Täydellinen IPA lasi ja Varustelekan Upseeri IPA

En ensisijaisesti ole olutmiehiä, mutta olen kuullut, että IPAn juominen on nyt uskottavaa. Koska olen äijä-uskottavuutta useimmiten epäonnistuen tavoitteleva wannabe-hipsteri, oli tietenkin otettava ohrainen kauniiseen käteen ja opeteltava kaljan kittaukseen.

Aiemman ammatillisen yritysyhteistyön yhteydessä olin haalinut haltuuni yhden korruptiokeissin Varustelekan panemaa bisseä ja siitä oli vielä jokunen yksinäinen pullo jäljellä. Samaan repeämään rävähti eräältä päämieheltä erittäin kiinnostava tuotekategoria tyrkylle: Orreforsin koneen kestävät kristallilasit.

Se mikä lähti asenteikkaasta äijä-meiningistä päätyi siis kristallilasiin ja sojottavaan pikkurilliin.

Kirjoittaja on osakkaana laseja myyvässä yrityksessä Grillikauppa.com ja haluaa kaikki rahasi. Varusteleka ei liity juttuun mitenkään muutoin kuin että ovat mukavia tyyppejä.

Varustelekan hipsteri-IPA

Upseeri IPA: Erinomainen pasifisti-yliluutnantin valinta. Samanaikaisesti voi olla sekä tiedostava hipsteri, että nostaa itsensä kaikkien satunnaisten tusina-toilailijoiden ylle.

Upseeri IPAn salainen ydinase on suodattamattomuus sekä pulloon lisätty hiiva ja pullokäyminen. Hiiva ja muu sakka kuitenkin sekoittui täydellisesti lasiin kumottaessa. Maussa on häivähdys sitrusta, simputetun miehistön kyyneliä sekä oluista sen enempää tietämättömän tekotaiteellista mielikuvitusta. Humalointi oli IPAlle tyypillisen voimakas.

Liekö kyse rehellisesti makuaistimuksesta vai mielikuvien ja samaistumishalun illuusiosta, tämä oli hyvää. Nostan IPAn henkilökohtaisesti ainakin Varustelekan maltaista korkeimmalle!

IPA lasi tuo makua

Muoto tuo makua. Näin kultturelli olutsivistyneistö minua opasti. En rehellisesti ollut tästä kovinkaan vakuuttunut. Mutta eliitti oli jälleen oikeassa!

IPAn aromit ja erityisesti humalointi erottuivat juomassa selkeämmin IPA lasista juodessa. Myös kevyt vaahto pysyi pinnassa jopa lyhyen saunakäynnin ja koko nautiskelun ajan. Lasilla siis todella on oma funktionsa. Ja mikäpä sen hienompaa kuin löytää yksi tapa lisää korottaakseen kaljan kittauksen elitistiselle tasolle.

Olen itse suhteellisen innostunut myös näistä nimenomaisista Orreforsin laseista. Paista.fi otti juuri myös Spiegelaun lasit valikoimiinsa ja ne eivät turhaan kanna legendaarista mainetta olutintoilijoiden keskuudessa. Orreforsin IPA lasin pelkistetympi malli kuitenkin puhutteli vielä aavistuksen enemmän muotokielellään. Lisäksi konepestävä kristallilasi on todella ohutta ja siroa kauneuttaan korostaen. Lasi toimisi vaikka triangelin korvikkeesta, sillä pieni napsautus kylkeen saa aikaan pitkän ja kaikuvan kaunosoinnun.

Lasin reuna on laserleikattu eli siinä ei ole prässistä jäänyttä paksumpaa pyöristettyä reunaa. Reuna on kapea ja siron mutta turvallisen terävä. Kaikki yksityiskohdat luovat fiilistä erityisestä laadusta. 47cl lasi on mitoitettu tarkoin 33cl IPA pullolle sekä sen vaahdolle.

Kyllä se olut pullostakin katoaa. Mutta kukapa ostaisi 3,50 euron pullon vain kadottaakseen sen. Kyse on kokemuksesta, fiilistelystä ja sivistyneen makukeskeisen juomisen todellisuudesta, illuusiosta tai itsepetoksesta. Whatever works...

comments powered by Disqus