koulutus- tai kokemustaustasta huolimatta. Konkreettiset esimerkit ja kokemukset tuovat esiin parhaita käytäntöjä muista pk-yrityksistä.

Kirja sopii hyvin yrittäjälle, johtajalle tai yritystoimintaa harkitsevalle. Se on käsikirja, josta on hyvä poimia omaan tilanteeseen sopivimmat asiat. Kukaan ei ole täydellinen ja usein parhaimmatkin menestyjät tekevät vain joitain asioita prikulleen oikein. Haasta siis itsesi tekemään vaikka vain yksi asia paremmin jokainen kuukausi ja vuodessa olet saanut enemmän aikaan kuin useimmat koko urallaan!

Kirjoittajat

Antti Sekki

Antti on tekniikan tohtori ja konsultti - ex-kollegani. Antti on analyyttinen ongelmanratkaisija, joka ymmärtää yrittäjän arkea. Tohtorismieheksi tämä konsulentti puhuu poikkeuksellisen selkokielistä suomea eikä puuroudu teorioihin kun on tekojen aika. Tällä hetkellä Sekki toimii yliopettajana Laurean Ammattikorkeakoulussa ja osakkaana Atao Oy:ssä sekä Wesentra Oy:ssä.

Antti Sekki

Mika Niemi

Minun tarinani pohjautuvat verkkoliiketoiminnan moniottelijaan Edututor yritykseen, jota olen konsultoinut sen syntymästä lähtien ja jonka osakkaana ja operatiivisessa johdossa olen toiminut nyt puolitoista vuotta. Olemme omineet Suomen nopeiten kasvavan verkkokaupan tittelin pohjautuen sijaan 40 Kauppalehden Kasvajat 2015 -listalla. Yrityksemme on perustettu 6 vuotta sitten minimipääomalla ja se on velatta kasvanut 5M€ liikevaihtoon ja toimii nyt Suomen, Ruotsin ja Baltian markkinoilla useilla verkkokaupoilla (grillikauppa.com, egrillen.se, grillikaubad.ee, led-valot.fi, elampan.se ym.). Kirjan tarinat valottavat periaatteita, joilla parvekkeelta ja pannuhuoneesta ponnistanut mikroyritys nyt kasvaa ja kansainvälistyy kohisten, ja kuinka tämä kasvu on käytännössä kyetty hallitsemaan.

Mika Niemi

Vieraskirjoittajat

Antin formuloimia menestyksen osatekijöitä kanssani käytännön kokemuksiksi ovat kirjassa verbaalisesti muovailleet myös useat muut menestyksen ammattilaiset.

  • Taneli Tikka (sarjayrittäjä ja nykyinen Tiedon Head of Industrial Internet) kertoo 11 exitin kokemuksin yrityksestä luopumisesta.

  • Ville Tolvanen (konsultin retale ja Digitalist -yhteisön perustaja eli digitaalisuuden lähettiläs) ottaa kantaa asemoitumiseen ja maineeseen.

  • Henry Nyström (Varustelekan vasta jättänänyt toimitusjohtaja ja johtamisen ammattilainen) kertoo kokemuksiaan operatiivisen johtamisen menestystekijöistä.

  • Ville Mäki (toimitusjohtaja Atao Oy) kertoo kuinka tärkeätä toimintaympäristön aktiivinen seuraaminen on ja kuinka sitä kautta voi löytää täysin uuden liiketoiminta-alueen.

  • Riku Rantala (MadVenturesta tuttu koko kansan Bodhisattva ja Start-Up Refugees hankkeen taustavoima) ottaa kantaa maahanmuuttajien yrittäjyyden lähtökohtiin.

  • Abdi Osman (toimitusjohtaja Horn Afrik Työvoimapalvelut Oy) kertoo mitä vaatii maahanmuuttajalta menestyä Suomessa yrittäjänä.

Tee oikeita asioita jo tänään!

comments powered by Disqus