Flanellipuku

Flanelli on ajaton mattapinnan vastaisku takavuosien kiiltäville trendipuvuille. Se on myös yksi monikäyttöisimmistä puvuista ja toimii myös irtokäytössä.

Harmaa flanellipuku on ehdoton klassikko. Omaan värimaailmaani valitsin kuitenkin flanellipuvun materiaaliksi syvän ruskean. Myös window pane -kuvio sopii erityisen hyvin flanelliin.

Yhteistyössä: Herrainpukimo - kuvat Joona / Herrainpukimo

Kolmen vuodenajan puku

Syvässä päädyssä käsipohjaa uivat tyyliniekat puhuvat talvi-, kevät-, kesä- ja syysrotaatioista pukujen suhteen. En kiellä etteikö omastakin kaapista löytyisi kovimpien kesähelteiden kevyitä pukuja tai pohjoisten pakkasten paksuja tweed-haarniskoja.

Useimmille puvun on kuitenkin syytä olla monikäyttöinen. Flanellipuku onkin erinomainen kolmen vuodenajan vaate business-rattaissa rullaavalle.

 

Sun shine in Florence. First day in Pitti with @dresslikea. Regram from @herrainpukimo. 📷 @jworlin

Henkilön Mika Niemi (@ohituskaistalla) jakama julkaisu

Kevytkään flanellipuku ei sovi kesähelteeseen, mutta se on talvella riittävän lämmin olematta raskas ja välikausilla se toimii hyvin ilman päällytakkia muiden vielä värjötellessä namusetä-trensseissään. Hanskat käteen ja olet flanellipuvussa valmis kevääseen.

Millainen flanellipuku on monikäyttöinen?

Flanelli on materiaalina automaattisesti astetta kasuaalimpi, joten sen voi huoletta ottaa myös astetta kasuaalimmalla mallilla.

Klassinen valkoinen paita, solmio ja pukukengät tekevät flannellipuvusta virheettömän valinnan hallituspöytään. Merino-neule (talvella roll neck tai keväällä/syksyllä polo-paita) ja valkoiset tennarit tekevät asusta rennon.

Muista, että voit helposti käyttää flanellitakkia ja -housuja myös erikseen. Idioottivarma yhdistelmä on parittaa harmaat flanellit navy-siniseen takkiin tai housuihin. Flanellihousut sopivat erinomaisesti myös pelkän neuleen ja nappikauluspaidan kanssa ja flanellitakki on omiaan perinteiseen suomalaiseen IT-uniformiin farkkujen ja kauluspaidan kanssa.

Malliksi tyylilleni uskollisena tuli tietysti irtotaskut, rakenteeton hartia, upslaakit sekä laskokset housujen etumukseen. Irtotaskut ja rakenteeton hartia tuovat rentoutta, joka sopii moderniin rentoon business-kulttuuriin. Siitä huolimatta koen mallin tämän päivän Suomessa riittävän formaaliksi isompienkin patruunoiden pöytään.

Ready for boardroom

Herrainpukimon mittapuku

Tämä puku tuli Herrainpukimolta ja oli ensimmäinen hankintani heiltä sitten yrityksen alkuaikojen ensimmäisen mittapukupilottikierroksen. Tuolloin puku meni sovituksen jälkeen kyselemättä roviolle ja yritys jatkoi paremman tehtaan etsintää. Kauas on noista päivistä päästy sillä ensimmäistä kertaa koskaan mittatilauspukuni oli täydellinen ensisovituksella.

Ensimmäistä kertaa edes hihojen tai lahkeiden pituuksia ei tarvinnut korjata.

Olen aina pitänyt tärkeänä, että mittatilauksessa vastassa on vaatturi, joka voi korjata ensisovituksen virheet itse joustavasti ja nopeasti. Jotain korjattavaa on myös aina ollut. Siksi Herrainpukimon suoritus on poikkeuksellinen. En tekisi uuteen pukuun istuvuuden suhteen mitään muutoksia. Kova suoritus!

Turun Pukimolta saat nyt myös DressLikeA-taskuliinat ja solmiot - sikäli mikäli varastoa riittää.
comments powered by Disqus