Tampereen paras burgeri

Viimeaikoina on tullut testattua burger jos toinenkin, joten on aikaa laittaa "kotikaupungin" burgerit tuomiolle! Kuten chicken tikka masala intialaisessa ravintolassa tai bolognese / carbonara italialaisessa, määrittää burgeri pihvikuppiloiden safkan yleistason.

Lätinät sikseen. Tässä Tampereen parhaat burgerit järjestyksessä.

Edit 4.12.2016: Burgeripaikkoja nousee jatkuvasti ja uusia on testattu. Tämä juttu on ollut myös blogini luetuimpia viimeisen vuoden. Nyt artikkeli päivitetty Ohanan, Friends & Brgrs, Huurre, Naughty brgr, Pulterin, Sohon sekä ROAST osalta.

Public House Huurre

Lisätty 4.12.2016

Uusi suosikkini Sohon ohella on Huurre!

Huurre on Sammonkadulla sijaitseva mesta, joka ei tee täysin selväksi onko se baari vai ravintola. Se on baariksi melko tilava ja siisti mutta lyhyt ja pelkistetty street food menu tekee selväksi, että tarkoitus on jättää syöjälle tilaa myös oluille, joita löytyykin hanoista reilusti erilaisia.

Ensimmäinen burger-kokemus Huurteessa pari vuotta sitten oli "ok" ja sittemmin stand-up treeniklubeilla vieraillessa otin mieluummin ribsit, joita voi varauksetta suositella. Vuoden jälkeen kuitenkin koitin uudestaan ja burgeri oli parhaita syömiäni. Pihvit ilmeisesti alettiin jossain kohtaa tekemään siten, että lihaan on sekoitettu BBQ rubia. Näin jo pelkässä pihvissä on makua eivätkä Poppamiehen soosit burgerin välissä kokonaisuutta heikennä!

Todella hyvä burger!

Tuomio: 5/5

 • Pihvissä makua
 • Pekoniburgerissa kunnolla pekonia
 • Soosit ja majot 5/5
Huurteen salaisuus on oikeasti maukas pihvi ja tasapainoinen kokonaisuus.

Gastropub Soho

Lisätty 4.12.2016

Ennen tämän postauksen kommentteja en ollut tästä paikasta edes varsinaisesti tietoinen. Katukuvassa paikka vaikutti vain yhdeltä pubilta muiden joukossa. Kuinka väärässä olinkaan! Sieltä saa nimittäin myös todella asiallista safkaa.

Sohossa on todellinen brittipubin tunnelma. TV:ssä pyörii yleensä jalkapallo ja DJ spinnaa nurkassa vinyylejä. Palvelu on joko ystävällistä tai sitten ei - ilmeisesti henkilökunnan fiiliksen mukaan. Jostain käsittämättömästä syystä, mukaan ei Sohosta myydä mitään ruokaa. Tämä lienee suurin syy, etten kanna suurempaa osuuttani palkasta tähän juottolaan.

Sohon burger on tällä hetkellä omalla listallani ykkönen. Sen sämpylä ei ole mitenkään erikoinen eikä pihvi paksu. Taitaapa lihakin olla läpi paistettu. En osaa eritellä syytä, mutta burger on erinomainen.

Tuomio: 5/5

 • Yksinkertainen - jopa vaatimaton - mutta erinomainen burger
 • Rento pub-ilmapiiri

2H+K

Vasta hiljattain tajusimme, että 2H+K baarin puoleltakin saa safkaa. Itseasiassa mielestäni baarin safkat ovat keittiötä paremmat.

2H+K eroaa edellä mainituista elitistisen hienostelevista mestoista suuresti. Tarjoilijat ovat poikkeuksellisen rentoa sakkia, safkat tilataan ja maksetaan tiskillä ja urheilu pyörii TV-ruuduilla.

