Oulun paras pizza

Oulussa kaikki on hieman paremmin ruuan suhteen. Ruokapaikkoja löytyy avoinna yli puolen yön, Kauppuri5 tarjoaa parhaat burgerit ja pizzat syödään Da Mariossa. Kun matka pääsiäiseksi vei Oulun suuntaan, oli tietenkin vierailtava taas molemmissa.

Margherita @ Da Mario​
Margherita @ Da Mario​

Aito italialainen

Da Mario on kaupungin vanhin pizzeria, joka 1981 perustettuna on itseänikin vanhempi. Juuret ovat italialaisessa Mario Patellassa ja meininki on pysynyt juurilleen uskollisena. Vaikka ulkoapäin mesta vaikuttaa melko keskivertopizzerialta, se on sisältä oikeasti viihtyisä.

Al Capone​
Al Capone​

Yksinkertaiset pizzat

Suomesta löytyy kovin vähän paikkoja, joiden pizzat oikeasti tyydyttävät autenttisiin yksinkertaisiin pizzoihin mieltyneen makumme.

Puolison valinnaksi on muotoutunut Margherita, jossa ei ole kuin tomaattikastike ja juusto. Eikä syyttä. Margheritaan on säädetty juuston määrää hieman suuremmaksi ja kokonaisuus on herkullinen - vaikkei tuota kerralla alas saakkaan.

​Done!​
​Done!​

Omaan testiin meni Al Capone valkosipulilla, jossa ei siinäkään ollut valittamista. Pekonista voinee myös päätellä, ettei raaka-aineiksi ole valittu ihan normaaleja kaupan läskisiivuja.

Se, että nämä myydään normaalin känkyn hinnalla, laittaa vanhaa konsulttia ärsyttämään. Hintaa voisi nostaa huoletta 20-30%.

Pakko suositella Kauppuri5 oheen, jos hakusessa jotain nopeaa - ei niin fine -meininkiä!

​

Suomessa hyviä pizzerioita ei juuri näe. Jos et siis asu Oulussa, tee reissu tai osta pizzakivi.

comments powered by Disqus