Mittatilauspuku: Lopputulos ja kuvia

Tilasin marraskuun alussa Vaatturiliike Saumasta mittatilauspuvun, josta blogiin tutustuneet ovatkin jo saaneet lukea seuraavista postauksista:

Sain puvun kotiutettua viimein ennen joulua ja nyt se on ehtinyt ensimmäiset kerrat olemaan päälläni. Koko prosessi kesti siis kaksi kuukautta. Tästä tosin puolet meni minun hankalan logistiikkani piikkin. Tuloksena oli ehdottomasti vaatekaapin toistaiseksi parhaiten istuva ja mukavin puku.

Ylläoleva kuva on muuten hieno esimerkki siitä kuinka kuviot tulisi puvussa kohdistaa. Kuvio jatkuu luonnollisesti rinnalta aina hihan sauman yli.

Takki on hyvin kevyt päällä, vaikka kanvasrakenne edessä tuokin pukuun ryhtiä ja painoa. Keveys tulee pitkälti kevyesti topatuista harteista sekä half-lining vuoresta, joka jättää selän vuoraamattomaksi.

Hartialinja on yleensä suurin ongelma puvuissani johtuen leveästä rinnastani suhteessa hartioihin. Tässäkin onnistuttiin erittäin hienosti. Hartian kuulaahan vielä erikseen muotoiltiin Saumassa vaatturin toimesta ensimmäisen sovituksen jälkeen.

Toisaalta saattaisin pitää vieläkin kevyemmästä hartiarakenteesta. Hartiani ovat kuitenkin niin kaltevat, että luonnollisemman hartialinjan aikaansaaminen muutoin kuin räätälityönä lienee hyvin hankalaa enkä ole tällaisia takkeja oikein koskaan löytänytkään.

Housuissa mukavia yksityiskohtia olivat horisontaalit frogmouth -taskut edessä sekä vinot takataskut. Housuissa ei myöskään ole lainkaan hakasia, vaan kolme jykevää nappia.

Horisontaalit taskut ovat erityisen mukavat käyttää seisoessa ja istuessa ne pysyvät kiinni. Ne eivät myöskään jää ajan myötä irvistämään avonaisina.

Käsitikit kauluksissa tuovat ison window pane -kuvioinnin lisäksi mukavaa rentoutta hyvin business -henkiseen pukuun. Normaalien taskujen sekä lipputaskun valinta (paikkataskujen sijaan) oli oikea. Kangas on kuvioinnistaan huolimatta sen verran virallinen, että puku kelpaa oikeastaan jokaiseen liike-elämän tilanteeseen.

Toivomani kevyt ja kapea istuvuus vaativat kuitenkin kauluspaita hankintoja tulevaisuudessa. Nykyisistä paidoistani vain Borrellin paidat mielestäni yltävät vastaavaan kepeyteen materiaalien ja kaulusten osalta - näidenkin ongelmana on hihojen pituus. Puvun kaveriksi pitääkin siis tulevaisuudessa hankkia jotain italialaista mittapaitaa. Mastai Ferretti saattaa siksi joutua vielä keväällä syyniin. Schoffan kaulusvalikoimassa ei aivan kaipaamaani tähän tarpeeseen löydy.

Yhteenveto

Puku saattaa olla vaatekaappini arvokkain, mutta se on myös paras. Jollekulle rekistä saattaa löytyä oikeinkin hyvin istuva puku, mutta itselleni ei koskaan näin hyvää. Ja mistä rekistä voisinkaan löytää juuri haluamani kankaan, tukirakenteen ja vuorauksen yhdistelmän? Tämä yhdistelmä kun on lopulta se, mikä määrittää, miltä puku tuntuu ja näyttää päällä.

Plussaa täytyy Saumalle antaa varsin kohtuullisesta hinnasta suhteessa materiaaleihin ja rakenteeseen. Lisäksi sovituksessa huomasi, että pukua ei haluttu vain heittää asiakkaan päälle. Muutoksia ehdotettiin ja tehtiin tarkkuudella, jota en asiakkaana olisi osannut tai kehdannut vaatia. Lisäksi iso plussa liikkeelle tulee asiakaspalvelusta. Siinä missä Bulevardin liikkeistä löytyy niin jäykempää ja arvokasta kuin hersyvän sydämellistäkin asiakaspalvelua, Saumaan oli vain yksinkertaisesti mukava mennä.

Miinuksia en oikein osaa antaa. Hinta ei ole halpa, mutta mittapuvuksi ei sitäkään pääse haukkumaan. Hartioiden ja selän istuvuutta saisi varmasti perinteisessä räätälinpuvussa parannettua, mutta rakennekin tulisi varmaan raskaammaksi. Seuraavassa puvussa hihojen pituutta tehtaalta tilatessa tulisi lyhentää. Nyt hihoja lyhennettiin toista senttiä Sauman toimesta, mikä lyhensi hihan ja alimman napin väliä optimaalisesta.

Näitä lisää!

Muita artikkeleita:

ETUSIVU

comments powered by Disqus