Klassikot: valkoinen t-paita ja henley

Valkoinen t-paita on klassikko, joka ei koskaan vanhene. Merinovilla puolestaan on teknisesti yksi parhaita luonnon materiaaleja. Mitä näistä kahdesta syntyy yhdistettynä?

Formal Friday

Formal Friday:n kauluspaidat ja puvut on tehty nuorille ja trendikkäille miehille. Koska en ole kumpaakaan, ei hienosta materiaalistrategiasta huolimatta Formal Friday ole päätynyt kauluspaitojen osalta rotaatiooni.

Mutta aluspaitojen klassikoissa ei voi mennä merinolla vikaan! Siksi testiin tupsahtivat merino henley ja entuudestaan tutut t-paidat.

Vanha yksinäinen Formal Fridayn merino t-paita olikin jo valmiiksi vaatekaappini ylivoimaisesti käytetyin t-paita! Nyt niitä on kolme ja jokin niistä päätyy lähes joka ilta päälleni. Joku vulgaarimpi-katutaistelija saattaa jopa käyttää t-paitaa päivisin.

Merinovilla

Ihmiset puhuvat merinovillasta kuin se olisi maaginen kangas. Ja se hyvin pitkälti on. Merino on monesta syystä mukavampi ja parempi materiaali kuin esimerkiksi puuvilla.

Merinovilla

  1. on erinomainen eriste, ja auttaa pitämään lämpimänä talvella, ja viileänä kesällä.
  2. voi ottaa vastaan ​​huomattavan määrän kosteutta, mutta sitouttaa sen kuidun sisäosaan. Siksi merinokangas tuntuu kuivalta myös märkänä. True story!
  3. kuivuu nopeasti.
  4. ei haise kuolemalta, koska merinovilla on luonnostaan anti-bakteerinen. Ei bakteereja, ei hajua.
  5. ei kutita.

Tämä kuulostaa TV-shopilta, mutta on totta. Eipä syyttä eräs armeijakamaa diilaava verkkokauppakolleganikaan näistä vaahtoa ja jokaiselle metsurille suosittelenkin varauksetta tsekkaamaan Varustelekan Särmä-kerrastot. Toimistohipeille ja puntti-Pekoille suosittelen kuitenkin Formal Fridayn t-paitaa. Miksi?

Tässä mielestäni suhteellisen täydellinen T-paidan istuvuus.

Valkoinen T-paita

Minulle on lähetelty korruptiolahjoina useampia ”täydellisiä valkoisia T-paitoja”. En kuitenkaan ole kirjoittanut niistä. Miksi? Koska ne eivät ole olleet täydellisiä.

Useimmat T-paidat ovat olleet makkarankuoria tai lepattava hihaisia. Jätän moiset Iggy Popille. Täydellinen T-paita on minulle istuva mutta ei kireä - myös hihoista. Tässä FF on onnistunut mielestäni hienosti. Hiha on verrattaen pitkä, mutta kääntyy hyvin alas ja kapenee hartiasta alaspäin. Fitti vaikuttaakin varsin universaalisti toimivalta.

Hiha on leikattu ja kaavoitettu juuri sopivan muotoiseksi.

Oma kokoni oli S.

Ainoat moitteet paidasta ovat pienen pieni logo niskassa (poikkeuksellisen tyylikkäästi toteutettu silti) sekä todella kevyt läpinäkyvyys, jota 165g/m2 materiaalissa ei voi välttää. Tämä on kuitenkin pieni kompromissi materiaalista

Miten merinoa hoidetaan?

Merinotuotetta ei tarvitse pestä niin usein kuin puuvillaa tai polyesteriä. Usein tuuletus riittää ja vaate on valmis käytettäväksi. Kun merinotuotteita pesee, kannattaa koneessa valita viileämpi ohjelma sillä kuumassa vaate saattaa kutistua. Villapesuaine säästää myös kuitua.

Houkutus pestä paita on luonnollisesti suuri salin tai lenkin jälkeen. Ja näin itse pääsääntöisesti teen. Samalla paidalla kuitenkin pärjäisi helposti useammankin salikäynnin.

Kysymys Formal Fridaylta: Mitä seuraavaksi?

Me ollaan pitkään testailtu eri blendejä ja laatuja boxereihin, mutta koska suoraan hyllystä ei tunnu miltään valmistajalta täydellistä matskua löytyvän, olemme yhteistyössä lähteneet kehittämään omaa. Uskon, että meillä on 2017 kesällä alustaavekategoriassa jotain aika isoa uutisoitavaa.

What's coming next?
comments powered by Disqus