Mittatilauspaita: Schoffa

Sopivan paidan löytäminen on hankalaa, jos on lyhyt ja leveä sekä omistaa painonnostajan kaulan. Ainoa ratkaisu ongelmaan on mittatilauspaita. Toistaiseksi kokeilujeni pohjalta parhaat paidat minulle on toimittanut Schoffa ja sieltä tilasin nyt myös tämän denim –henkisen wide spread -kauluspaidan.

Tämän artikkelin kirjoittamisen jälkeen olen testannut Huebscherin sekä Sonrisan mittapaidat. Olen myös tehnyt laajemman artikkelin nimenomaan mittatilauspuvun tilaamisesta.

Miksi mittapaita?

Vaikka minulla on ollut elintasovatsaa, en ole onnistunut löytämään riittävän kapealla mitoituksella olevia paitoja. Tämä on johtunut siitä, että paitojen koot määräytyvät niskanympäryksen perusteella ja sitähän löytyy. Kauluksesta sopiva paita onkin yleensä ollut melkoinen säkki ja etenkin hihat ovat roikkuneet polvissa.

Mikäli sattuu olemaan niitä harvoja onnekkaita, jotka ovat mallinukkejen mitoissa, niin mittatilauspaidasta ei juuri ole etua. Minulle se kuitenkin on ainoa tapa saada oikeasti istuva ja hihojen pituudelta sopiva paita.

Mittatilauspaidan etuna on tietysti myös rajaton vaihtoehtojen määrä kankaista nappeihin ja kaulusten mallista kalvosimiin. Ehkäpä mittatilauspaidan tilaamisesta sitten ensikerralla…

Mistä mittatilauspaita?

Ennen Schoffaa tuli testailtua kiertäviä aasialaisia ”vaattureita”, monien suomalaisten suosima Modern Tailor –verkkokauppa sekä Luxire. Mikään näistä ei kuitenkaan vakuuttanut minua laadullaan. Näin ollen taas kerran oppirahat maksettuani marssin suomalaiseen kivijalkaliikkeeseen, maksoin tuplasti ja sain vähintään triplasti. Liian usein koettu fakta tuli taas esiin: Kerralla kunnollista!

Schoffan paidat ovat hintaluokassaan noin 100€ ja samaan rahaan Suomesta saa mittapaitoja myös Herrainpukimolta. Jäljempää en ole tullut vielä testanneeksi lähinnä logistisista syistä (Schoffa ollut paremmin matkan varrella) ja siksi, että olen ollut Schoffaan tyytyväinen. Eiköhän Herrainpukimo kuitenkin täydy myös vielä testata.

Mittapaitoja saa toki myös Bulevardin butiikeista (Sauma ja Fere). Toki hinnat ovat hieman erilaiset. Täytynee siitä huolimatta käydä ainakin hypistelemässä Mastai Ferretin paitoja seuraavaa hankintaa tehdessä Saumassa.

Denim –paita

No eihän tämä nyt ihan denimiä ollut, mutta ainakin hieman sen suuntaista mielikuvaa herättävä. Kangasvalinta oli mainio: pehmeä ja helposti siliävä. Väri ei ole se helpoin yhdisteltävä ja työpuvuista ei löydy montaa sopivaa tämän paidan kaveriksi.

Valitsin paitaan leveän kaulusloven sekä nappilistan eteen. Nämä tekevät paidasta myös mielestäni jossain määrin kasuaalimpaankin pukeutumiseen sopivan. Kauluksissa tosin on muoviset kaulusluut, joita ei saa poistettua. En ole näiden ystävä yleensä, mutta en nyt muistanut aiheesta tilatessani mainita. Eivätköhän tuosta ajanmittaa silti löysty.

Schoffan paidoissa olen ollut erityisen tyytyväinen paidan nimikointiin asiakkaan koko nimellä niskaan piiloon. Eihän tuo mihinkään näy, mutta tuottaa turhamaiselle irrationaalista mielihyvää.

Vahvuudet

  • Nimikointi niskassa
  • Aina loistava palvelu
  • Laatu ja viimeistely
  • Kohtuullinen hinta

Heikkoudet

  • Kaulukset: Viimeistelyltään hyvät, mutta reippaan tusinan kaulusmallin lisäksi omien speksien luomiseen kauluksen muodosta ei ole mahdollisuutta.
  • Paita on pakattu tukolla pinnejä ja nuppineuloja. Tämä pieni yksityiskohta ei mielestäni ole tarpeellinen paidalle, joka ei mene esiteltäväksi vaan suoraan asiakkaalle.

Lue myös mittatilauspaidan tilaaminen for dummies!

Muita artikkeleita:

ETUSIVU

comments powered by Disqus