Lardini: Tuulahduksia Italiasta

Kun alkukevään shoppailulta mieleen jäänyt Lardinin irtotakki edelleen kesäkuussa roikkui Sauman rekissä ainoana kokoaan, oli se otettava parempaan talteen. Vaikkeivät muut Lardinin mallit minulle istuneetkaan, tämä oli parhaasta päästä, mitä rekistä olen löytänyt. Tällä lyhyellä aasinsillalla muutamia ajatuksia tästä Italialaisesta valmistajasta...

Lardinin historiaa

Lardini on perheyritys, jonka kolme sisarusta Luigi, Andrea ja Lorena perustivat Italiassa 1978. Kolme sisarusta muodostavat yrityksen selkärangan erilaisilla rooleillaan: luovuus (Luigi), tuotanto (Andrea) ja talous (Lorena).

Yritys on juuriltaan Italiassa ja toimii edelleenkin täysin sieltä. Näin varmasti asianlaita tulee myös pysymään, sillä yritykselle valmistuivat juuri suuret uudet tuotanto- ja varastotilat Filottranoon.

Tuotteet

Yritys valmistaa ainakin kolmelle eri segmentille tuotteita: private label, ready to wear ja made to measure. Kaikkia näitä kuitenkin yhdistää käsityö, pehmeä italialainen rakenne sekä persoonalliset ja laadukkaat materiaalit.

Jotain yrityksen korkeasta tasosta kertonee myös pukumallistoja alihankkivat private label asiakkaat, joihin kuuluvat mm. Burberry, Valentino, Versace ja Etro.

Kunnon tukirakenteet tietenkin!
Kunnon tukirakenteet tietenkin!​

Yrityksellä on myös omia putiikkeja maailmalla, joista saa Lardinin mittatilausvaatteita puvun hinnan noustessa jopa yli kolmen tuhannen euron.

Valmisvaatteissa Lardinin tunnistaa usein rohkeista kuvioinneista sekä Luigi Lardinin nimimerkistä - villaisesta napinläpikukasta.

Ihmiset

Luovan johtajan Luigi Lardinin tyylejä voi seurata miehen instagram -profiilista, jossa mies on ilmeisen aktiivinen. Luohan brändille aivan erilaista lähestyttävyyttä yritys, jolla on konkreettiset kasvot. Varsin kunnioitettavan loppusilauksen tuo todennäköinen Luigin omakohtainen (?) tykkäys Instagramissa, mikäli sattuu #lardini syötteeseen kuvan jakamaan.

Nyt Yhdysvaltojen markkinoille vahvemmin pyrkiessään on Lardinin tiedotteen mukaan remmiin palkattu konsultiksi myös Nick Wooster.

Nick Wooster ja Luigi Lardini valmistautumassa Pitti Uomoon (lähde Instagram 13.6.2014)
Miehet malliston takana: Nick Wooster ja Luigi Lardini valmistautumassa Pitti Uomoon (lähde Instagram 13.6.2014)​

Business -pukeutuja joutunee pääsääntöisesti Lardinin irtotakit kaikessa persoonallisuudessaan välttämään, mutta kasuaalimpi tallaaja voi löytää niistä tuulahduksen leutoa ja rentoa mutta värikästä Italiaa.

Edelliset artikkelit:

ETUSIVU

comments powered by Disqus