Sandro: Afrikkalainen hipsterirafla Helsingissä

Afrikkalaista ruokaa

Majoituimme Hakaniemen Cumuluksessa ja yritin etsiä lähistöltä sopivaa ruokapaikkaa, josta myös vegetaristi löytäisi uusia makunautintoja. Nettisuosituksesta päädyimme tsekkaamaan Sandron. Yritin ennalta jo soittaa paikalle. Kaikki soitot menivät kuitenkin vastaajaan. Ajoimme ohi ja kävimme kysymässä pöytää - se järjestyi. Ruuhka-aikaan varaus vaikutti kuitenkin ehdottomasti olevan tarpeen.

Trendikäs ruokaa hipstereille

Mestan hipsteri-fibat olivat välittömät. Pääoven välittömässä läheisyydessä LP levyjään soitti DJ toimistometsurin millintarkasti trimmatussa tuuheassa parrassaan, fiksuissa silmälaseissaan ja OCBD paidassaan.

Sujuvaa englantia puhuva tarjoilija heti tiedusteli kansallisuuttamme ja pyyteli anteeksi, ettei itse puhu Suomea. Tämä tuskin keskiverrossa Sandron asiakkaassa aiheuttaa mielipahaa, sillä keskustelunhälystä tunnisti selvästi muitakin keskustelukieliä kuin Suomea. Ja kotimaiset toimistometsurit sekä viherhipit nyt vain ovat riittävän kultivoituneita puhuakseen auttavasti Lontoota. Palvelu oli ystävällistä.

Fatan-täytteinen hampurilainen ja bataattisipsit​
Fatan-täytteinen hampurilainen ja bataattisipsit​
 

Vegetaristin vaihtoehto

Menu koostui kolmesta eri osa-alueesta:

  1. Normaalit pääruoat eli Beirut Street Kitchen,
  2. Juhlatarjottimet eli Marrakech Feast for the Table sekä
  3. Salaattiannokset

Kaikista osa-alueista löytyi noin 5-6 vaihtoehtoa eli valinnanvaraa oli riittävästi mutta ei liikaa uskottavuuden ja tason säilyttämiseksi. Erityinen plussa kuitenkin oli, että lähes puolet vaihtoehdoista sopivat vegetaristille.

Juhlatarjottimet tarjoillaan vain minimissään kahdelle hengelle ja ne olivat koko pöydän levyisiä jättimäisiä ruokalajitelmia. Normaalitkin pääruoat sekä salaatit olivat kolossaalisia. Omasta annoksestani tulin syöneeksi vain vaivoin yli puolet, vaikka muutoin ruokailu oli kyseiseltä päivältä ehtinyt jäädä.

Humusta, fatania, chevre-juustoa, minttujogurttia ja sen sellaista​
Humusta, fatania, chevre-juustoa, minttujogurttia ja sen sellaista​
 

Tuomio

Ruoka oli raikasta ja maittavaa - jopa kasvisannos. Toki oli harmillista, ettei mikään pörröinen nisäkäs ollut joutunut antamaan henkeään nautintoni puolesta. Harvemmin kuitenkaan valittamatta täytän mahaani kasvisruoalla. Sandro oli poikkeus! Puolisolla sen sijaan on jäänyt huonoja kokemuksia humuksesta sekä minttujogurtista, josta kuulemma tulee hammastahna-fibat. Tästäkin huolimatta kasvishampurilainen fatan täytteellä upposi hyvin ja bataattisipsit kruunasivat annoksen.

Itselleni afrikkalainen ruoka nyt sinällään jää aina kompromissiksi hyvän intialaisen puuttuessa. Tämä mesta oli kuitenkin ehdottomasti kokemuksen arvoinen ja tuollaisen juhlatarjottimen voisi käydä testaamassa vielä jatkossa. Tunnelmahan oli todella hieno metsuriseksuaali-levynpyörittäjineen kaikkineen.

comments powered by Disqus