Sohvan valinnan vaikeus ja Innovation Splitback

Dynamiikassa, jossa myös parisuhteen mies omaa aidon mielipiteen sisustuksesta, huonekalujen hankkimisen haasteet saavat aivan uudet mittasuhteet. Kun kolmijalkainen halajaa minimalististista skandifunkkista ja nainen vanhan taloon henkeen romanttisesti sopivaa, on yhteiselo koetuksella.

Elimme huonon kompromissin kanssa ehkä vuosia. Kun oli lopulta aika tehdä päätöksiä, en epätoivoisimmallakaan verkkotutkimuksella löytänyt ratkaisua. Otin siksi vihon, piirsin ja päätin tehdä sohvan itse. Tammilevy, minä ja ammattiverhoilija olisivat ratkaisu.

Hain luottoverhoiltijaltani kangasnäytteet ja aloin etsimään sopivan kokoisia tammilevyjä. Kohtalo kuitenkin puuttui peliin, eikä sopivan levyisiä ja paksuisia tammilevyjä löytynyt kotimaamme markkinalta. Mittatilatut levyt olisivat maksaneet täysin kohtuuttomasti. Palasin verkkoon etsimään ratkaisua.

Wegnerin jalanjäljissä

Jo pitkään jonkinlaisena haavekuvana oli ollut Hans J. Wegnerin GE-290 sohva. Se sopisi vanhaan taloon. Siinä olisi maalaisromantiikkaa - mutta myös minimalismia. Se olisi ilmava ja avoin alaosastaan. Mutta mukava se ei olisi. Vaikka estetiikka oli tärkeää, ei hankintaa tehtäisi tinkimällä mukavuudesta. Ei silloin kun on kyse sohvasta.

Pinterestiä selatessani silmääni kuitenkin osui Innovation -merkin puukäsinojalliset Splitback Frej -sohvat.

Muotokielessä oli paljon Wegneriä mutta runko ja pehmusteet olivat paksut ja sarjaan saisi myös rahiksi muuttuvan nojatuolin. Sohva vaikutti aidosti myös mukavalta.

Yhteistyössä Futonnetti.fi sekä Marimekko

Miksi huonekaluja on niin vaikea ostaa?

Aloin tutkia Innovationin malleja sekä verkkokauppoja, jotka myivät sitä. eCommerce-skenen sanansaattajana järkytyin tiedon vähäisestä määrästä. Vain harvoilla verkkomyyjillä oli useampaa laadukasta kuvaa tuotteista eikä tuotekuvauksissa kerrottu paljoakaan. Myöskään blogi- tai käyttäjäkokemus-postauksia ei löytynyt kuin aivan muutama vajavainen viittaus - etsi sitten suomeksi tai englanniksi.

Kesäisenä kehä kolmosen sisällä vietettynä päivänä astelimmekin siis Vepsäläiselle. Löysimme sohvan ja menimme koeistumaan sitä. Kokeilimme mekanismeja ja tutkimme. Kun kukaan ei tullut kysymään haluaisimmeko ostaa sohvan, marssin kassalla ja pyysin nähdä muita kangasvaihtoehtoja. Myyjä ojensi minulle kangaspakan ja lähti pois. Niin lähdimme mekin.

Sama toistui toisessakin liikkeessä.

Voin lähes pahoin kivijalkayrittäjien puolesta. Kun kolmentonnin kertaostoon valmiilta asiakkaalta ei viitsitä edes kysyä haluaisiko hän ostaa, on jotain pahasti pielessä. Palasin siis verkkoon, jossa vähäisestä tiedosta huolimatta, asiakaskokemukseni oli ollut kivijalkaa parempi.

Otin yhteyttä Futonnetti.fi verkkokauppaan. Syystä tai toisesta olin monesti aiemminkin päätynyt heidän sivuilleen. Se vaikutti luotettavalta, uskottavalta ja, vaikkei tiedon määrä sielläkään ollut riittävä, oli se parhaalla tasolla - myös kivijalkoihin verrattuna. Minua palveltiin nopeasti ja tavalla, josta jäi hyvä henkilökohtainen tunne. Niin hyvä, että halusin sparrata heitä hieman myös omalla verkkokauppakokemuksellani. Siksi tämäkin artikkeli.

