Rovaniemi ja intialainen ruoka: Rang Mahal Indian Restaurant vs New Bombay Rovaniemi

Työt veivät Rovaniemellä viikoksi ja puoliso lähti tällä kertaa mukaan. Iltaisin hakeuduimme testaamaan Rovaniemen aasialaisten ravintoloiden valikoimaa, sillä niistä löytyy aina myös mukava valikoima vegetaristi puolisolleni. Toisaalta intialainen ruoka on aina Suomessa vähintään tyydyttävän laadukasta verrattuna muihin aasialaisiin ravintoloihin. Ongelmana on se, että Tampereen Nanda Devi on asettanut intialaisille ravintoloille niin kovan standardin, että useat kymmenet ravintolat Suomessa ja lukuisat ulkomailla, eivät ole päässeet edes lähelle.

Rang Mahal Indian Restaurant oli valintamme päivällispaikaksi. Ensivaikutelmana ravintola oli kovin kuuma ja solmiota oli löysättävä auringon paahtaessa ikkunasta. Mukavaa oli ilmainen "alkuruoka" papadami.

Pääruoka oli selvästi suoraan tilauksesta ja tuoreista raaka-aineista tehty. Oma annosvalintani oli tandoorikana annos, jossa oli tikka mausteseosta ja jogurttia tjsp. Ruoka oli intialaiseksi sieltä paremmasta päästä ja keskivahvana juurikin omaan makuuni sopivaa. Ei kuitenkaan järisyttänyt käsitystäni intialaisesta ruoasta.

Ruoka oli siis pääpiirteittäin oikein hyvää, vaikkei Suomen parhaisiin (tai siihen parhaaseen) yltänytkään. Ympäristössä sen sijaan oli jonkin verran toivomisen varaa, sillä aasialaisille ravintoloille perinteisiä jouluvalojakin päätyseinältä löytyi, vaikka tila olikin perussiisti.

Seuraavana päivänä puolestaan testattiin toinen keskustan intialainen ravintola New Bombay, joka ilmeisesti on suhteellisen tuore ravintola Rovaniemellä, koska ei vielä löytynyt edes eat.fi -palvelusta. Kysehän on Oulussa ja Kemissä toimivasta ketjusta, jolla näytti olevan teltta jopa Oulun Torirannassa.

New Bombay:ssä arvellutti se, että oven päällä oli intialaisen kyltin lisäksi kreikkalaisen ravintolan kyltti. Kyse ei ollut kuitenkaan mistään hybridi ravintolasta, vaan kreikkalainen oli intialaisen alakerrassa, vaikka ulko-ovi oli jaettu. Sisältä New Bombay oli erittäin siisti. Tällä kertaa omalle lautaselle päätyi lammas korma.

Ruoka oli ok - väittäisin keskimääräistä testaamaani intialaista paremmaksi. Lammas oli kauttaaltaan hyvää. Kastike vaikutti jotenkin bulkki-kamalta eikä siinä ollut lihan lisäksi esimerkiksi kasviksia. Se oli kuitenkin paksua ja puolisoni kehui annostaan Rang Mahalia paremmaksi. Äänet menivät siis 1-1 omani voittaessa, koska eihän kasvissyöjää voi vakavissaan ottaa! Jos siis kaipaat hyvää intialaista ruokaa Rovaniemellä, testaa Rang Mahal.

Jälkiruokapaikaksi tai kahvitauolle voin suositella sekä kahviloita Antell että Café LinnaCafé Linnan brownie oli kuin kotitekoinen ja ympäristö oikein hieno, vaikkakin kulmapöydän vallanneet kotiäidit vauvoineen saivat aikaan melkoisen mekkalan.

Vaikkei elämää suurempaa ravintolakokemusta löytynytkään, oli tarjonta aasialaisen ruoan puolesta ehdottomasti Suomen top10 luokkaa.

Eat.fi arvosteluni

Rang Mahal take-away

Edit 10.10.2013: Uusi reissu Rovaniemelle sai testaamaan Take-away annoksia hotellihuoneeseen. Näistä kokemuksista lisää artikkelissa Rovaniemi: nähtävyydet, kuvia ja työviikko.

Lue myös:

comments powered by Disqus