Mutta burgerit täällä osataan duunata! Voi olla, että tämä on lähempänä kebabia kuin sämpylää, mutta soosia, makua ja kaloreita riittää - kuten kuuluukin. Oma suosikkini on lammas-burger.

 • Hervottoman kokoiset burgerit - turha edes yrittää syödä kokonaisena
 • Lammasburgerissa omalaatuiset hienot kreikkalaistyyppiset maut
 • Vuohenjuusto tässä burgerissa voittaa cheddarin
 • Kaikkea löytyy

Ranskalaiset ovat erinomaiset, vaikkei tietty Huberin meininkiin voi verrata. Mutta tää on baari ja hinnat sen mukaiset. Silti burgeri rökittää omalla listallani kalliimmat mestat selvästi.

Muokkaus 4.12.2016: Mättömeininki kokenut pienen inflaation terveystrendin kiipiessä keski-ikäistyvään alitajuntaan. Vege-burger on kuitenkin parantunut raastemössö-pihvistä erinomaiseksi seitan-pihviksi, joten 2H+K pitää pintansa kärkikahinoissa ja saa vegetaristipuolisoltani nykyään sen kirkkaimman mitalin. 

Tuomio: 5/5

 • Mukava mesta ja rento meininki
 • Reilusti makua
 • Fiksut hinnat
Työmiehen annos hakusessa ja piiperrykset ei kiinnosta? Ota suunnaksi 2H+K!

Ravinteli Huber

Lähdimme Vaatturien Maailmankokouksesta dresslikea.com Atten sekä muutaman vaatturin porukalla kaupungille etsimään ruokaa. Mielessä oli burger enkä osannut suoralta kädeltä antaa suosituksia, joten Atte kysyi Googlelta: "Tampereen paras burger". Ensimmäisen hakutuloksen perusteella päädyimme Huberiin.

Sisään kävellessä käy jo selväksi, että tänne ei kasvissyöjän kanssa kannata tulla. Avainsana on liha. Uskottavuutta hyvän lihan saantiin lisää se, että lihalista vaihtuu päivän saannin mukaan ja tarjoilijan suositus oli vain päättää mitä lihoja haluaisimme pöydässä maistaa, niin hän kyllä laskee määrät ja me pääsemme jakamaan maistiaisina useampia pihvejä.

Perusburgerissa soosia riitti

Olimme kuitenkin hakemassa burgeria, joten sitä tilattiin. Vaihtoehtoina olivat perus- ja heppa-burger. Päädyin ottamaan perusburgerin, mutta annoskateudelta ei vältytty.

Burger oli varsin mallikelpoinen.

 • Hyvä sämpylä
 • Paksu medium pihvi
 • Hyvät maut
 • Ja erityinen kiitos huikeista terävistä ja isoista veitsistä, joilla paksunkaan burgerin syöminen ei aiheuttanut mitään haasteita!
Heppaburger aiheutti annoskateutta - valitsisin ensikerralla tämän

Omaan makuuni pihvi oli jo niinkin paksu, että medium osuus jäi hieman vallitsevaksi ja teki tekstuurista hieman lötkön. Toisaalta en koskaan ole täysin jauhelihapihveissä innostunut mediumista...

Annoksen kohokohta olivat kuitenkin ranskalaiset! Ne ovat käsinleikatut ja kolmesti paistetut. Rapeampia ranskalaisia en ihan heti muista syöneeni. Annos tosin oli niin hervoton, että siitä riittää kolmellekin isoon nälkään.

Tuomio: 4,5/5.

 • Erittäin mallikas burgeri
 • Ylivoimaiset ranskalaiset
 • Hyvät viinit
 • Hieno valoisa tila seesteiseen illanviettoon
Kaupungin parhaat ranskalaiset?

