Mitä joululahjaksi naiselle?

Mitä lahjaksi naiselle?

Taas on se aika kun pitäisi miehen ylittää itsensä ja löytää jokin rakkauttaan ilmentävä ja julistava hellyydenosoitus valitulleen. Lahja – rakkautesi ruumiillistuma – määrittää sen kuinka hyvin olet naistasi kuunnellut ja kuinka hyvin hänet tunnet. Nyt siis on syytä olla tarkkana!

Mitä siis lahjaksi naiselle? Tässä muutamia omia pohdintojani mutta kovin mieluusti kuulisin myös teidän vinkit lahjan ostoon kommenttiboksissa! Vai mennäänkö näillä minun vinkeilläni kuinka pahasti metsään?

Laukku naiselle

Itsehän en toistaiseksi ole tullut puolisolleni montaa laukkua ostaneeksi mutta, jos nyt ostaisin, olisi valinta varsin selvä. Mullberryn Alexa Messenger on sen verran huikea laukku, että sen näkisin hyvin mieluusti koristavan verantamme laukkuhyllyä ja olen melko varma, että se miellyttäisi myös hänen esteettistä silmäänsä. Kyseessä on ylipäänsä melko ikoninen ja aikaa kestävä malli.

Mullberry, Alexa Messenger, Black Polished Buffalo with Soft Gold

Mikäli reippaasti nelinumeroinen hintalappu ampuu ohi budjetin, löytyy varmasti varsin hyviä vaihtoehtoja myös reippaan satasen hintaluokasta. Tällainen voisi löytyä vaikkapa Espritiltä - vaikka tämä sininen nupukkinen nahkalaukku.

Kuva: Esprit

Lumi Accessories Satchel voisi olla laadukkaampi, joskin kieltämättä huomattavasti hintavampi, kompromissi Mullberrystä haaveilevalle.

Kuva: Lumi Accessories

Koru joululahjaksi

Tämä on se suomalaisen miehen peruslahja. Ei kun kultakauppaan ja sieltä mukaan jotain kiiltävää – mitä todennäköisimmin jokin Kalevala Koru. Tämä varmasti toimii, mutta kun on ollut niin pitkään yhdessä puolisonsa kanssa kun minä, niin koruja lienee kertynyt tarpeeseen nähden monin verroin. Millaisella korulla voisi siis naisen yllättää? Mitä hänellä ei vielä ole?

Omassa takaraivossani joulun musta hevonen voisi olla vaikkapa kello. Nykyään naisen rannetta koristaa yhä enemmän myös ronskit miesten mallit, joten sieltäkin voisi hakea uutta inspiraatiota, mikäli siroja kelloja jo löytyy ja se isompi naisen tyyleihin sopii.

Christopher Ward, W61 Trident 38mm Automatic

Esimerkiksi Christopher Ward:lla on hieno – Rolexin 1954 GMT Masterille avoimesti ja häpeämättä kunnioitustaan osoittava – W61 Trident 38mm –kello, josta on myös nimenomaan naisia varten tehty aavistuksen sirompi 38mm kellotaululla varustettu versio. Kellossa on laatua arvostavalle sveitsiläinen automaattikoneisto ja CW kehuukin itseään laadussa Omegan ja Rolexin tasolle selittäen kohtuullisemmat hintansa alhaisemmilla brändin rakentamisen ja ylläpidon kustannuksilla sekä jälleenmyyjäverkoston puutteella. CW myy vain suoraan oman verkkokauppansa kautta.

Vaate lahjaksi naiselle

Tämä lienee se hankalin vaihtoehto. Todennäköisesti menet metsään! Tästä huolimatta itse olen hyvin usein ostanut puolisolleni vaatteita lahjaksi. Takki on tässä suhteessa ollut mielestäni helpoin – ja myös toimivin – vaihtoehto. Tänäkin talvena on jo useamman kerran hänen päällään käynyt jo yli 5 vuotta sitten ostamani EDC:n talvitakki. Kaksi vuotta sitten käärin pakettiin puolestaan Barbourin International sarjan vahakangastakin.

EDC:n talvitakki nuoruusvuosilta

Erittäin vahva vaihtoehto lahjaksi voisi kuitenkin olla Burberryn trenssi. Tällaiselle perusklassikolle olisi aivan varmasti käyttöä ja sen elämä takkinaulakossa jatkuisi varmasti kymmeniä vuosia myös sen jälkeen kun Visa kortin lasku on jo unohdettu ja osamaksu kuitattu. Omalle puolisolleni valitsisin perinteisestä beigestä poiketen oliivin värisen keskipitkän trenssin.

