Crockett & Jones reunoskengät vertailussa

Matkani Northamptoniin oli kenkähyllyn kannalta kohtalokas ja puolison käsilaukut joutuivat siirtymään laajentuneen jalkinekokoelmani alta. Crockett & Jonesin tehtaanmyymälä oli pahin loukku, sillä C&J:n 341 lesti on kuin jalalleni tehty. Tässä kuvia ja ajatuksia etenkin kyseisestä lestistä tietoa kaipaavalle.

Matkaan lähti kaksi 341 lestin kenkää: C&J Radstock ruskea oxford sekä country grain nahkainen Brecon chukkat. Lisäksi löysin kerrankin jalkaani sopivat 348 lestin Lowndes grain nahkaiset tuplamunkit.

Crockett & Jones Lowndes

Lowndes tuplasolkikengät ovat olleet ehkä ne hienoimpina pitämäni kengät mallissaan. Siro lesti tekee mallista melko sliipatun eikä välttämättä istu itselläni farkkujen kanssa pidettäväksi mutta pukuun ne sopivat hyvin.

Koetinkin jo aiemmalla Lontoon reissulla kyseisiä kenkiä, mutta koko 7E oli liian kireä ja koko 7,5E liian löysä. (Huom. C&J:lla normaali leveys ei ole F kuten yleensä vaan E.) Tehtaanmyymälästä kuitenkin löytyi 7,5D kokoiset Lowndesit, jotka sopivat jalkaani varsin hyvin.

Tuplasolkikengät ovat siitä mukavia, että ne sopivat käytettäväksi varsin laajasti erilaisissa tilaisuuksissa. Tarvittaessa kengät sopivat chinojen tai kapeahkojen farkkujen kaveriksi mutta myös virallisempiin tilaisuuksiin puvun kanssa ehkä vain formaalimpia tapahtumia lukuunottamatta.

Nyt hyllystäni löytyy tuplasolkikenkiä kolmet: tan, snuff suede ja dark brown grain. Mustat vielä puuttuvat...

Crockett & Jones Brecon

Nämä järeät kumipohjaiset (dainite) chukkat päätyivät ostoskoriin yksinkertaisesti sen takia, että ne lumpsahtivat jalkaan todella mukavasti.

Kengät ovat järeähköt pukukäyttöön, mutta jäävät mielestäni riittävän kevyiksi talvikäyttöön. Jämäkkää nahkaa ja kumipohjia ei tarvitse myöskään liikaa varoa. Tällaiset talvikengät ovat ehkä helpoimmat käyttää päivänä kuin päivänä melkein minkä kanssa tahansa.

Ainoa risu näille chukkille on melko leveä reunos, joka ei edesauta järeän vaikutelman hillitsemistä.

Crockett & Jones Radstock

Nämä ruskeat oxfordit olivat pakkopoisto 135£ hinnallaan. Lesti oli sama kuin edellisessä. Vaikka reunos ei näissä ole yhtä näkyvä, vaikutelma siroudesta ei ole sen vahvempi johtuen cap toe kärjestä.

Toisaalta pidän näissä ruskeissa oxfordeissa pyöreästä muodosta, sillä puolestaan mustat oxford kenkäni ovat kovin sirot. Mustat sopivatkin näin formaalimpiin tilanteisiin kun nämä taas ovat varsinaiset beater -kengät arkipäivän tarpeisiin.

Näistä kenkäpareista juuri nämä tulevat keräämään komeimman patinan ajanmyötä.

Vertailu 341 lestistä

Minulla on jo aiempaa kokemusta C&J kenkien osalta yhden solkikenkäparin verran. Näitä vertaamalla oxfordeihin näkee selvästi eron, jonka cap toe -tekee kengän yleisilmeeseen näin pyöreässä kengässä. Samoin reunoksen vaikutus yleisilmeeseen näkyy chukkien ja muiden kenkien välillä.

Useat ovat kehuneet 348 lestin sopivuutta itselleen. Oma jalkani on kuitenkin melko korkea ja normaalia leveämmän rajamailla. Ainakin tällaiseen jalkaan 341 on erinomainen. Se on myös sopivan arkipäiväinen eikä herätä vastaavaa mielikuvaa ylisliipatusta ulkoasusta ollen silti varsin kaunis.

Näistä pareista kaikki ovat jo kovassa käytössä, mutta varmasti helpoimpia arkikäytössä tulevat olemaan chukkat sekä oxfordit.

Kommentteja lesteistä verrattuna näihin esiteltyihin otetaan mieluusti vastaan!

Muita artikkeleita:

ETUSIVU

comments powered by Disqus