Parempi ihminen

Ensikertaa blogini on ollut autio. Postausrytmi on rakoillut ja punainen lanka sekoittunut Kauppalehden siniseen. Pienin syy tähän ei ole ollut kevätsesonki liiketoiminnassa, start-up projektien lämmittelykierrokset, kirja ja kissanristiäiset tai muutkaan itsetehosteiset tekosyyt. Ne eivät kuitenkaan ole myöskään suurin syy.

Olen yrittänyt olla parempi ihminen.

Olen yrittänyt olla aikaansaavampi, empaattisempi, tietoisempi ja tehokkaampi. Tämä on vaatinut uhrauksia ajankäytössäni ja taipale on vasta alussa. Noustakseni tälle uudelle korkeammalle tietoisuuden astraaliulottuvuudelle dokumentoin Odysseiani teesit muistilistaksi tälle digitaaliselle päiväkirjalleni.

Löytöretkeni koostuu seuraavista tekijöistä.

1. Tee ruokaa

Olen panostanut päivittäiseen elintarvikkeiden kotiprosessointiin kahdestakin syystä. Myönnän laiskanpulskean ruhoni halajavan lohtusafkaa mutta mieleni tietää laadukkaan raikkaan kotigourmeen olevan ainoa tie kirkkaampaan todellisuuteen.

Ruoanlaitto on myös meditatiivinen rituaali. Se symboloi kiireestä irrottautumista. Se on aikaa itselleni.

2. Kuuntele musiikkia

Musiikki voi korjata aamun utuiset väsyneet silmät voittajan kirkasotsaiseksi haukankatseeksi. Tai se voi puhaltaa myrskyisen mielen peilityyneksi järven pinnaksi aamunkoissa - tehdä vauhtisokeasta liikemiehestä ihmisen, joka muistaa elää.

Siksi sydämessäni on tilaa niin herravihan mesenaateille ja kohtuuttomaan itserakkauteen ohjaaville poskensoitto-räppäreille kuin proletariaatin ihmisarvoa saarnaaville ja elämän itseisarvosta muistuttaville trubaduureillekin.

Ludovico Einaudi @ Kulttuuritalo

3. Liiku

Miksi käyttää aikaa kuolevaisen ja rappeutuvan kehon palvontaan? Uhrata aikaa hielle kun kahleista vapaa mieleni voisi käyttää tuonkin ajan soittaen pc:tä kuin kanteletta luoden uutta tulevaisuutta.

Silti psykofyysinen sidos vaatii läskiä lenkille. Tämä on minulle ohjeista vaikein.

4. Ole tehokkaampi

Sivuutan turhat. Luon automaattiviestejä. Päästän irti mitättömistä asioista. Babylonin pyörän nukkemestarit pyörittäköön lankoja sormissaan. Luottamus ja vastuunjako on ainoa tapa keskittää oma osaaminen olennaiseen.

5. Ole empaattisempi

Relativisti-suvakille empatia on helppoa universaalilla tasolla. Arjessa se ei ole niin helppoa. Kaikki eivät jaa halua suorittaa ja juosta kohti seuraavaa tehtävää. Heillekin on osattava hymyillä. He ovat oivaltaneet jotain syvempää kuin minä - toivottavasti.

6. Laihdu

Koska hyvä olo luo motivaatiota ja voimaa. Miksi se on niin vaikeaa unohtaa houkutusten edessä?

7. Ota ja anna aikaa

Ystävät, perhe ja parisuhde eivät voi olla vain työtä. Niille annettavaan aikaan tulee osata heittäytyä ja sitä tulee varata. Ehkä silloin joustoa tulee myös toisessa päässä.

Tämän uuden missioni säännöstöstä olen vasta vaivoin haparoinut kahta ensimmäistä lakia. Muissa olen syntinen kuin sijoituspankkiiri wappumarssilla.

Silti, tulen olemaan parempi ihminen! Ota haaste vastaan ja lähde mukaan matkalle.

comments powered by Disqus