Innovation Splitback Frej -sohva ja kokemuksia

Jotta tämä artikkeli olisi muutakin kuin pelkkä päiväkirjamerkintä, kerrottakoon itse tuotteesta.

Kuten sanottua, muotokieli puhutteli minua ja tässä sohvassa poikkeuksena muihin silmää miellyttäneisiin myös vaade mukavuudesta - aidosta löhöilystä - toteutui.

Sarjan mielenkiintoisin ominaisuus on tietenkin taittuvat selkänojat. Aloittaessani sohvan etsimistä, en todellakaan olisi voinut kuvitella sanovani näin. Mielikuva mekaanisista toiminnoista nojatuoleissa rajoittui minulla lähinnä Frasier -sarjan isän tuoliin ja vastaaviin Pohjanmaan kauppiaiden tekeleisiin. Innovation Splitback sohvissa mekanismi on kuitenkin yksinkertainen ja jämäkkä.

Asentoja on kolme:

  • Täysin kaadettu
  • Loiva selkänoja
  • Pysty selkänoja

Pystymalli vastaa aika pitkälle keskimääräistä sohvaa eikä ole lainkaan liian pönöttävä asento. Loiva sopii rahin kanssa löhöilyyn myöhäisillan viihde-maratonilla. Tasaiseksi taittuva osuus puolestaan mahdollistaa lähinnä, joko nojatuolin tai sohvan käyttämisen sänkynä mutta erityisesti se mahdollistaa käyttää käsinojatonta nojatuolina rahina. Joko toisen nojatuolin tai itse sohvan kanssa.

Tämä viimeksi mainittu mahdollisuus tekee sohvasarjasta poikkeuksellisen monikäyttöisen. Se mahdollistaa pariskunnalle omat löhöpaikat - toiselle sohvalla ja toiselle rahilla jatketulla nojatuolilla. Mutta, mikäli vieraita tulee, saa rahin muutettua nopeasti nojatuoliksi ja TV:n ympärille asetellut löhölinnat voikin siirtää kahvipöytää ympäröiväksi ”aikuisten sivistyneeksi” keskustelualueeksi.

Sohvan materiaalit ovat myös ilonaihe niin silmälle kuin kosketuksellekin. Tammiset käsinojaelementit omaavat erittäin kauniin työjäljen ja sekä pelkistetyn että viimeistellyn muotoilun. Siinä missä kankaissa löytyy kauniita tekstuurisia vaihtoehtoja. Vaikka kankaista tekstuurisimmat vaihtoehdot houkuttelivatkin, päädyimme valitsemaan kestoltaan julkisten tilojen kesto standardit kevyesti ylittävän Flashtex materiaalin. Näin puhkikuluva verhoilu ei tule ensi kerralla olemaan viimeinen syymme sohvan vaihtoon.

Sohvatyynyt

Kokonaisuus kuitenkin vaati vielä sohvatyynyt. Vaikka tässäkin kauniina ensiajatuksena oli käyttää auton takapenkillä edelleen lojuneita kangasnäytteitä sekä verhoilijaa, oli minulle jäänyt poikkeuksellisen hyvä tuntuma Marimekon tyynynpäällisten materiaaleista alkuvuoden tehdasvisiitiltä.

Ja näin saatiin myös viimeinen parisuhderiita ratkaistua: Hänen sohvansa sai romanttis-sekavan siirtolapuutarha-kuosin ja minun nojatuolini mieltä rauhoittavat graafiset musta-valkoiset kuviot.

Loppu hyvin - kaikki hyvin

Sisustusdraama oli ohi. Kaikki olivat voittajia. Paitsi pentumme Lino, joka sai porttikiellon sohvalle.

Myöhemmin kuitenkin huomasin, ettei sohvavalinnoilla ole ainakaan mitään pysyviä relaatioita naisten hormonitasoihin. Näin ollen uskonkin, että parisuhdekriisien määrä on vakio huolimatta sisustusratkaisuista.

Opetus: Mies. Pidä pääsi sisustusvalinnoissa!

comments powered by Disqus