Kauppahallin Ohana

Lisätty 4.12.2016

Kauppahallissa sijaitsee yksi Tampereen hehkutetuimmista burger-mestoista: Ohana. Istumapaikkoja on vain vähän, mutta Kauppahallin seinää vasten on myös paikkoja, mikäli ei halua istua kanssa-ruokailijan kanssa kasvotusten. Ohanasta vaikutetaan hakevan myös paljon mukaan ruokaa.

Burger on erittäin mallikelpoinen ja runsas. Paikkaa ei suotta ole hehkutettu.

Kasvisversion "pihvi" oli kuitenkin hyvin löysä ja muhennosmainen, joten vegefasisti-puolisoni kanssa tänne tuskin suunnataan uudelleen. Samaa löysyyttä saattoi myös hieman huomata lihapihvistä mutta puolestaan valkosipuli-parmesan ranskalaiset olivat todella huikeat. Ehkä Huberin jälkeen Tampereen parhaat ranskalaiset!

Tuomio: 4,5/5

 • Hivenen tavanomaista ilmavampi pihvi
 • Poikkeuksellisen hyvät ranskalaiset
 • Kasvisburger oli pettymys
Ohanan parmesan-valkosipuli-ranskalaiset ovat todella hyvät!

August Von Trappe

Tänne päädyttiin kun haettiin aurinkoisena päivänä mahdollisuutta ulkolounaalle. Hullu Poro tarjoili janssonin kiusausta, joten etsintä jatku ylävirtaan ja hyvä niin.

August Von Trappe on Välimäen bistro-mesta ja todella hieno sellainen. Terassin ruokapuoli on todella mukava ja hienosti porrastettu Tammerkosken maisemaan. Sisältäkin paikka on todella elegantin kotoisa mutta kesällä terassi on ehdottomasti oikea ratkaisu!

Burgeri ei jättänyt mitään huomautettavaa

Palvelu oli todella tarkkaa, kohteliasta ja hillittyä. Näin ollen suolainen hintalista ei tullut täytenä yllätyksenä. Mutta se, että burgeri maksaa enemmän kuin Kämpissä, oli kieltämättä hämmentävää. Kolmellakympillä sai burgerin, ranet ja colan.

Burgeri oli hyvin pelkistetty:

 • Juuri ne asiat mitä kuuluu - ei muuta
 • Hyvä sämpylä ja hyvä pihvi
 • Ei mikään lötkö-cheddar vaan maukas juusto

Ranskalaiset olivat varsin peruskauraa kuten burgerikin. Pieni miinus dipistä, joka oli ehkä vähän sinappista ja voimakasta makuuni.

Jos tämä setti olisi ollut kympin halvempi, voisi sitä kehua erittäin hyväksi. Nyt jäi hieman odottamaan jotain extraa. Toisaalta aurinkoinen päivä ja mahtava terassi lienevät tämä extra.

Tuomio: 4/5

 • Ei pahaa sanaa
 • Hinta antoi odottaa jotain muuta kuin "vain" piiruntarkkaa perusburgeria
 • Suomen kallein burger?
Ja ne annoskuvat... #bloggerlife

Aussie Bar

Tämä ravintola-juottola oli vetänyt parhaat suositukset TripAdvisorissa mitä tulee Tampereelta saataviin burgereihin.

Safkat tilattiin tiskiltä ja melkein jouduimme jo tässä kääntymään pois, sillä englanninkielinen tarjoilija muisteli kasvispihvien olevan finaalissa. Hän kuitenkin tarkasti asian ja uusia oli ehditty valmistamaan.

Käteen annettiin piippari, jonka hälyttäessä safkat sai itse hakea keittiön tiskiltä, jossa kokki ystävällisesti esitteli annokset sämpylät valmistanutta paikallista leipomoa ja pihvin lihatilaa myöten. Ja kun omat kädet eivät riittäneet ruokien vientiin, tuli kokki hätiin ja jeesasi yhden lautasen pöytään saakka.

Vaikka mesta on melko baarimainen oli tunnelma mukava trubaduurin musisoidessa ikivihreitä.

