Ravinteli Bertha: Kolmen ruokalajin päivällinen

Lauantai meni tallilla auringonpaisteessa sähköaitoja korjatessa sekä paskaa lapioidessa. Nämä toimet kuitenkin kokivat mukavasti pakollisen keskeytyksen johtuen pitkään roikkuneesta pöytävarauksesta Ravinteli Berthaan.

Olen odottanut arvostelun arvoista ravintolaa ja tämä nyt lienee sellainen. Huomionarvoista on, että vaikka ruoka on minulle aivan erityinen nautinto en ole ruokasnobi. Minulle ruoka on joko hyvää, pahaa tai syötävää...

Tila

Ensivaikutelma tilasta oli varsin ahdas, sillä neljän hengen seurueemme ei ollut mahtua kerralla ovesta sisään naulakoille häiritsemättä muita asiakkaita. Pöytä kuitenkin oli tilava ja rauhallinen.

Menu

Ruokalistasta pidin kovasti, koska se oli varsin rajattu. Alku-, pää- ja jälkiruokavaihtoehtoja oli vain kolme kutakin. Kymmenittäin vaihtoehtoja tarjoavat ravintolat luovat minulle mielikuvan, ettei siellä osata tehdä mitään erityisen hyvin.

Tosin listalla ei ollut yhtään pääruokaa vegetaristille, mutta kysyttäessä tarjoilijalla oli siihen heti valmis ehdotus listan ulkopuolelta.

Palvelu

Palvelu oli varsin kohteliasta ja varmasti myös ruokasnobin mieleen. Minua ei kiinnosta millä rinteellä viinin rypäleet on kasvatettu. Mikäli aihe kuitenkin kiinnostaa, niin täällä siihen saa myös vastauksen. Kohteliaisuuden ja knoppitiedon hallinta suhteessa palvelun luontevuuteen on tietysti persoonakysymys ja niin täälläkin. 

Ruoka

Alkuruoaksi tuhosin possua ja verta ainoana seurueestamme. Tämä oli heidän menetyksensä, sillä alkuruoka oli menun kohokohta! Muut pitivät toki vuohenjuusto annoksistaan... mutta autuaita ovat tietämättömät!

Pääruoka oli niinikään erittäin hyvää! Puolisolle taiottiin kasvistäytteinen kaalikääryle ja minä söin lihaa. Turska ei kuitenkaan ollut tilaajansa makuun.

Jälkiruoaksi pöytäämme tuli kolme suklaakakkua mustaherukkasorbetilla sekä jokin mustikkahässäkkä. Viimeksimainittua maistoin minäkin mutta teitä kehotan jättämään sen väliin! Suklaakakku ja mustaherukka oli ok mutta viinipakettiin kuulunut jälkiruokaviini sopi jälkiruokaan todella hyvin ja kruunasi sen - nostaen kokonaisuuden hyväksi.

Viiniä tosiaan kaadeltiin jokaiselle ruokalajille. Näissä omaan ihan saman verbaalisen lahjakkuuden kuin ruoassakin: Viinit olivat hyviä. Tosin yksikään lasi ei tainnut kokonaan tyhjentyä - kiitos siivoustaan odottavien hevostarhojen.

Yhteenveto

Hyvää ruokaa ja ilmapiiri, jossa venähti kaksi tuntia täysin huomaamatta, vaikkei missään vaiheessa vitkuteltu esimerkiksi ruokien kanssa. Yleensä tosin meidän aikatauluun ei tuollaiset tuntien syömiset sovi. Kiire leffaan, keikalle tai muuhun menoon on yleensä pitkäksi venyneen työpäivän jälkeen liian kova. Tällöin saatan jopa soittaa ja tilata ruoan pöytään valmiiksi ravintolaan odottamaan. Mutta hienoahan se olisi, jos useamminkin ehtisi syömään ihka oikean pöydän ääreen pidemmäksikin ajaksi.

Joku voisi myös haukkua Berthaa kalliiksi. 43€ kolmesta ruokalajista ei kuitenkaan mielestäni ole kallis. Olin kuitenkin tukehtua kuultuani loppusumman! Me kun kahdestaan emme ravintolassa asioidessa käytä rahaa nautintojuomiin. Täällä juomapaketti tuplasi hinnan kaikkien paitsi puolisoni kohdalla. Tähän en ollut tottunut.

Vatsojen täytyttyä oli mukava mennä jatkamaan lantojen luomiset loppuun... Näin meillä maalla.

Muita artikkeleita:

ETUSIVU

Kaksi kattauskuvaa lainattu ravintolan verkkosivuilta markkinointimateriaalina.

comments powered by Disqus