Muistitko olla tänään onnellinen?

Teemme visioita yrityksille mutta emme itsellemme?

Kirjoitin viikolla yritysblogiimme kehittämisestä. Siitä, että yritysjohtajan tulisi joka päivä muistaa, mikä on tärkeää. Mitkä ovat tavoitteemme ja teemmekö asioita myös tänään niihin päästäksemme?

Kävin tällä viikolla myös vetristämässä vanhoja konsultin otteita ja jeesaamassa erästä arvostamaani yritystä vision laadinnassa. Vastaavasti painumme alkavalla viikolla omistajaporukalla mökille kehityspohdintoihin. Yritykset siis käyttävä merkittävästi aikaa ja resursseja tehdäkseen oikeita asioita.

Koko konsultin urani olen pohtinut: Miksi emme yksilöinä pysähdy samojen kysymysten ääreen? Mikä tekisi yrityksestä yksilöä arvokkaamman? Jos olemme valmiita näkemään vaivan yrityksen eteen, eikö olisi aiheellista tehdä se toisinaan myös oman elämän suunnan arvioimiseksi?

Mikä on missioni - elämäni tarkoitus? Mikä on visioni - haave, jota tavoittelen? Mitkä ovat arvoni - elänkö niiden mukaisesti?

Sunnuntain aamuaurinko​
Sunnuntain aamuaurinko​

Kolme kysymystä

Näitä asioita kysymme itseltämme työelämässä:

  1. Otatko aikaa kehittämiselle?
  2. Teetkö jo tänään niitä asioita, jotka vievät sinua kohti visiotasi?
  3. Mitä teit tänään kehittääksesi yritystäsi?

Voisiko näitä kysymyksiä kysyä itseltään? 

Raivaanko aikaa elämälle ja siitä nauttimiselle?

Kuljenko kohti haaveitani tai toteutanko niitä jo tänään?

Mitä tein tänään ollakseni onnellinen?

Kuten liiketoimintakin myös onnellinen elämä vaatii välillä työtä. Tulee tehdä oikeita asioita sekä suunnittella ja hallita niiden toteuttamista.

Kuinka usein on tullut pohdittua, että ”eipä ole tullut senkään ystävän kanssa tavattua”? Asiahan on yksinkertaisesti hoidettavissa. Lähettää ystävälle ehdotus ja lyödä aika kalenteriin. Yksinkertainen tehtävä, jossa itsekin vaikutan päivä toisensa jälkeen epäonnistuvan.

Sunnuntaiajelu​ mönkijällä​
Sunnuntaiajelu​ mönkijällä​

Mikä on tavoitteeni ja tarkoitukseni?

Erityisen vaikeaa kuitenkin on tietää, mitä ovat ne oikeat asiat. Tätä varten on kysyttävä itseltään: Millainen on mielestäni hyvä elämä? Millaisesta elämästä voin olla ylpeä?

Jonakin päivänä kuolen. Kadunko asioita joita tein vai joita jätin tekemättä. Kliseistä… Niin kovin kliseistä. Mutta totta.

Oliko tässä kirjoituksessa punaista lankaa tai vastauksia? Tuskin. En ole sellaista viisastenkiveä löytänyt ja harvoin edes muistanut etsiä. Haastan kuitenkin itseni kysymään mielessäni päivittäin:

Mitä tein tänään ollakseni onnellinen?

comments powered by Disqus