Syömään Oulussa: Ravintola Olimpos

Hakusessa sunnuntain lounaaksi oli jotain kevyttä, joten Oulun keskustaa puolison kanssa kiertäessämme huomion kiinnitti valtavan kokoinen välimerellinen Ravintola Olimpos. Yleensä kokemukset esimerkiksi kreikkalaisista ravintoloista ovat terveellisia ja raikkaita. Arvostelut netissä olivat tyydyttävät ja kasviruokien lista oli kohtuullisen suuri puolisolleni.

Ravintola osoittautui valtavaksi myös sisältä. Tarjoilija kehoitti vapaasti valitsemaan pöydän, joskin käännytti meidät ravintolan toiseen "siipeen", koska toinen oli vain kiireisiä iltoja varten. Myöskään kuuden hengen ikkunapöytää ei kahdelle haluttu varata.

Lista oli pitkä ja mielenkiintoinen, mutta itseäni aina epäilyttää vaihtoehtojen paljous, jota täällä todella oli. Ruoat oli tägätty välimeren maan lipulla ja vaihtoehtoja oli Kreikasta Turkkiin ja Italiaan. Otin pääruoaksi köften turkkilaisittain ja puolisolle tuli kasvismoussakka.

Annoksen tullessa kuvitelma kevyestä lounaasta katosivat. Molempien annokset olivat kuin rekkamiesten ruokalassa, joskin kasvismoussakassa salaatti näytteli merkittävää roolia. Köftessä oli peräti kolme pihviä, vaikka kaksikin olisi tehnyt jo ison annoksen. Perunat oli melkein täysin jätettävä koskematta, vaikka ne olivatkin erittäin rapeita ja hyviä. Myös pihvit ja kastike olivat erittäin hyviä, mutta rasvaisen ja raskaan oloisia. Kasvismoussakka oli lyhyesti ok.

Voisin mennä ehdottomasti toistekin, mutta en kaivatessani kevyttä ruokaa tai fine diningia. Tämä on erittäin hyvää "mättöä". Hinnat mätöksi eivät toki ole aivan edulliset, mutta ympäristö ja palvelu kompensoivat reilusti.

Illaksi oli haettava Stockmann:lta salaatit.

Eat.fi arvosteluni

Lue myös:

comments powered by Disqus