Vinkit affiliate-markkinoinnin aloittamiseen

Kumppanuusmainonta, eli affiliate-markkinointi on monelle tuntematon markkinoinnin malli. Se tarkoittaa seurattua trafiikin ajamista sivustoille, joilla tapahtuvista ostoista linkkaaja saa osansa. Tienaamiseen sopiva kanava voi olla mikä tahansa aina Facebook-ryhmästä suurempiin vertailusivustoihin saakka. Kaikki kelpaa, kunhan vain pystyt suosittelemaan tuotteita onnistuneesti ja lähettämään kävijät käyttämään kyseisen yrityksen palveluita suoraan sivujesi kautta.

Itse asiassa tämä koko blogi sai aikanaan alkunsa affiliate -testinä. Esimerkiksi artikkeli saunan valoista on aikoinaan toiminut todella tehokkaana hakukoneoptimoituna sivuna ja tuonut vuosien ajan runsaasti kauppaa LED-valot.fi verkkokauppaan. Jopa koko urani digitaalisen kaupan parissa, joka päätyi tusinan verkkokaupan myymiseen Pohjoismaiden isoimmalle verkkokauppapörssikonsernille, itseasiassa alkoi siitä kun huomasin kuinka helppoa SEO ja Affiliate-markkinointi on.

Alta löydät vinkit affiliate markkinoinnin ensiaskeliin.

Luo oma kanavasi ja rekisteröidy verkostoon

Affiliate-markkinoinnissa tärkeintä on oman sivusi ja seuraajien vuorovaikutus. Jos olet vasta aloittelija, kannattaa muistaa ettei kumppanuusmainonnalla voi rikastua samantien. Kanavan luominen, aktiivisten seuraajien kerääminen ja luottamuksen ansaitseminen vie aikaa, mutta on toki palkitsevaa kun tuloja alkaa tulemaan aina vain enemmän ja enemmän.

Etsi digitaalisen median kanava

Kanavan paikalla ei ole merkitystä. Se voi olla blogi, Instagram-tili, Facebook-sivu tai vaikka keskustelufoorumi. Mitä enemmän seuraajia tai kävijöitä sinulla on, sitä paremmat mahdollisuudet sinulla on päästä tienaamaan nopeammin affiliate-markkinoinnin välityksellä.

Rekisteröi kanavasi affiliate-verkostoon

Eri yritykset laativat kampanjansa erilaisiin affiliate-verkostoihin. Näitä löytyy helposti googlaamalla ja etsimällä juuri sopiva verkosto omalle kanavalle. Suomessa toimivia verkostoja ovat muun muassa Adtraction, Trade Tracker sekä Performission, joista viimeistä suosittelen juuri tällä hetkellä kattavimpiin yhteistöihin. Rekisteröityminen on ilmaista, ja verkostosta löydät suuren määrän erilaisia mainontamahdollisuuksia. 

Hae mukaan kampanjaan

Aloittelijan kannattaa hakea ensin suomalaisten yritysten tarjoamiin kampanjoihin. Hakeminen on helppoa, ja se onnistuu kätevästi affiliate-verkoston kautta täyttämällä vaaditut tiedot. Kannattaa lukea kampanjatiedot tarkasti ennen hakemista, että tietää varmasti minkälaisen tuotteen mainostukseen on lähtemässä.

Aloita mainostaminen

Mainostaminen onnistuu erilaisten bannereiden tai artikkelien kautta. Saat tarvittavat affiliate-linkit, jotka voit sijoittaa sivustollesi tulojesi laskentaa varten. On erittäin tärkeää että käytät verkostosta saamiasi linkkejä, sillä perinteiset linkit eivät sisällä tulojen laskennalle olennaista evästettä.

Tienaa komissio kanavasi kautta

Affiliate-markkinointi on helppo tapa tienata rahaa enemmän tai vähemmän. Kannattaa muistaa, että mitä enemmän näet vaivaa blogisi tai sosiaalisen median kanavasi eteen, sitä paremmat mahdollisuudet sinulla on tienata enemmän komissiota. Tulojen määrä riippuu siis sinusta ja siitä, kuinka saat kävijät klikkaamaan affiliate-linkkiä ja kokeilemaan mainostamiasi palveluita.
 

comments powered by Disqus