Tämä burgeri oli August Von Trappen tavoin todella pelkistetty ja laadukkaan oloinen. Se ei hätkähdyttänyt muulla kuin yksinkertaisuudellaan ja selkeydellään. Listalla mainittiin Poppamiehen kastikkeet dipeissä, mutta Poppamiehen Smoky Apple BBQ -sauce olisi todennäköisesti tehnyt tästä burgerista huipun.

Tuomio: 4/5

 • Laadukkaat raaka-aineet
 • Trubadurin osuessa paikalle erityisen mukava tunnelma
 • Pelkistetystä laadusta pitävälle 5/5 hinta-laatu-suhde - itse olisin kaivannut lisää twistiä esim. majoneesin, chipotle-ketsupin tai bbq-saucen muodossa

Friends & Brgrs

Lisätty 4.12.2016

Keskustorin McDonaldsin tilan valtasi uusi pikaruokapaikka. Koska pikaruokaburgerit eivät suuremmin nappaa, jäi tämä paikka testaamatta. Sain kuitenkin kutsun bloggaaja-tapahtumaan, jossa meitä puolisoni kanssa syötettiin kaikilla mahdollisilla burgereilla (jokaisen burgerin sai siis myös kasvisversiona).

Laatu oli ehdottomasti positiivinen yllätys. Tämä ei todellakaan ole mikään Hesen korvike! Burgerit ovat erittäin hyviä ja vaihtoehdot erittäin värikkäitä. Suosittelen varauksetta pikaruoaksi.

Tuomio: 3/5

 • Erinomainen pikaburger
 • Vertailu "ravintolaburgereihin" on epäreilu
 • Ohuempi pihvi kuin Naughty Brgrissa - kasvisvaihtoehtona kasvispihvi
Tasting

Naughty Brgr

Lisätty 4.12.2016

Naughty Brgr kisaa Burgers & Friendsin kanssa Tampereen pikaburgerin kuninkuudesta. Burger on hieman lähempänä perinteistä laadukasta ravintola-burgeria kuin kilpailijalla, joka on hieman lähempänä perinteistä pikaruokaburgeria.

Omaan suuhuni Burgers & Friendsin hieman ohuempi ja maukkaampi pihvi vie voiton ranskalaisen mitalla. Naughty brgrin pihvi on nimittäin varsin paksu. En suosittele tilaamaan tuplana!

Vegetaristille merkittävin ero on, että Naughty brgrissa jokaisen burgerin saa halutessaa portobello-sienellä, siinä missä Burgers & Friendsissä on oma kasvispihvi. Puolisoni pitääkin siksi Naughty brgrin puolia!

Tuomio: 3/5

 • Erinomainen pikaburger
 • Vertailu "ravintolaburgereihin" on epäreilu
 • Paksumpi pihvi kuin Burgers & Friendsissä - kasvisvaihtoehtona portobello

Jack The Rooster

Jos pääasia on juominen ja jotain rasvaa pitäisi samalla saada ihon alle, toimii Jack The Rooster hyvänä muonituspaikkana siinä missä juottolanakin.

Perusburger jättänyt suuria intohimoja. Se on peruskamaa niin burgerin kuin ranskalaistenkin osalta. Kova äijä tietty yrittää vetää habanero-burgerin, mutta siitä nyt sitten makunautinnot on jo tietty kaukana.

Tän mestan vahvuus on ohjelmassa. Musiikki tai stand up avoimessa tilassa ja hyvin järjestetyssä tilassa antaa todella mukavan ilmapiirin myös safkaamiselle. Eikä paikkaa tarvitse vaihtaa, vaikka haluaisi päihtyä enemmänkin.

Tuomio: 3/5

 • Ei herättänyt suuria tunteita mutta voittaa kaikki ketjupaikat
 • Mahtava mesta ohjelman kera

Ruby & The Fellas

Tämä on kaikkea: Tammerkosken rannassa, todella isoilla terasseilla, safkaamo ja juottola. Tämä on selkein kilpailija Jack The Roosterille tällä listauksella.

