Savuisia hetkiä: Bunnahabhain 12 yo

Äitienpäivä lohkaisi viikosta sen parhaan seitsemännen työpäivän. Kiireinen viikko on pitänyt sisällään normaalisti paljon laskutettavaa työtä, mutta nyt myös poikkeuksellisen paljon muita työtehtäviä ja tallillakin on tullut käytyä. Samalla olen yrittänyt puhdistaa työpöydän ensiviikonlopulle, jolloin viikonloppu olisi tarkoitus pyhittää lomailuun Arctic Laughs komediafestarien merkeissä. Viikon univelkojakin on kuittailtu.

Kun nyt illalla tajusin, että huomiseen mennessä pitäisi olla tehtynä taas yhden kuun kirjanpito puolison yritykseltä ja alvit ilmoitettuna, oli aika avata hyllyssä maistamistaan odottanut Bunnahabhain 12 Year Old Single Malt viski. Eiköhän nämä alvit taas kerran ilmoiteta huomenna viime hädässä tai, kuten yleensä, pari viikkoa myöhässä ja maksella sakot. Nyt hetki henkistä rentoutumista viikon päätteeksi...

...ja koska blogi on jäänyt huonolla huomiolle, miksipä en jakaisi tätä kokemusta. Puolisonikin vinoili, kun en ole mitään saanut postattua, joten absolutistina hän arvostanee valitsemaani aihetta.

Bunnahabhain 12 yo

Tämä oli ensimmäinen kokemukseni Bunnahabhainista. Kyseessä on ehdottomasti aliarvostetuin Islay saaren mallas. Tuoksu on raikas ja miedon savuinen. Maku on myös saarikollegoitaan raikkaampi ja hedelmäisempi sekä makea. Asiantuntijat kehuvat myös pähkinäiseksi.

Parhaat viskit tulevat Islayn sumuiselta saarelta Skotlannin länsirannikolta.
Parhaat viskit tulevat Islayn sumuiselta saarelta Skotlannin länsirannikolta.​

Vaikka itse pidän erityisesti Ardbegista ja Laphroaigista, tämä Bunnahabhain eroaa niistä vahvasti olematta voimakkaan savuinen tai kevyt. Silti Bunnahabhain selviytyy omassa listassani varsin korkealle.

Suhtaudun viskiin kuten ruokaankin, se on joko hyvää tai ei. Kiitos klubi-Veljeltä voitetun satunnaisen Kanadalaisen viskin muistin taas, miksi Islay-saaren maltaasta voi maksaa hieman enemmän. Hyvä viski on hintansa arvoinen. Bunnahabhain on juuri sitä!

Silti Islay -saaren maltaalta odottaisi hieman enemmän sitä palvikinkkumaista savuisuutta...

Lasi vettä toinen viskiä on varsin riittävä rentouttaja. Toisessa menisivät jo savumaltaan hienot vivahteet hukkaan. 

Edelliset artikkelit:

ETUSIVU

comments powered by Disqus