Tyylibloggaaja Mika Niemi: Vain harva Suomessa osaa tehdä blogillaan bisnestä

Ess.fi halusi viikko sitten haastatella. Jutun piti mennä sekaan yleisesti tyyliblogeista kertovaan juttuun, mutta nähtävästi en kanna samaa tuskaa paineista ja kauniista elämästä kuin muut haastatellut.

Oli miten oli, en olisi viisi vuotta sitten uskonut, että tämä on se syy, miksi minua halutaan haastatella. Ammattillisesti tietty hieman harmillista... Mutta liiketoimintaan tämäkin luonnollisesti kääntyi.

Blogi ei ole Mika Niemelle työ, mutta siitä on ollut hyötyä henkilöbrändäyksen välineenä. "Sen kautta on tullut bisneksiä ja uusia verkostoja", Niemi sanoo.

Lue ess.fi juttu täältä.

Stressiä ja paineita bloggauksesta?

Haastattelussa selvästi minultakin pyrittiin kysymään, että koenko paineita bloggauksesta. Myönsin, että en ole tottunut sanomaan uusille mahdollisuuksille koskaan ei, ja joskus kieltämättä harmittaa, ettei ehdi kaikennäköisiin yhteistyökuvioihin tarttumaan. Rinnakkaisjutusta kuitenkin ilmeni, että nämä eivät olleet niitä paineita, joita naisbloggaajat kokevat.

Konsulttina sähköistä markkinointia kouluttaessani vitsaillen kerroin tapauksesta jenkeissä, jossa pop-tähti "paloi loppuun" twitterin takia, kun hän ei enää osannut miettiä muuta kuin mitä kyseisestä hetkestä voisi twiitata. Nyt vastaavaa kertovat pienen kansamme bloggarit. Aikamoista...

Tietysti olen jäävi puhumaan, sillä tämä ei ole työni, ja siihen varsinaiseen työhöni suhtaudun 247-mallilla.

Pienenä maan pinnalle palautuksena vinkkaankin Habanero Kitchen blogin. Suomen suosituimpiin ruokablogeihin kirkkaasti lukeutuva saitti on varustettu kamerakännykän laatuisilla annoskuvilla, joissa ei astiaston symmetriaa tai syväterävyyksiä ole mietitty. Kielikin on usein tajunnan virtaa, jota en omasta suodatuksestani päästäisi läpi millekään hallinnoimalleni saitille. Se toimii kuin vuohenjuusto burgerissa... eli äärimmäisen hyvin mutta silti makuasia!

Somen orjat ja elämänne kiilloittajat: Painukaa ulos ja eläkää - siellä on hieno keli. Tai vielä parempi: Ottakaa läppäri syliin ja tehkää töitä - se vapauttaa.

Minä teen nyt molemmat!

comments powered by Disqus