Pihville Tampereella: Stefan's Steakhouse

Kesän dietistä näyttäisi taas olevan vaikeaa pitää kiinni töiden alettua. Eilen työpäivä jatkui toimistoaikojen jälkeen sovitulla päivällispalaverilla Stefan's Steakhouse:ssa. Tilaa oli arkena heti klo 16 jälkeen runsaasti ja rauhallinen pöytä neuvottelulle oli varattuna valmiiksi.

Yrityksen tarina juontaa juurensa Stefan Richteriin, joka tunnetaan myös USA:n Top Chef -finalistina. Stefan's Steakhouse -ravintoloita on tällä hetkellä Helsingissä ja Turussa Tampereen lisäksi. Enemmän tarinaa löytyy yrityksen omilta sivuilta.

Ruokien tilauksessa seurailin ravintolassa aiemmin asioineita asiakkaitani keskittyen mieluumin itse asiaan, joka tällä kertaa ei ollut ruoka. Paremmin en kuitenkaan olisi itsekään varmasti osannut valita.

Hummerikeittoa, mausteista pitkään haudutettua possua, hernepyreetä ja vesikrassia

Alkuruoaksi söin hummerikeittoa, jonka kruunasi keskellä pitkään kypsyneen possun pala. Keitto ja porsas olivat erinomaisia, joskin pelkkä keitto ilman possuakin olisi riittänyt.


Tender loin: High quality free ranged and grain fed black angus beef from clare valley australia

Pääruoaksi tuli luonnollisesti otettua sisäfilepihvi (medium), konjakki- viherpippurikastikkeella, valkosipuli- ja persiljavoilla sekä rucola- ja parmesan salaatilla. Pihvi lieneekin paras missään ravintolassa syömäni. Ei näin hyvän pihvin kanssa olisi tarpeellista ollut erillisiä kastikkeita tilailla - pelkkä voi olisi varmasti riittänyt. Rucola-parmesan salaatin sijaankin olisi varmasti ollut parempia vaihtoehtoja, mutta jotenkin on koetettava pitää pintansa taas joutuessaan ravintolakierteeseen. Salaatti teki pääruoasta kevyen ja keskittyminen palaverista ei päässyt turhaan herpaantumaan liian raskaan ruoan tähden.

Kokonaisuudessaan Tampereen Steakhouse laittoi nyt kovan standardin tälle uudelle alkaneelle työputkelle ja uusille ravintolatuttavuuksille, joita taas tullee kertymään. Tähän ravintolaan kannattaa mennä pihvin takia! Emme siis valitettavasti tule puolisoni kanssa tänne vapaa-aikana päätymään - vegetaristi kun on.

Kuluttaja-arviot netissä (Eat.fi) itkevät ravintolan hintatasoa. Ei 40€ pelkästä pääruoasta yhdelle nyt tosiaan halpa ole, mutta ei halvalla saa tällaista lihaa - eikä ympäristöä. Ken tietää olisiko palaveri edennyt samoja raiteita, jos olisimme syöneet sitkeää pihviä bulkki S-ravintolassa ääniämme melun yli korottaen. 

Kuvia ei valitettavasti tullut annoksista otettua, mikä lienee ymmärrettävää tilaisuuden luonteen takia.

Banneri ja etusivun kuva lainattu Stefan's Steakhouse:n sivuilta.

Eat.fi arvosteluni

Lue myös:

comments powered by Disqus