Mittapukua sovittamassa

Saumasta tilaamani mittapuku oli ehtinyt jo majailla heidän varastossaan tovin ennen kuin lauantaina viimein osuin liikkeen aukioloaikojen puitteissa Helsingin keskustaan. Hetki oli siinä mielessä paha, että Saumassa oli juuri samana aamuna aloitettu -20% alekampanja talvitakeista. Siinä meni sitten joulukuun rättibudjetti. Onneksi uudenvuoden viikolle varaamamme lomamatka menee puolittain ensivuoden puolelle... #itsepetos #shopaholic

Mittapuvun sovitus

Puku oli yllättävän valmis jo ensimmäisellä sovituksella! Hihojen ja lahkeiden trimmauksen lisäksi korjauksiksi kirjattiin vain:

  • Takamuksen muotoilu prässäämällä,
  • Rinnan muotoilu prässäämällä sekä
  • Hartian kuulan muotoilu kevyellä hihan puoleisen vanun lisäyksellä.

Kangasvalinta oli edelleen mielestäni onnistunut ja kevyt rakenne miellytti päällä. Housujen vinot takataskut, joita en edes muistanut valinneeni, olivat mahtavat. Enää ei siis ole epäilystäkään siitä että hankinta oli onnistunut.

Talvitakkiale

Mieleeni oli viime käynniltä jäänyt kummittelemaan alpakan villainen Tagliatoren takki, jota olin jo puolisolleni uhonnut kokeilevani (kts. kuva alla). Nämä viekkaat vaatturit olivatkin lyöneet samana aamuna -20% alet käyntiin ja kaikille liikkeeseen saapuville tarjottiin shampanjaa (jotka joskin molemmat passasimme).

Ainoa hyllyssä ollut koko oli juuri oikea. En ole ihan varma tinkasinko vai kuuluivatko muutokset ihan normaalistikin Sauman takkien hintoihin, mutta sovimme takin osalta

  • hihojen lyhennyksestä,
  • kevyestä takin kavennuksesta sekä
  • selän puolella olevan hihnan nostamisesta puolella tuumalla vyötäröni korkeudelle.

Kaupathan siitä tuli... Takki ja mittapuku jäivät liikkeeseen muutostöitä varten.

Sauma ei toki ole ainoa vaatekauppa, jossa mieluusti asioin, mutta mittapuvun ja tämän takkihankinnan jälkeen oli viisaampaa jättää muiden liikkeiden kiertäminen väliin. Matka jatkui lounaan ja Kasvihuoneilmiön kautta Tavastialle CMX:n keikalle.

Muita artikkeleita:

ETUSIVU

Ps. Alla vielä joitain kuvia Sauman talvitakeista.

Yllä Tagliatoren Casentino villainen huikean hieno rotsi - joskin ehkä liian rivo minun käyttööni.

Ikkunalla olleet takit olivat kai Montecoren takkeja. Upeita mutta hieman kasuaaleja omaan työkäyttööni. Hintoja en tullut katsoneeksi.

comments powered by Disqus