Hamam-pyyhe

Pyyhe. Suomalaisen miehen kansallisvaate. Saunamessun ja rapujuhlan lanneasuste, joka aivan liian usein ylenkatsotaan. Mitä, jos jättäisit Mikki Hiiri -pyyhkeen kotiin ja olisit oman elämäsi Tarzan soveliaassa lannevaatteessa. Tähän tarkoitukseen hamam-pyyhe on kuin tehty.

Kun et keksi enää mitään hifisteltävää elämässäsi, perehdy pyyhkeisiin...

Hamam voi olla pyyhe, kaulahuivi, torkkupeitto, pöytäliina, ja ennen kaikkea matkailijan paras ystävä. Tämä lavlia.fi myyntipuhe tuokin mieleen erään kirjan…

Pyyhe, kirjassa sanotaan, on ehkä kaikkein käyttökelpoisin esine peukalokyytiläisen tavaroista. Ensinnäkin sillä on käytännöllistä arvoa: Siihen voi kääriytyä matkatessaan Jaglan Betan kylmien kuiden pinnalla. Sen päällä voi maata Santraginus V:n hohtavilla marmorihiekkarannoilla ja hengittää merien juovuttavia tuoksuja. Sen alle voi nukahtaa Kakrafoonin erämaassa punaisten aurinkojen lempeässä loisteessa. Sitä voi käyttää purjeena pikku lautassaan purjehtiessaan myötävirtaan pitkin Mothin raskasvetisiä jokia. Jos pyyhkeen kastelee, sitä voi käyttää lähitaisteluaseena. Sen voi kääriä päänsä ympäri päästäkseen hengittämästä myrkyllisiä kaasuja tai välttääkseen Traal-planeetan verenhimoisen sontiaismolottajan katsetta -- Pyyhettä voi käyttää merkinantovälineenä pulaan joutuessaan, ja tietenkin siihen voi kuivata itsensä, jos se vielä näyttää kyllin puhtaalta kaiken tämän jälkeen.

- Linnunradan käsikirja liftareille, Douglas Adams

Myönnän. En ole itsekään pyyhkeisiin juuri kiinnittänyt huomioita, kunnes ystäväni perusti niihin osittain keskittyvän verkkokaupan ja alkoi liikuttamaan niitä lavakaupalla. Oli siis otettava korruptiolahja kainaloon ja tyypattava Turkkilaisilta kylpylöiltä nimensä saaneet pyyhkeet.

Mikä ihmeen hamam-pyyhe?

Hamam-pyyhe perustuu turkkilaiseen kylpylä-perinteeseen ja se on erityisesti poikkeuksellisen nopea kuivumaan. Kangas on erittäin kevyt ja ohut mutta ilmava.

Esteettisesti hamam-pyyhe pyyhkiikin kilpailijansa niin ennen kuin jälkeen kuivauksen. Siitä tulee mieleeni Jalo-vaarin sata vuotta vanhat talonpojan pyyhkeet savusaunan seinustalla mutta toisaalta se sopii minkä tahansa valkoisen skandi-funkkis-sohvan torkkupeitteeksi.

Hamam-pyyhe kerskaa myös imukyvyllään ja se toimiikin miehisen vartalon sensuellissa kuivauksessa hyvin. Olen kuitenkin ujosti skeptinen, että se todella korvaisi esimerkiksi hiuspyyhkeen roolin pitkähiuksisilla. Mutta parhaimmillaan se on rennosti lanteille kiedottuna lämpimän saunan terassilla usvan noustessa järven pinnasta.

Hamam-pyyhe on erityisen näppärä retkille

Hamam-pyyhkeen vahvuudet ovat estetiikassa, keveydessä ja monikäyttöisyydessä. Sohvatorkuilta pic-nicille ja lopulta uimaan voi todella mennä sama rätti kainalossa - tyylillä.

comments powered by Disqus