Matkalaukun pakkaaminen ja puvun viikkaaminen

Olen viime aikoina matkustanut entistä enemmän lentokoneella, joten pukulaukku on entistä useammin vaihtunut lentolaukkuun. Työvaatteiden pakkaaminen kuitenkin vaatii tällöin hieman suurempaa vaivannäköä. 

Kuluva viikko muodostui jälleen logistisesti hieman ontuvaksi: Huittinen - Kuopio - Pori - Kotka - Turku. Pakkasin siis jälleen sunnuntaina laukun ja napsin samalla kuvat prosessista.

Kengät

Aloitan laukun pakkaamisen aina kengistä. Minulla on aina kahdet kengät yön yli reissuilla, jotta toiset jälkineet pääsevät kuivumaan rauhassa. Mahdollisuuksien mukaan otan seetripuulestit kenkiin myös reissuille, mutta kaivatessani keveyttä ja tilaa, täytän kengät niihin sopivalla vyöllä sekä alusvaatteilla.

Kuvan kengät ovat ahkeraan käyttöön päätyneet Crockett&Jones Lowndes.

Kengät menevät tämän jälkeen kenkäpussiin ja laukun pohjalle alas. Kengän kärkien päälle menee pintaa tasapainottamaan toilettilaukku.

Kauluspaidat

Kauluspaidat viikkaan aina laukun yläosaan, jonka jätän väljemmäksi kaulusten muodon pitämiseksi. Maksimikoon lentolaukussa on myös juuri sopivasti tilaa kauluspaitojen kevyelle porrastukselle kaulusten suhteen.

Puvun viikkaaminen

Puku menee aina päällimmäiseksi. Oleellista on pitää huoli kauluskäänteistä ja hartioista. Puku kannattaa viikata laajalla tasaisella pinnalla. En toki itse yleensä käytä lattiaa viikkaamiseen...

Pidä huoli, että puvuntakki tulee edestä tasaiseksi ja kaulukset pitävät muotonsa. Hommaa helpottaa takin napittaminen, mutta se myös hieman vääristää takin luonnollista muotoa. Heilauta tämän jälkeen takki "mahalleen".

Hihat ja kyljet laskostetaan sivuilta taakse. Oleellista on tasoittaa hiha hartiasaumastaan tasaisena alas. Hartiaa ei kuulu missään nimessä taittaa yläsaumaansa pitkin, vaan hihan kuula tulee säilyttää tasaisena.

Housut asettuvat nätisti poikittain hartioiden kuulien päälle neljään osaan laskostettuna. Tämän päälle taitetaan puvuntakin alaosa.

Paketista tulee juuri sopiva lentolaukkuun pystypäin aseteltavaksi. Taas laukun väljempään yläpäähän jäävät niin puvuntakin kuin kauluspaidankin kaulukset.

Kuvien puku on muuten arkipäivän aktiiviseksi työjuhdaksi päätynyt Hickey Freeman, jonka poistin The Nordic Fit blogin kirjoittajalta.

Asusteet

Solmiot ja taskuliinat menevät sivutaskuun. Uudessa lentolaukussani on täydellinen paikka kolmelle solmiolle ja taskuliinoille. Mahdollisen vaihtokellon laitan kuitenkin aina johonkin muuhun sivutaskuun suojellakseni silkkiasusteita.

Lentolaukku: Bric's Milano

Sain nykyisen laukkuni juuri vuoden vaihteessa puolisoltani 30v lahjaksi. Olin jo hieman aiemmin selannut läpi tuntemani tarjonnan löytämättä tyyliltaan itseäni innostavaa vaihtoehtoa. Puolisoni oli kuitenkin onnistunut siinä missä minä en!

Nylon kankainen Bric's Milano lentolaukku on todella kevyt. Persoonallisuutta ja tyylikkyyttä tuovat nahkaiset yksityiskohdat sekä pehmeä rakenne. Monipuoliset taskut mahdollistavat helpon käytön myös lentäessä. Passi ja liput sekä nesteet on mukava laittaa ulkotaskuihin, jotta ne ovat helposti käsillä turvatarkastusta varten. 

Laukun ulkotaskuun mahtuu nätisti myös 14" tietokone, joten tarvittaessa työlaukunkin voi jättää kokonaan kotiin. Tämä löytö oli täysi 10.

Yhteenveto

Tapoja on monia - tämä oli minun. Vastaankin saa väittää! Jos kuitenkin tulee pukuja paljon käyttäneeksi, kannattaa etenkin niiden pakkaamiseen kiinnittää huomiota. On aina sääli tuhota hyvä vaatekappale huolimattomalla laskostuksella.

Muita artikkeleita:

ETUSIVU

comments powered by Disqus