Brisketin savustus: Äärimmäinen BBQ-taivas

Aivan kuten muslimin on vähintään kerran elämässään tehtävä pyhiinvaellus Mekkaan, on grilliholistin savustettava brisketti. Hurskaampi lihanisti voi puhdistaa sielunsa ja suolistonsa jopa jokaisena kesäkuukautena brisketti-olut-ehtoollisella. Brisketti onkin ainoa oikea liharuokien kuningas. Älä siis ole kerettiläinen ja palvo muita liharuokia!

Täydellinen pippuri-pihvi on pelkkä alkuruoka brisketille. Tässä ei ekumenia auta! Jos et ole vielä syönyt briskettiä, et ole käynyt BBQ-taivaassa. Se on mureaa, se on mehukasta, se on brisketti.

Siksi ystävät, haluan jakaa tämän opin kanssanne. Opin, jonka profeettana toimi moninkertainen BBQ-maailmanmestari Phil Wingo heinäkuisella Pitmaster-kurssilla. Ja koska mahahaava-moniottelijan aika on kortilla, hoidin raportoinnin snäpillä (@mikaniemi).

Näin savustetaan ja valmistetaan brisketti:

Ja kelatkaa: Brisketti maksaa noin 10€ kilo. Kahden hyvän pippuripihvin hinnalla saat siis äkkiä puolikkaan häränrinnan. Myönnettäköön, että valmistusaika on muutaman minuutin sijaan muutama vuorokausi, mutta se on sen arvoista.

Testatkaa! Ja mikäli pidätte tapaani brisketin valmistukseen harhaoppisena, olkaa hyvät ja naulatkaa omat teesinne alle. Olen valmis uskonsotaan!

comments powered by Disqus