Balmuir

Erilainen tapaaminen

Kuukausi sitten päätettiin käväistä Stadissa sunnuntaibrunssilla. Matkalla pysähdyimme ABC:lle tankille ja sisällä käydessämme nainen pysäytti minut: “Anteeksi, oletkos sinä se Ohituskaistalla bloggaaja?”. Hämmentyyhän sitä vähemmästäkin. Ensimmäistä kertaa minut tunnistettiin blogistani.

Vyyhti alkoi avautua naisen esittäytyessä. Hän oli Heidi Jaara, Balmuirin perustaja.

Viittasin jo aiemmin Balmuiriin hyvään blogistrategiaan. Sainkin heiltä kesällä kaksi miesten silkki-pellava kesähuivia ja vielä tuon perään hieman tekstuurisemman eurooppalaisesta pellavasta valmistetun huivin.

Heidi kertoi työntekijänsä markkinointipalaverissa maininneen blogini mielenkiintoisena ja samaan hengenvetoon joku muu oli tunnistanut nimeni järjestötoiminnasta. Tulipahan vielä todettua, että Heidin mies Juha kuuluu kanssani samaan veljesjärjestöön. Tämä oli jokseenkin huvittava osoitus Suomen koosta ja pienistä piireistä.

Yhteistyössä Balmuir

Balmuir kotimaisen brändityön kärjessä

Olen tosiaan käyttänyt Balmuiria ennenkin esimerkkinä hyvästä kotimaisesta brändityöstä. He ovat luoneet yksinkertaisista laadukkaista tuotteista asemoinnilla, paketoinnilla ja tuotteistuksella erityisen ekslusiivisia. Tuotteiden sijoitteluun käytetään erityistä harkintaa ja se tuodaan esille tarkkaan harkituissa yhteyksissä.

Balmuirin Instagram -tili on myös seuraamisen arvoinen, sillä sitä pidetään erittäin ansiokkaasti elossa. Yritys tuottaa visuaalisesti hienoa materiaalia itse, mutta saa sitä myös bloggaajilta. Kaikessa brändiin liitetyssä materiaalissa estetiikka ja laatu on selvästi korkealle arvostettua.

Tuorein Balmuir puuvillahuivi

Firman työ laittaa kaltaiseni digitalistin pohtimaan, mitä voitaisiinkaan saada aikaan yhdistämällä tällaiseen brändityöhön tehokas verkkokauppa. on-site konversio ja hakukoneoptimointi globaalilla tasolla. Uskonkin muutaman kuukauden sisällä pääseväni kertomaan uudesta projektistani huikean tiimin kanssa, joka tulee toisella tuotealueella tämän tekemään.

Muutoinkin on ollut erityinen ilo saada yhteydenottoja useammalta nuorelta start-upilta, jotka ovat kysyneet mielipidettäni ja sparraustani niin liiketoiminnan kuin käsityönkin ystävänä vastaaviin yrityksiin.

Balmuirin tarina

Lyhyen keskustelumme aikana Heidi ja miehensä Juha ehtväti kertomaan yrityksen syntytarinan ja kehityksen.

Yritys sai syntynsä kahdeksan vuotta sitten, kun Heidi elämänsä henkilökohtaisessa tienhaarassa halusi valita uuden rohkeamman polun toteuttaakseen unelmiaan. Mutta erityisesti kehitys viidessä vuodessa muutaman sadantuhannen firmasta kolmeen miljoonaan on erityisen helppo samaistua. Erityistä mallia brändäyksen lisäksi on kuitenkin syytä ottaa firman viennistä, joka on 85% yrityksen liikevaihdosta.

Tuotevalikoima on mielenkiintoisesti kehittynyt oman Balmuir maailmansa ympärille. Vaikka huivista on pitkä matka lyhtyyn tai valokuvakehykseen, keskiössä on pysynyt idea tietystä elämäntyylistä. Siinä missä nainen löytää Balmuirilta itselleen torkkupeiton, löytää hän miehellensä solmiolaatikoston. Tämän blogin lukijoiden kannattaakin tsekkailla Balmuiria myös nimenomaan Gentleman’s boxien osalta.

Tunnen vilpitöntä lukkarinrakkautta näitä kotimaisia ja kansainvälistyviä pk-yrittäjiä kohtaan. Tätä ajatusmallia ja brändiosaamista sekä niiden pohjalta ponnistavia kansainvälisiä kasvuyrityksiä me tarvitsemme enemmän.

Teaser: Ehkä sitä saadaan jo aiemmin kuin osaisit odottaa.

comments powered by Disqus