Burgereissa ehkä enemmän meininkiä kuin Jack The Roosterissa mutta myös hieman kebab-fibaa eli makua peitetään reilulla kädellä mausteita ja sooseja. Mielikuvaa antanee muuta menua kuvastava jälkiruokavaihtoehto: Friteerattu Snickers patukka. Tämä on todella härski! Mutta suosittelen testaamaan, vaikka aina pohdinkin, miksi eivät tee samaa Mars-patukalla.

Jännitysmomentin tuovat lokit, jotka kesällä kärkkyvät varsin aggressiivisesti terassille jääviä lautasia. Yhdellä käynnillä meno muuttui niin rajuksi naapuripöydän tyhjettyä, että minun oli vietävä astiat itse sisälle, ennen kuin lokkiparvi ehti tuomaan omat mausteensa meidänkin lautasille.

Kuten Jack The Roosterissa, täälläkin on hyvää ohjelmaa. Käyntiin voi siis hyvin liittää safkauksen, stand up esityksen ja perseet.

Muokkaus 4.12.2016: Burger-lista on vaihtunut jo muutamaan otteeseen - eikä viimeisen testin perusteella parempaan suuntaan. Rubysta saa sen sijaan todella hyvät ribsit. Suosittelen siis nappaamaan ne burgerin sijaan. Ja kuten kaikki lihanistit tietävät: Hyvät ribsit voittavat parhaankin burgerin.

Tuomio: 3/5

 • Testaa friteerattu Snickers
 • Varo lokkeja
 • Tsekkaa mahdollinen ohjelma
 • Ota ribsit

Pispalan Pulteri

Lisätty 4.12.2016

Pulteri on legendaarinen ravintola, jossa lihanistit ja juopot elävät sulassa sopusoinnussa. Superpihvi on klassikko, joka jokaisen Tamperelaisen kuuluu testata!

Burgeri puolestaan oli ehkä kaunein kaikista Tampereen burgereista, mutta ei voittanut minua puolelleen. Pihvi oli lihamurekemainen ja latisti kokonaisuuden. Tämä on sääli sillä kaikki muu burgerissa toimii erinomaisesti.

Tuomio: 2/5 

 • Ilmavampaa pihviä etsivälle hyvä valinta.
 • Visuaalisesti erittäin kaunis annos
Pispalan Pulterin burger on kaunis mutta lihamurekemainen.

Rouhea Ravintola ROAST

Lisätty 4.12.2016

Todella nätin oloisen tilan vuoksi suuntasimme testaamaan tämän uuden tuttavuuden. Tila on todella hyvän näköinen ja sopii rauhallisempaankin illanviettoon.

Kokemus: Odotimme 15 minuuttia ruokalistaa. Ruokaa odotimme 30 minuuttia. Tämä tuntui pitkältä ajalta melko tyhjässä ravintolassa.

Ruoka: Jostain syystä pihvissä haluttiin tavoitella jotain erilaista ja se oli tehty pieneksi ja paksuksi. Paistopinta-alan minimointi minimoi siten myös maun ja kokonaisuus jäi varsin mitäänsanomattomaksi. Ranskalaisista kuitenkin iso plussa.

Tuomio: 2/5

 • Todella paksu medium pihvi jäi mauttomaksi
 • Varsin mielenkiintoinen ruokalista muutoin
 • Plussaa Poppamies-versioista
 • Erittäin viihtyisä ravintola - sääli, ettei burger lunastanut odotuksia

Vielä tutkittava...

Kysyin sosiaalisessa mediassa, mitä on listalta unohtunut. Tässä oleellisimmat, jotka on vielä itsekin tyypattava:

 • Wanha Tappi
 • Miami
 • Ohranjyvä
comments powered by Disqus