DressLikeA "Eeppinen" asustemallisto

Eilen ammoilleen avautuivat pitkään taotut Sammon kirjokannet ja avasi uusi kotimainen startup salansa maailmalle - taskuliinansa tilattavaviksi. Kansainvälisestä blogimenestyksestä yritykseksi muuttunut DressLikeA siis julkaisi ensimmäisen - ja myönnettäköön vielä pienen - DLA mallistonsa. Tässä pieni katsaus vuoden kovimpaan menswear-uutuuteen!

Snäppiä (@mikaniemi) tai blogia tarkemmin seuranneet ovat jo tämän vuoden aikana huomanneet lukuisat vihjailut DLA-mallistosta. Lienee siis selvää, että tässä projektissa ovat olleet omatkin kassit viilapenkissä. Osakkuudesta huolimatta tämä ei ole yhteistyöpostaus ja ostin kaikki ensimmäisen julkistuksen tuotteet omalla rahalla kotiin.

Filosofia

DLA toiminta-ajatusta on avattu parhaiten dresslikea -blogissa, joka siis jatkaa elämäänsä totutusti. Minulle DLA -filosofia kuitenkin on nimenomaan rentoa tyyliä ilman inssausta*. Rentoutta, joka pohjautuu kevyisiin ja yksinkertaisiin rakenteisiin ja ratkaisuihin. Esimerkiksi solmiot ovat logottomia, kärjistään vuorettomia ja tehty kevyillä käyttöä kestävillä 3-fold rakenteilla.

*Insinöörin tai muun vastaavan yliteknisen Toyota-miehen speksi-onanointia, jossa säännöt ja tekniset yksityiskohdat ylittävät kokemuksen ja funktion.

Jokaisen tuotteen on toimittava isommankin yrityksen hallituksen kokouksessa, mutta niissä rikotaan rautakankikansan formaaliusrajaa kevyillä ja luontevilla linjoilla sekä materiaaleilla. Tuotteiden väärinkäyttö asukokonaisuudessa värisokeankin toimesta on lähes olematon riski, sillä jokainen tuote toimii vaatekaapin peruspilarina.

DLA solmiot

DLA-solmiot noudattavat tarkasti brändin filosofiaa. Värit ovat varmat ja tyylikkäät navy, ruskea sekä harmaa. Värit, joilla pärjää lähes missä tahansa. Elegantin rentouden solmioihin kuitenkin tuovat erityiset materiaalit.

  • Grenadiinisilkki tekee sinisestä solmiosta juhlavan ja ilmavan.
  • Rouhea shantung tuo ruskeaan solmioon eloa ja syvyyttä.
  • Pukukankainen harmaa villakangas taas on kevyt ja erityisen kauniisti laskeutuva arkisolmio.

Jokainen solmio on käsin tehty Italiassa ja reunat ovat kauniisti käsin rullatut ja kokoon ommellut. Yksinkertaisuuden ja funktionaalisuuden filosofia on karsinut solmioista myös näkyvät logot ja ainoa merkki DLA:sta on yksi yksinkertainen oranssi sekä sininen tikki solmion sisäpinnassa.

Jokainen näistä solmioista vastaa kutakuinkin täydellisesti omaa näkemystäni täydellisistä solmioista ja ainoan risun annan ohuen pään lenkistä, joka mielestäni niin ikään ei ole täysin tarpeellinen sartoriaalisen yksinkertaisuuden ja huolettomuuden tavoittelijalle.

Miksi täydellisessä solmiossa ei sitten ole 7-fold rakennetta? Koska sitä ei varsinaisesti tarvita. 3-fold rakenne pysyy helpommin rypyttömämpänä ja on usein kestävämpi. Tämä on myös salaisuus rentojen kevyiden solmujen takana. Oma suosikkini ehdottomasti on harmaa villasolmio, jonka solmu ja laskeutuminen on kaunein, jonka olen kokenut!

DLA setti päällä Vatikaanin St Peter's basiliskan kuvun huipulla. Kaksi suosikki asustettani: harmaa villasolmio sekä Sammon ryöstö -taskuliina

DLA taskuliinat

DLA-taskuliinat jatkavat keveyden ja käsityön linjaa. Ne ovat erityisen kevyestä villa-silkki-kankaasta ja reunat ovat käsin rullatut ja ommellut Italiassa perinteikkäässä perheyrityksessä. Mutta kuosinsa taskuliinat lainaavat suomalaisesta mytologiasta ja kotimaisen kuvataiteen kulta-ajalta.

http://dresslikea.com/product/symposium/
Symposium

Symposium on Akseli Gallen-Kallelan omakuva, jossa hän, Oskar Merikanto, Robert Kajanus ja Jean Sibelius pohtivat viinin huuruisessa illassa taiteen ja elämän tarkoitusta. Mysteeriä, joka edelleen on yhtä ajankohtainen ja yhdistää ainakin meitä DLA-projektin takana taistelleita. Ja, kuten haluan uskoa, montaa muutakin tyylikästä miesjoukkiota hiljaisessa Suomen kesäillassa.

Sammon Ryöstö

Sammon ryöstö puolestaan on voimakas kuvaus ”Kirjokannen” tarinasta, jonka symboliikka kansanperinteessämme on monimuotoinen. Se on taskussa kulkeva tarina Kalevalasta, joka ainakin itselleni symboloi vahvemmin verenperintöäni ja yhteenkuuluvuuttani tähän pohjoiseen ”katajaiseen kansaan” kuin mikään lippu tai logo.

Nationalistinen symbolismi ei ole helppoa aikana, jona suomi-leijonakin aiheuttaa ristiriitaisia tuntemuksia. Ehkä juuri siksi koen itseäni jopa yllättävää isänmaallisuutta kantaessani asusteena tarinaa tämän pohjoisen kansan alkutarinasta.

Yhteenveto

Puolueetonta arviota et minulta tule DLA:sta saamaan. Se on projekti, josta koen suurta ylpeyttä, ja jonka lämmin vastaanotto jo ensimmäisen päivän jälkeen lämmittää mieltäni suuresti. Olen kuitenkin aidosti sitä mieltä, että jokainen valikoiman tuote on yksinkertaisuudessaan hienoin grenadiini, shantung ja villasolmio tai taskuliina, jonka omistan.

Nyt lanseerauksen yhteydessä koodilla DLALAUNCH hinnoista tipahtaa vielä -20%, jotta saadaan varasto virtaamaan ja Suomi entistäkin tyylikkäämmäksi paikaksi elää.

comments powered by Disqus