Burberry, Mid-Lenght Leather Trim Gabardine Trench Coat

Toki tässäkin tapauksessa löytyy varmasti kukkarolle sopuisampia vaihtoehtoja. Budjetilla ostettaessa ongelmana on usein löytää vaihtoehto, jota ei ole pilattu liiallisella erikoisuuden tavoittelulla - vaikka joskus sekin voi toimia. Esimerkiksi seuraavalla Khujon takilla vietäisiin potti varmasti kotiin meidän taloudessa:

Khujo, Stine

Matka joululahjaksi

Lentoliput ja hotellivaraus pidennetylle viikonlopulle Roomaan kirjekuoreen piilotettuna = puhdasta voittoa! Ehkäpä vielä kirjekuori hervottoman kokoiseen pahvilaatikkoon, joka on täynnä paperisilppua – tulee sitten varmasti yllätyksenä.

Itse ostin viime jouluna Lontoon ja Rooman matkaoppaat lahjaksi - toiseen lupasin meidän varmasti menevän. Valitettavasti vasta Lontooseen ollaan tänä vuonna ehditty, mutta onhan tässä vuotta vielä jäljellä…

Ja hei, alhaisellakin budjetilla pääsee aina johonkin matkaan. Ajatuksena on lähinnä antaa aikaa. Miksi ei siis vaikka liput stand-up keikalle tai yö kylpylässä.

Kukkia naiselle

Olen vasta viime vuosina alkanut uudestaan arvostamaan kukkia lahjana sitten nuoruuden idealismin. Tavaraa on saatu ja annettu ja pikkuhiljaa kaapeista alkaa löytyä kaikki mitä nyt toivoa saattaisi. Miksi pitäisi siis ostaa lisää turhaa tavaraa varsinkaan, jos ei ole varma, mitä toinen tarvitsisi tai käyttäisi?

Tavallaan leikkokukkakimppu on täydellinen lahja, sillä se

  • on (parhaimmillaan) ostajansa näköinen,
  • tuo kotiin estetiikkaa ja tunnelmaa,
  • lakastuu eikä jää nurkkiin pölyttymään.

Kukissa on jonkinlaista suoraselkäistä ihanaa turhuutta, mikä tavallaan riisuu tekosyyt ympäriltään. Sitä ei osteta, koska ”ajattelin sinulla olevan käyttöä tällaiselle”, vaan puhtaasti, koska halusin muistaa sinua lahjalla.

Tämän kuvan kimpun hain tänään Tampereen Stockan kulmalta Kukkaikkunasta tuomaan puolisoni viikonloppuun hieman alkavan joulukuun tunnelmaan (samalla kun noukin Herkusta hänelle juustokakun palan illaksi). Tämä lienee pienintä mitä voin tehdä jatkaessani vielä yötä vasten matkaa Kuopioon viikonlopuksi töihin. Eihän lahjojen tarvitse vain siihen jouluaattoon rajoittua!

Jotain aivan muuta?

Mistä hän on puhunut tai unelmoinut kesän jälkeen? Mikä on aiheuttanut hänelle vaivaa? Paras tapa olisi aloittaa lista vaikkapa puhelimen muistioon, johon kirjaa aina ja heti ajatukset, jos sellaisia tulee – vaikka sitten pitkin vuotta. Tämänkin jutun luetutin puolisolla ja ihastuksen puuskahduksia tuotelahjojen osalta aiheuttivat lähinnä Mullberryn laukku sekä Khujon rotsi. Kolmasosan osumatarkkuudella kyllä pitää siis vielä tehdä taustatyö tarkkaan.

The Nordic Fit julkaisi myös aika kovan postauksen potentiaalisista joululahjoista. Menevät kuitenkin meidän kotitalouden osalta pitkälti kategoriaan: ”Mitä minä haluaisin ostaa?”. Jollekulle tuolta kuitenkin voisi hyvinkin löytyä se lahja.

Mitä muuta voisi joululahjaksi naiselle harkita? Oma pohdintani vasta alkaa, sillä näitä jo julkaistujahan en voine enää käyttää...

Muita artikkeleita:

ETUSIVU

comments powered by Disqus