Puvun viikkaaminen vol 2

Olen jo aiemmin kirjoittanut puvun viikkaamisesta vinkkinä paljon matkustaville. Kyseinen tapa on varsin hyvä, mutta hidas. Takki pitäisi usein viikata myös vauhdissa esimerkiksi lentokoneen laukkuhyllylle tai ihan vain auton penkille. Rätteihinsä pakkomielteisesti suhtautuva myös haluaa erityisesti suojella takkinsa hartiarakennetta rasitukselta...

Onneksi Sauman Tuomo näytti minulle alkuvuodesta aivan loistavan tavan viikata puku lennossa. Siitä onkin tullut minulle automaattinen toimenpide monesti jopa autoon noustessa. Törmäsimme DressLikeA:n Atten kanssa viime viikolla ja tulin näyttäneeksi tavan myös hänelle. Samalla syntyi myös kuvasarja, jossa A ystävällisesti hoitaa demoamisen teille - samalla kun itse kevennän läheisteni myötähäpeän taakkaa pysymällä linssin toisella puolen.

Demo-takiksi valikoitui Sauman hyllystä huikean hieno musta Lardinin puku.​
Demo-takiksi valikoitui Sauman hyllystä huikean hieno musta Lardinin puku.​

Homma lähtee liikkeelle laittamalla kädet, kämmenet avoimina ja sormet suorina, takin sisään siten että hartiakulmat lepäävät etusormien päissä.

​

Tämän jälkeen kämmenet laitetaan vastakkain ja hartiakulmat siis yhteen.

​

Sitten tulee "hankala" osuus. Oikea (riippuen kädellisyydestäsi) hartia käännetään vasemman yli. Hartiarakenne siis käytännössä pyöräytetään väärinpäin kuitenkin niin että sen muoto kuitenkin pysyy samana.

​

Näin viikatussa paketissa ei ole kahta hartiaa erillään rutussa, vaan kaksi päällekkäistä tukemassa toisiaan. Toisaalta myös hihat jäävät näin paketin sisään luonnollisesti ilman taitoksia.

​

Erityinen plussa tässä tavassa on myös se, että takin kaikki ulkopinta on nyt suojassa ja rotsin voi huoletta heittää hyllylle, penkille tai vaikka matkalaukkuun.

Edelliset artikkelit:

ETUSIVU

comments powered by Disqus