Ruskea grenadiinisolmio ja syksyinen yksisarvinen

Exquisite Trimmingsin syyspaketista jäi vielä esittelemättä ruskean sävyt: ruskea Exquisite Trimmings grenadiinisolmio sekä Drakes Unicorn taskuliina. Vaikka asusteet sopivat mihin tahansa hetkeen, tuntui niiden kuvaaminen juuri nyt luontevalta sillä oranssin sävyt alkavat jo hiljalleen katoamaan puista ja maiseman väriloisto häipyy ruskean ja keltaisen väreihin.

Tuote-esittely on tehty yhteistyössä Exquisite Trimmings verkkokaupan kanssa.

​

Business Casual solmio

Grenadiinista on muodostunut ehdottomasti suosikkimateriaalini solmiolle. Erityisesti Grenadine Fina -punos on miellyttänyt silmääni, koska se on hauras mutta ehkä hieman isoa grenadiinipunosta tukevampi. Grenadine Fina kaikessa hienojakoisuudessaan myös kuultaa läpi, mikäli rakenne on Untipped eli kärjen takusta ei ole vuorattu.

Molemmat kuvan solmiot ovat untipped.​
Molemmat kuvan solmiot ovat untipped.​

Ruskean värisenä grenadiinisolmio palvelee lähes missä tahansa business casual asussa. Solmio on varsin konservatiivinen yksivärisyydessään, mutta hiemankin harjaantuneempi silmä huomaa hienostuneen tekstuurin ja sen tuoman syvän värin. Grenadiinisolmio on sekä virallinen että kasuaali tilanteesta riippuen.

Casual Friday​
Casual Friday​

Grenadiinisolmion rakenne

Yleisesti sartoriaalinen valinta olisi tällaiselle solmiolle 6-fold ja unlined. Eli ilman vuorikangasta rakennettu ja useille käänteille sisäänsä taiteltu solmio. Myös Exquisite Trimmings tarjoaa 6-fold solmioita tilaustyönä ja haluttuihin mittoihin.

Nämä solmiot ovat 3-fold ja vuorattuja.​
Nämä solmiot ovat 3-fold ja vuorattuja.​

Mikäli tarkoituksena on kuitenkin rankka arkikäyttö, saattaa vuorikankainen 3-fold solmio olla käytännöllisempi. Se ei veny yhtä helposti ja kestää myös paremmin suosimani Prince Albert solmun solmimisen. Tämä solmio tuli minulle normaalina 3-fold mallina mutta sen kärki on kuitenkin untipped ja reunat käsin rullatut. Nämä ominaisuudet erottavat solmion edukseen halvasta massatuotannosta, vaikka hinnat ovatkin jääneet ihan järkeviksi (55£/kpl).

Symmetrisen half-windsor -solmun suosijan kannattaa kuitenkin etsiä itselleen solmiota toisaalta. Tällä solmiolla ei pönötetä, vaan se solmitaan rennosti ja epäsymmetrisesti (normaali Four-in-Hand on suositeltava).

Mikäli on risuja annettava, niin taitoksia ei olisi tarvinnut prässätä aivan näin vahvasti.​
Mikäli on risuja annettava, niin taitoksia ei olisi tarvinnut prässätä aivan näin vahvasti.​

Drakes Unicorn taskuliina

Kuten olen jo aiemmin blogissa hehkuttanut, Drakes on asusteiden edelläkävijä. Jo vuosia sitten silmiini pisti Drakesin Unicorn taskuliina, joka sai paljon näkyvyyttä ja suosiota asiakassegmentissään. 60£ hinta (n. 75€) tuntui tuolloin varsin kohtuuttomalta taskuliinasta, mutta alennusmyynteihin ei näitä riittänyt ja pihistely jäi harmittamaan.

​

Nyt kuitenkin Drakes toi tämän taskuliinojen Graalin maljan jälleen myyntiin useissa eri väreissä ja Exquisite Trimmings laittoi jopa hieman paremmaksi alihankkimalla muutaman värivaihtoehdon mallistoon lisää private label tuotteena ja aavistuksen alennetulla hinnalla.

Joku saattaa ihmetellä kuvioinnin merkitystä, kun ei se taskuun taiteltuna kuitenkaan näy. Toinen puolestaan saattaa kritisoida korkeaa hintaa ja siihen liittyen esimerkiksi käsinrullattujen ja ommeltujen reunojen tarpeellisuutta. Eihän kyse kuitenkaan ole mistään näin rationaalisesta.

​

Taskuliina on hieno juuri näiden pienten ja jopa älyttömien yksityiskohtien vuoksi. Tätä taskuliinaa ei osteta egon pönkittämiseksi tai statussymboliksi. Ei se sellaisena toimisikaan, koska vain ääriviivat normaalisti pilkistävät rintataskusta. Käsityö ja estetiikka voivat olla arvo sinällään ja pieni salainen mielihyvän aihe sopivasti kieroon kasvaneelle omistajalleen.

Drakes Unicorn yhdistettynä viimeisimpään hairahdukseen: kaksirivinen Lardini + Gran Sasso neule Saumasta.​
Drakes Unicorn yhdistettynä viimeisimpään hairahdukseen: kaksirivinen Lardini + Gran Sasso neule Saumasta.​
​

Edelliset artikkelit:

ETUSIVU

comments powered by Disqus