Klassikko Mulberry

Minua on "kehuttu" käytännölliseksi lahjojen ostajaksi. Miksi yllättää kun voi ostaa tarpeeseen? Mutta toisaalta: Mihin tarpeeseen? Elämme yltäkylläisyydessä, jossa välttämättömyydetkin ovat lopulta aina turhuuksia.

Vaihdoin auton ja panostin sen varustelussa muutamiin turhuuksiin. Joten puolison syntymäpäivänä päätin muistaa myös häntä kuten itseäni, korjata tapani ja ostaa jotain yllättävää, kestävää ja kaunista turhuutta: klassikko Mulberryn. Jos naista pitää muistaa klassikko laukulla, se on tämä.

​

Mulberry Bayswater

Naisten muodissa klassikkoja lienee miesten maailmaa vähemmän. Sellainen kuitenkin oli hakusessa. Koska ollemme maalaisia ruksasin yli LV:t, Hermekset, Balenciagat ym Pariisin korkokenkä-humpuukit. Mulberryn tyyli oli tarkoitukseen sopiva.

Mulberryllä lienee kaksi todellista klassikkoa: Alexa ja Bayswater. Alexa on hieno laukku minunkin silmääni, mutta rakenteeltaan ja materiaaliltaan löysempi. Pieni Bayswater sen sijaan pitää muotonsa hienosti ja on yksinkertaisuudessaan ehdoton klassikko. Se erityisesti on ulkoisesti hillitty ja rauhallinen - kuten lahjan vastaanottajakin (toisinaan).

Bayswater on klassisimmillaan tammen värissä. Myös nahan laatu vaikutti tässä värissä parhaalta.

​

Bayswater Helsingin kivijalasta

Yritin etsiä laukkua lukuisia kertoja verkosta ja alennuksista, mutta klassikkoa ei alennuksella myydä kuten ei kuulukaan. Mieleeni ei edes ollut tullut, että saisin laukun kivijalasta, ennen kuin minulle vinkattiin Helsingistä löytyvän Mulberryn putiikki. Verkkoammattilaisena kerta toisensa jälkeen joutuu hämmästymään, miksi näiden putiikkien tietoihin ei pääse törmäämään verkossa. Liekö maailmanbrändin tarkoituskin haalia asiakkuudet omaan verkkokauppaansa.

Moisesta pöyristyneenä laukku oli tietenkin haettava kotimaisen yrittäjän kivijalasta. 

Lahja osui ja upposi kuten tarkoitus olikin. On kuulemma jotain mitä muistella, kun ******** että on tällainen* puoliso.

* Kirjoittajan suomennos: egoisti, ei kuuntele, työnarkomaani, aina poissa, ei auta tallissa, jos auttaa ei osaa jne.

comments powered by Disqus