Hampurilaiselle Oulussa: Kauppuri5 ja Teurastaja

Suurin riemunaihe jokaisessa Oulun reissussa on ehdottomasti Teurastaja! Niin, siis paikallisen hampurilaisravintolan lippulaiva hampurilainen: Kauppuri5 ja Teurastaja -burger.

Suomen paras hampurilainen?

Kyllä - se on Teurastaja! Ainakin minun mielestäni ja toistaiseksi keräämiini kokemuksiin perustuen. Teurastajassa on kaikkea mitä mies tarvitsee: pihvi, juustoa, pekonia, rasvaa ja nyhtöpossua (tai trendikkäämmin pulled porkia). Ja pihvejä saa päällekkäin vaikka neljä!

Etualan Teurastaja riitti nälän tappamiseen. Ranskalaiset ja sipulirenkaat olisi voinut jättää tilaamattakin.
Etualan Teurastaja riitti nälän tappamiseen. Ranskalaiset ja sipulirenkaat olisi voinut jättää tilaamattakin.​

Hinnat ovat verrattain huokeat ja raaka-aineet laadukkaita. Nettisivuilla sloganina seisoo: 100% Hand Made. Sopii minulle erittäin hyvin! Tämä tarkoittaa sitä, että pihvin lihamassaa (naudanlihan ja silavan yhdistelmä) sekä sämpylää myöden Kauppuri5 valmistaa kaiken itse.

Rento meininki

Kauppuri5 ravintolaan on aina jonoa. Tämä aiheuttaa kaaosta, pöytien varaamista ja varastamista ja muita lieveilmiöitä. Asiakaspalvelijat kuitenkin hoitavat tavernaansa reippaan rennolla ja äänekkäällä otteella hymy huulillaan. Meininki on kuin roolipelaajan mielikuvitus-majatalossa - ja hyvä niin.

Osataan Kauppuri5:ssä myös kasvissyöjälle kelvollinen lohdutuspalkinto valmistaa.
Osataan Kauppuri5:ssä kasvissyöjällekin kelvollinen lohdutuspalkinto valmistaa.​

Kauppuri5 - tarina

Yrittäjä itse jäi turisemaan joillekin tutuilleen viereisessä pöydässä, joten saimme sivukorvalla kuulla yrityksen tarinan (josta löytyy hyvät pätkät myös heidän omilta sivuiltaan). 

Ravintola avattiin 2010 yrittäjän käsittääkseni ostettua vanhan ravintolan konkurssipesä. Ensimmäisen vuoden myynti räjähti 4,5 kertaiseksi budjetoidusta ja Kauppuri5 muodostui ehkä kaupungin tunnetuimmaksi hampurilaisravintolaksi.

Yrittäjän näkemys oli, että yksityisten pk-ravintoloiden lisääntyminen on nouseva trendi Suomessa, ja heilläkin on useita muita rönsyjä ravintoloiden tiimoilta ollut.

Useimmiten pulled pork on ravintoloissa pettymys - tässä se kruunaa kokonaisuuden.
Useimmiten pulled pork on ravintoloissa pettymys - tässä se kruunaa kokonaisuuden.​

Toivon todella, että tämä trendi pitää paikkansa! Kerta toisensa jälkeen olen Suomen suurimmissa kaupungeissa kuvitellut astelevani yksityiseen ravintolaan vain löytääkseni sen ruokalistalta kuvia vihreistä korteista. Toisille tämä merkki on tae laadusta tai illuusio hinnasta - minulle se varma merkki tylsästä ja tasapaksusta ruuasta.

Onko jossain parempaa?

En usko. Mutta, jos olet vakuuttunut, että on, niin vinkkaa minullekin...

Edelliset artikkelit:

ETUSIVU

comments powered by Disqus